FITT lanceert FITT B-ACTIFF RIGID, de nieuwe oplossing voor een jouw hydraulisch systeem

De nieuwe PVC-A Rigid buis van FITT zorgt voor kracht, duurzaamheid en betrouwbaarheid voor zwembadprofessionals en zwembadeigenaren.

En dat vanaf de bouwfase en voor de volledige levensduur van de constructie FITT, een multinational gespecialiseerd in de productie van vloeistof-doorlatende systemen, presenteerde de nieuwe FITT B-Active Rigid op Aquanale 2019, de zwembadbeurs die op 5-8 november 2019 in Keulen plaatsvond.

Met meer dan 50 jaar ervaring op zak in het ontwikkelen van oplossingen voor thermoplastische vloeistof-doorgangen, 20 ervaring in de zwembadsector en een onstilbare drang naar innovatie, breidt FITT nu de FITT B-Active-familie uit. De bekende FITT B-Active Flex, een spiraalslang voor water aan en -afvoer, wordt nu vergezeld door FITT B-Active Rigid. Een nieuwe PVC-A buis die de installatie beschermt tegen schade bij de constructie en voor de hele levensduur van het zwembad.

Het leiding-systeem van inbouw-baden vereist zowel het gebruik van flexibele slangen als stijve buizen. Vooral voor lange, rechte secties zijn stijve buizen een must. Bovendien is de stijve buis in sommige landen door het koude klimaat en de grondsamenstelling dé nummer een keuze van installateurs.

Op vraag van de eindgebruikers heeft FITT deFITT B-Active Rigid buis geproduceerd. Deze stijve buis is bestand tegen schokken en past zich aan aan de bewegingen van de grond. Dit maakt het plaatsen van de installatie eenvoudiger en veiliger.

FITT B-Active Rigid heeft een drielaagse PVC-A-buis die voldoet aan de testvereisten van de EN ISO 1452-norm. En is vervaardigd met Shock Wave-technologie die slagvastheid garandeert. Om de werkelijke prestatieniveaus van het product te testen, heeft het FITT R&D lab een aantal realistische situaties gesimuleerd die tijdens het installeren kunnen optreden.

De buis werd eerst onderworpen aan impact bij een lage temperatuur -10°C en kort daarna nog eens aan een druktest. De resultaten tonen aan dat zelfs na een aanzienlijke schok bij lage temperatuur, FITT B-Active Rigid nog steeds een goede werking kan garanderen.

PVC-A is een innovatieve polymere legering die de verspreiding van scheuren voorkomt. Dit is namelijk de belangrijkste oorzaak van breuken en lekkages in watersystemen. De drielaagse structuur bestaat uit een buitenlaag die schokbestendig is, een tussenlaag die barstverspreiding voorkomt en een binnenste chloorbestendige laag.

De FITT B-Active Rigid kan worden aangesloten op FITT B-Active Flex, of op andere zowel flexibele slangen als stijve buizen, dankzij het geïntegreerde op moffen gebaseerde verbindingssysteem, evenals met standaard fittingen en elleboogpijpen.

 “FITT B-Active Rigid is ons tastbare antwoord op de behoeften van eindgebruikers. Het is het resultaat van de ervaring die is opgedaan in andere sectoren, gecombineerd met onze passie voor innovatie en technologisch geavanceerde oplossingen. Met FITT B-Active Rigid en FITT B-Active Flex kunnen we nu voldoen aan alle behoeften van installateurs. Zelf ben ik uiterst trots om mee te delen dat FITT op dit moment het enige bedrijf is dat zowel een stijve buis als een flexibele slang kan aanbieden. Toch zullen hier nog niet stoppen. Ons doel is om alle onderdelen voor een zo compleet mogelijk watersysteem te bieden.”. Zegt Alessandro Mezzalira CEO van FITT.

FITT B-Active Rigid is bestand tegen schokken, zelfs bij lage temperaturen (tot -10 ° C). En doorstaat testmethodes opgesteld aan de hand van EN ISO 3127 en EN ISO 11173 normen voor corrosie, ondoordringbaarheid en schade door transport of installatie.