FITT B-Active: druktesten voor zwembadleidingen, hulpstukken en lijm

Het onderzoek stopt nooit in de R&D-laboratoria van FITT.

De slangen en buizen voor zwembaden van de familie FITT B-Active en ook alle op de markt verkrijgbare hulpstukken in combinatie met de meeste gebruikelijke lijmen, werden aan grondige druktesten onderworpen.

Om de perfecte aansluiting en dichtheid tussen de verschillende elementen van het hydraulische system aan te tonen, werden deze testen uitgevoerd volgens de norm EN ISO 1167. Dit is een norm die een algemeen geldende methode vastlegt om de interne drukweerstand van thermoplastische buizen, slangen, hulpstukken en assemblages te bepalen.

De voor zwembaden gebruikte slangen en buizen van FITT B-Active hechten perfect met alle gebruikelijke verkrijgbare lijmsoorten, zonder breekbare of zwakke punten in het hydraulische systeem. Dit is te danken aan de zuiverheid van de grondstoffen die voor hun productie gebruikt worden.

De testen werden uitgevoerd bij temperaturen van 20°C en 60°C. Zo werden alle gebruiksomstandigheden afgedekt en werd de perfecte waterdichtheid van de systeemverbindingen aangetoond.

De testresultaten bevestigen de hoge kwaliteit van de FITT B-Active Flex en Rigid-buizen en slangen voor zwembaden en tonen aan dat dit de meest veelzijdige oplossingen zijn om bij gebruik van de meest gangbare lijmen en hulpstukken betrouwbare hydraulische systemen te garanderen.

Meer info: bactive.fitt.com