FITT: chloorresistentie testen met hoge concentraties

Om de chloorresistentie van FITT B-Active wetenschappelijk te kunnen bewijzen, heeft FITT enkele laboratoriumtests uitgevoerd. Naast flexibiliteit en de specifieke kromtestraal van de FITT B-Active, is chloorbestendigheid een van de krachtigste kenmerken van deze spiraalvormige buis voor ondergrondse zwembaden.

De gepatenteerde CDS chloorafweersysteem-film biedt een uitzonderlijke bescherming tegen water met een hoog chloorgehalte en zure omgevingen, en garandeert een lange levensduur van de slang.

Om deze speciale kwaliteit van FITT B-Active te bevestigen, ontwierp het FITT Research & Development-lab een testmethode die de veroudering en afbraak van de buis versnelt door blootstelling aan extreem hoge chloorconcentraties.

De FITT B-Active werd gedurende 45 dagen blootgesteld aan een oplossing van water en natriumdichloorisocyanuraat 8 g / l. Deze concentratie komt overeen met meer dan 500 keer de aanbevolen concentratie voor een chloorshockbehandeling en 1600 keer de aanbevolen concentratie voor een gewone onderhoudsbehandeling.

De test bestond uit het gieten van de oplossing in de slang. De uiteinden van de pijp werden afgesloten door PVC-pluggen die op de buis werden geplakt zodat de agressieve oplossing alleen met de binnenbekleding van de buis in contact kwam.

Tijdens de eerste 15 dagen van de test werden de buizen bij een temperatuur van ongeveer 20° C bewaard. De resterende 30 dagen werden ze aan direct zonlicht blootgesteld om de afbraak te versnellen bij een maximum temperatuur van 40° C.

De resultaten van deze tests waren zeer positief en beter dan bij de traditionele spiraalbuizen op de markt. De FITT B-Active toonde geen tekenen van achteruitgang en zelfs niet van verkleuring. De bekleding bleef onveranderd.