De evolutie van FITT in de zwembadsector

Leidingen spelen een fundamentele rol bij de aanleg van inbouw zwembadsystemen. De leidingen moeten niet alleen een constante stroom gezuiverd water garanderen, ze moeten ook bestand zijn tegen extreem veeleisende omstandigheden. In de eerste plaats moeten zij weerstaan aan de verbrijzelingskracht van de mechanische druk van de grond die hen bedekt en vervolgens aan chemische reacties van ontsmettingsmiddelen zoals chloor. Ten slotte moeten zij zich aanpassen aan de verzakking van de structuur die breuken en waterlekken kan veroorzaken.

FITT heeft in de loop der jaren oplossingen ontwikkeld die een antwoord bieden op de kritieke punten van de installatie en die buitengewoon onderhoud als gevolg van mogelijke breuken en defecten van de leidingen voorkomen. Bovendien heeft het bedrijf de installatie van leidingen gemakkelijker gemaakt.

In het midden van de jaren negentig kwam FITT Idroflex op de markt. Dit was de eerste buis voor de aan- en afvoer in inbouw zwembaden. Begin jaren 2000 ontwikkelde het bedrijf vervolgens FITT Barrierflex dat, dankzij de gepatenteerde Spiral Protection Barrier technologie, een grotere mechanische weerstand garandeert.

Enkele jaren later transformeerde FITT Barrierflex tot FITT Barrier CDS en werd een tweede patent geregistreerd: Chlorine Defence System, een interne film die de buis ook een chemische weerstand en dus een betere bescherming tegen chloor geeft.

FITT bleef verder investeren in onderzoek en ontwikkeling en in 2017 creëerde het bedrijf FITT B-Active Flex, dat de patenten Chlorine Defence System en Spiral Protection Barrier combineert met de gepatenteerde D-Shape: een stugge pvc-spiraal in de vorm van een D, waardoor hij extreem bestand is tegen verbrijzeling.

In 2019 vulde FITT het gamma van flexibele buizen aan met FITT B-Active Rigid, een stugge pvc-A-buis met een drielagige structuur, voorzien van de Shock Wave-technologie en dus bestand tegen corrosie, schokken en lage temperaturen. Bovendien is deze buis ondoordringbaar voor bodem verontreinigende stoffen.

Dankzij de invoering van EVO TECH-technologie werd de FITT B-Active Flex verder geoptimaliseerd en is deze buis nu nog beter bestand tegen mechanische belasting en scheuren.

Als enige bedrijf dat zowel flexibele als stugge buizen kan aanbieden, blijft FITT investeren in R&D van innovatieve, technologisch geavanceerde en duurzame oplossingen. Hiermee willen ze voldoen aan de behoeften van zwembadbouwers, installateurs en gebruikers van privézwembaden.

Meer info:
www.fitt.com