Familie kunststof pompen Speck voor openbaar zwembad breidt uit

Speck Pompen stelt op de winterbeurzen nieuwe, nog krachtigere kunststof pompen voor van de series Badu Block Multi en Normblock multi. Het hoogwaardige kunststof is corrosiebestendig en houdt stand onder alle mogelijke belastingen in openbare zwembaden.

Drie jaar geleden stelde Speck de eerste types van de Badu Block Multi en de Normblock Multi voor, toen een ware revolutie op de zwembadmarkt. Niemand had zich tot dan aan kunststof pompen van dergelijk formaat voor de openbare markt gewaagd. Dankzij de know-how van Speck in het bereik van de kunststof pompen en van pompen in het algemeen, werden de pompen een groot succes. Talrijke baden zijn ondertussen met de pompen uitgerust, tot grote tevredenheid van de gebruikers.

Nu stelt Speck de nieuwe serie 125/250 voor, zowel voor de serie Badu Block Multi als Normblock Multi. Met deze nieuwe serie kunnen debieten tot 400 m³/h afgedekt worden.

 

De pompen bieden tal van voordelen. Het meest bijzondere aan de pompen is dat zowel pomphuis, waaier als filterbehuizing vervaardigd zijn uit THK, een hoog performante kunststof. Deze kunststof is op lange termijn onderhoudsvrij en chemisch bestendig, de pompen zijn veel beter bestand tegen corrosie en ze zijn een stuk lichter dan de vroegere versies uit gietijzer.

Verder zijn de pompen modulair opgebouwd met verschillende normflenzen, zo kunnen zeer flexibel motoren aangebouwd worden van verschillende energieklasses: IE3, PM en IE4. Noemenswaardig is ook dat de diameter van de waaier is afgestemd op het optimale werkingspunt. Omdat de kunststof niet corrodeert is dus een werking in het optimale hydraulische punt op lange termijn gegarandeerd. Last but not least, zijn de pompen in kunststof ook qua prijs een stuk interessanter dan de vroegere varianten !

Kortom, Speck is klaar voor de toekomst in de openbare sector ! Kom ons bezoeken op de beurzen of neem met ons contact op voor verdere informatie !

Uw dealer in België:

Speck Pompen België, Bierweg 24, 9880 Aalter

Voor meer info, contacteer ons via [email protected]

www.speckpompen.be