Distri Pond: Ecolat plaats je snel en efficiënt

Ecolat biedt een ecologisch verantwoord alternatief voor traditionele hardhouten afboordingen van gazons, tuinen, opritten en vijvers. Gemaakt van 100% gerecycleerde restplastics, heeft het een natuurlijke uitstraling.

Met een veelzijdig assortiment aan opties is Ecolat geschikt voor diverse toepassingen. Of je nu strakke, rechte borders wilt creëren of bochten en glooiingen wilt accentueren, Ecolat biedt zowel lange rechte latten als flexibele rollen. De Ecopic paaltjes zorgen voor een stevige verankering.

Elk product van Ecolat draagt bij aan een duurzame cyclus. Gemaakt van 100% gerecycleerde restplastics, kunnen deze producten opnieuw worden gerecycled, waardoor ze een blijvende en positieve impact hebben op het milieu.

Plaatsing

Stap 1: Leg de Ecolat uit op de plaats waar de afboording uiteindelijk komt. Ecolat op rol zal zichzelf dan ontplooien. Volg bij het plaatsen de glooiing van de rol. Graaf een sleuf en leg de Ecolat hierin. Plaats bij voorkeur minimum 2/3 van de Ecolat in de grond.

Stap 2: Klop met een rubber hamer de Ecopic paaltjes in de grond. Het H-profiel garandeert een hoge stabiliteit. De paaltjes komen zo’n 3 cm lager dan de bovenzijde van de Ecolat en zullen in de eindfase niet meer zichtbaar zijn. Plaats de paaltjes minimaal om de 50 cm.

Stap 3: Bevestig de Ecolat met roestvrijstalen schroeven tegen de Ecopics (2 per paaltje). Voor een mooi resultaat is de waterpas een handig hulpmiddel. Vul de zijde van de tuinborder aan met grond, schors, kiezel … Let er zeker op dat er om de 50 cm een Ecopic paaltje wordt geplaatst. Anders blijft de Ecolat niet mooi op zijn plek zitten en gaat hij golven.

Meer info:
www.heldervijveren.com