BINDER zet zich in voor energiebesparing

Thema’s zoals energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn actueler dan ooit. Toch verlangen steeds meer mensen naar een zwembad met een tegenstroominstallatie. HydroStar en EasyStar van BINDER zijn misschien wel het antwoord! Ze bieden een unieke zwemervaring en verbruiken weinig elektriciteit. Maar da’s niet alles wat BINDER doet om het milieu te beschermen.

BINDER heeft met zijn turbinezwemsystemen een revolutie teweeggebracht in de markt voor tegenstroominstallaties. De systemen genereren een brede, krachtige stroming zoals in een rivier en maken langdurige training mogelijk, zelfs in kleine zwembaden. Dit garandeert niet alleen optimaal zwemplezier – het verbruikt ook minder water dan in lange zwembaden.

BINDER-tegenstroominstallaties zijn tevens zeer energiezuinig, omdat ze 85 procent minder stroom nodig hebben dan pompaangedreven systemen (BGA 160). Een bijkomend voordeel van de turbinezwemsystemen is hun hoogwaardige afwerkingsgraad en de daarmee gepaarde lange levensduur waardoor er minder reparaties en hulpstukken nodig zijn.

Ook bij de productie en het transport van producten hecht BINDER veel belang aan duurzaamheid. Het bedrijf maakt op veel gebieden gebruik van zogenaamde retourverpakkingen: na ontvangst van de goederen worden ze bij de volgende levering teruggestuurd en daarna weer gebruikt. Het verbruik van verpakkingsmateriaal is hierdoor al aanzienlijk verminderd.

Verdere maatregelen voor milieubescherming die het bedrijf toepast zijn onder meer de installatie van fotovoltaïsche modules en e-laadstations, waar zowel bedrijfswagens als de auto’s van werknemers en klanten kunnen worden opgeladen. Ook de jaren geleden uitgevoerde ombouw naar spaarlampen in administratie en productie is klimaatvriendelijk. En tot slot speelt het duurzaamheidsaspect ook een grote rol bij de aanstaande uitbreiding van het bedrijfsgebouw: hier wordt rekening gehouden met de nieuwste inzichten op het gebied van energie-efficiëntie.

Meer info:
https://www.binder24.com/nl/productwereld/tegenstroominstallaties/