Krachtige zwemtraining in elk polyester zwembad

Met de turbine-zweminstallatie HydroStar van BINDER kan men ook in een klein zwembad langdurig trainen.

De turbine-zweminstallatie HydroStar van BINDER maakt zelfs in kleinere zwembaden een intensieve zwemtraining mogelijk. Tot nu toe kon het systeem nog niet in elk polyester zwembad ingebouwd worden. Dankzij een nieuwe, speciale oplossing van BINDER kunnen nu ook bezitters van kleine zwembaden profiteren van de gelijkmatige, krachtige stroming van HydroStar.

Met het oog op een optimale integratie van de installatie in het polyester zwembad, heeft BINDER de inbouwbehuizing en afdekplaat smaller geconstrueerd dan in de standaardversie van HydroStar. Deze variant van de turbine-zweminstallatie is zowel verkrijgbaar met een enkele turbine (met capaciteiten van 160, 215 en 275 m3/h) als met een dubbele turbine (320 m3/h). De speciaal voor polyester zwembaden ontwikkelde installatie kan in korte tijd, zonder pijpleidingen, worden geïnstalleerd tussen de veiligheidsrand en de starand van het zwembad.

In tegenstelling tot de klassieke, pompaangedreven tegenstroominstallaties wekt HydroStar een brede, krachtige en aangename natuurlijke stroming op. De bediening en stromingsregeling van de installatie is gemakkelijk te gebruiken via een afstandsbediening, Piezo-knoppen of een optionele touchdisplay. Met een touchdisplay kunnen individuele trainingsprogramma’s worden ingesteld.

De turbine-zweminstallatie werkt uiterst energie-efficiënt, want zij verbruikt slechts 20 tot 50 procent van de energie die systemen met pompaandrijving vereisen. HydroStar vergt bovendien nauwelijks onderhoud, omdat de glijlagers van de motor worden gesmeerd door het water. Er is geen aparte put nodig. Het systeem kan gemakkelijk in nieuwe als in bestaande zwembaden worden geïntegreerd. De onderneming is onlangs hiervoor onderscheiden met de German Brand Award, German Brand Institute.

HydroStar is verkrijgbaar bij erkend dealers.