BINDER: Training in een stemmingsvolle sfeer

Krachtig langeafstandszwemmen of ontspannen wellnesstoepassingen: Met de turbine-zweminstallatie HydroStar is beide mogelijk. Voor een heel bijzondere zwemervaring biedt BINDER als toebehoren meerkleurige led-schijnwerpers aan. Nu zijn installatie en verlichting ook beschikbaar in een interessante complete set.

HydroStar ontwikkelt een brede stroming die de zwemmer gelijkmatig omspoelt en een veeleisende training garandeert. Het systeem kan tegelijk ook perfect worden gebruikt voor ontspanningsoefeningen of watergymnastiek. De turbine-zweminstallatie beschikt over zes vermogensniveaus met volumestromen van 160, 215, 275, 320, 430 en 550 m3 per uur. Voor profsporters fabriceert BINDER daarnaast twee aparte maten (600 m3 +1200 m3).

De HydroStar wordt bediend met afstandsbediening, aanraakschakelaar of via een optioneel verkrijgbare touchdisplay. Met het beeldscherm kunnen ook trainingsprogramma’s worden opgesteld, bovendien kunnen daarop de gezwommen afstanden en de daarvoor benodigde tijd worden afgelezen. De installatie is uiterst energie-efficiënt, want zij verbruikt slechts 20 tot 50 procent van de energie die traditionele modellen vereisen. Er zijn geen onderhoudskosten, daar de glijlagers van de turbinemotor door het water worden gesmeerd en in tegenstelling tot conventionele installaties geen droge ruimte vereist is. Hierdoor verkleint ook de inbouwruimte aanzienlijk.

Als toebehoren voor de turbine-zweminstallatie levert BINDER onder andere led-schijnwerpers met de kleuren blauw, groen en rood. De schijnwerpers worden in het inbouwkanaal van de installatie achter de turbine ingebouwd en stralen het licht midden in de stroming uit. Zo ontstaat een oplichtend wateroppervlak dat voor een stemmingsvolle sfeer zorgt. Dankzij de constructiewijze van de schijnwerper met verschillende sterke leds kunnen nog veel meer kleuren worden gecreëerd.
De schijnwerper wordt gestuurd via de afstandsbediening of de touchdisplay.

www.hydrostar-binder.de/be