Leisure Pools presenteert de Zero Energy Pool

Na bijna 1 jaar ontwikkeling en fieldtests lanceert Leisure pools Benelux het innovatieve concept “Zero Energy Pool”.

Voor de R&D afdeling bij Leisure pools was het al langer duidelijk dat energie een cruciale rol zou spelen in het aankoop patroon van de consument maar zeker en vast ook voor de mensen met een bestaand zwembad. Het nieuwe concept sluit daar naadloos op aan en zal de overtollige energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt gebruiken om gratis het zwembad te verwarmen.

De werking van het Leisure Pool “Zero Energy Pool” systeem gaat als volgt. De technische installaties van Leisure Pools zijn uitgerust met een compleet nieuwe innovatieve sturing. Deze bevat onder andere een PLC sturing, een frequentie sturing, een touch screen, een rolluiksturing en een industrieel ontsmetting en dosering systeem. Het grote voordeel is dat deze zaken allemaal samen komen in 1 kast en 1 centrale aansturing die Leisure Pools vervolgens ook nog in de cloud brengt. Op deze manier kunnen veel service opdrachten, vragen of aanpassingen van parameters vanop afstand gedaan worden.

Leisure pools ontzorgt dus op deze manier zijn klanten en zal dankzij deze cloud oplossing onmiddellijk het juiste advies kunnen geven aan zijn klanten door in te loggen op de sturing van hun zwembad. Daarnaast zal de klant ook zelf op zijn/haar smart phone of tablet alle parameters kunnen zien en volgen.

Dankzij deze innovatieve technische installatie kan Leisure Pools nu ook nog een stap verder gaan. Consumenten die zonnepanelen hebben of in de toekomst van plan zijn zonnepanelen te gaan leggen krijgen de mogelijkheid om mits de aanschaf van een extra module de overcapaciteit van deze zonnepanelen als thermische buffer te gaan gebruiken en op deze manier het zwembad gratis te verwarmen.

Het Zero Energy Pool systeem zal automatisch het weer patroon van de dag volgen. Van zodra de woning minder elektriciteit consumeert dan produceert zal het zwembad gratis gaan verwarmen. De consument heeft uiteraard ook nog zelf de keuze om voor de ECO modus te kiezen. Hierbij wordt het zwembad al op een aangename temperatuur gebracht en daarna wordt de laatste bandbreedte van een paar graden gratis toegevoegd aan het zwembad. Het Zero Energy Pool systeem is dus duidelijk niet alleen innovatief, ecologische verantwoord maar vooral ook enorm besparend op de energie factuur van de consument.

Meer info:
leisurepools.be