FITT B-Active Rigid: langetermijn-druktest bij hoge temperaturen

In de R&D-afdeling van FITT worden steeds opnieuw testen gedaan op buizen voor gezinszwembaden van het type FITT B-Active.

Nadat ze eerst aan de langetermijn-druktesten bij een temperatuur van 20° C werden onderworpen, werden de buizen van FITT B-Active Rigid nog eens op dezelfde manier getest, maar deze keer bij een veel hogere temperatuur: 60° C.

De test werd uitgevoerd volgens de norm UNI EN ISO 1167 – de norm die de algemene testmethodes vastleg om de interne hydrostatische drukweerstand te kunnen bepalen. Dat gebeurde bij een temperatuur van 60°C, met een interne druk van 13,68 bar en gedurende meer dan 1000 uren.

FITT B-Active Rigid werd aan hogere drukwaarden blootgesteld als die, die bij een normaal gebruik optreden. Zo werd de normale slijtage waaraan de buis gedurende haar nuttige levensduur moet weerstaan, versneld.

FITT B-Active Rigid bleef meer dan 1000 uur lang tegen deze hogere temperatuur bestand. Het staat dus zonder twijfel vast dat dit de ideale oplossing is voor verwarmde zwembaden en voor technische ruimtes

Meer info:
www.fitt.com/en