T&A neemt Covrex en Walter Piscine over!

Als toonaangevende producent van zwembadafdekkingen lijkt het Belgische T&A zich te ontpoppen tot een heuse wereldspeler! Nadat ze eerder dit jaar berichtte over de acquisitie van Aquacover, met AquaFloor een gloednieuwe lijn van beweegbare bodems lanceerden en plannen aankondigden om de productiecapaciteit van de site in Geel te verhogen met een nieuwe productielijn voor AquaTop-lamellen in pvc en polycarbonaat, kondigen ze opnieuw groot nieuws aan: de overname van Covrex en Walter Piscine!

Covrex heeft sinds 2004 een stevige reputatie opgebouwd met hun lamellenafdekkingen die je ook wel kent onder de naam Covrex Classic. Walter Pool is een fabrikant van zwembadafdekkingen, gevestigd in de Elzas. Beide bedrijven zullen het TA&-aanbod uitbreiden met kwalitatieve producten. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de merken Covrex en Walter Piscine worden behouden zodat hun vaste klanten ook na deze overname op de vertrouwde kwaliteit en service kunnen blijven rekenen.

“Covrex is een sterk merk, geassocieerd met een bijzonder en zeer ingenieus product, de Covrex Classic. Walter Piscine geniet van een goede reputatie, vooral in Frankrijk en Duitsland. Daarom lijkt het ons bij T&A niet aangewezen om één grote entiteit creëren. Integendeel, wij willen elk van de merken vooruit helpen en het samenwerkingsvoordeel tussen hen optimaliseren.“ Vertelt Joeri Dils, managing director van T&A over de overname.

Dat samenwerkingsvoordeel kan groot zijn. Zo zijn de productielocaties van Covrex uitgerust met hoogwaardige machines voor het snijden en buigen van roestvast staal. Dit stelt T&A in staat om aan snelheid, flexibiliteit en creativiteit te winnen. Door de overname kan T&A van 8000 naar ongeveer 9500 rolluiken per jaar gaan in productie. Maar nog belangrijker is dat ze het assortiment kunnen uitbreiden. Dompelluiken vertegenwoordigen momenteel 90% van de omzet. Maar de ontwikkeling van bovengrondse rolluiken zal interessant zijn om in de toekomst verder te groeien.

Walter Piscine en Covrex, voorheen onderdeel van het familiebedrijf TSPH (The Swimming Pool Hub), zullen de Europese aanwezigheid van Technics and Applications (T&A) versterken en het productaanbod uitbreiden. LPW Pools, dat ook deel uitmaakte van de TSPH-groep, zal niet toetreden tot T&A.

Meer info:
www.t-and-a.be