Binder: uithouding zwemmen en wellness in een hoogwaardig composiet zwembad

Het unieke turbine-zwemsysteem HydroStar BINDER kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd in een hoogwaardig composiet zwembad. Fabrikant Starline biedt het systeem aan als een accessoire bij hun elegante design zwembaden, die geproduceerd worden in het Belgische Overpelt. In de Starline showroom in Valkenswaard, Nederland bevindt zich nu bijvoorbeeld een NOVA 60-zwembad met HydroStar-turbine.

HydroStar is ideaal voor uithouding zwemmen door zijn brede en krachtige stroming. De turbine is veel krachtiger dan conventionele modellen en past daarom perfect in het exclusieve zwembadprogramma van Starline. Om ervoor te zorgen dat de HydroStar optimaal geïntegreerd kan worden, heeft BINDER zowel de installatiebehuizing als de afdekplaat smaller gemaakt dan de standaard uitvoering van HydroStar. 

Het systeem kan zo, zonder leidingwerk, op korte tijd worden geïnstalleerd tussen de veiligheidsrand en de sta-rand van het zwembad. Bovendien kunnen de behuizingen voorzien worden van een optionele ambiënte buis LED verlichting. Tevens kan de besturingskast van de optionele hardware worden voorzien zodat de HydroStar turbine kan worden bediend middels een App (Android, iOS). Daardoor kan de stroming traploos worden geregeld en kunnen er meerdere trainingsprogramma’s worden ingesteld.

BINDER levert HydroStar in zes versies met volumestromen van 160 tot 550 m3 / h. Voor bijzonder ambitieuze zwemmers zijn er twee speciale uitvoeringen met leveringsvolumes van 600 en 1200 m3 / h beschikbaar. HydroStar is niet alleen ideaal voor uithoudingzwemmen, maar ook voor wellness-oefeningen en gezondheidstrainingen. De kracht van de stroom wordt geregeld met de afstandsbediening, de piëzo-drukknop of via de App.

De turbine zwemmachine gebruikt slechts 20 tot 50 procent van de energie die conventionele systemen nodig hebben. Bovendien is de HydroStar onderhoudsarm omdat deze geen afdichtingen heeft die onderhouden of vervangen moeten worden.