Meer comfort. Minder verbruik. Eindeloos veel mogelijkheden met PPG.

De winter is in het land, de belangrijkste zwembadbeurzen zijn achter de rug en de sector maakt zich op voor de start van Zwembadseizoen 2024. Bij PPG Belgium in Waregem leggen ze de laatste hand aan een nieuwe zwembadcatalogus met daarin heel wat aandacht voor energiebesparende innovaties. “Het leven van onze zwembadbouwers en die van hun klanten vereenvoudigen dankzij meer comfort, een efficiënter energiebeheer en een lager verbruik als eindresultaat. Daar draait het om!”

PPG Belgium, onderdeel van het internationale Pollet Pool Group, blikt tevreden terug op haar deelname aan de Duitse Aquanale. Samen met een selectie zusterbedrijven uit de groep, nam PPG Belgium er deel aan de tweejaarlijkse zwembadbeurs. Ook heel wat Belgische zwembadbouwers zakten af naar Keulen om er de nieuwste trends uit zwembadland op te pikken. Centraal voor PPG Belgium: ‘Wattr’, de nieuwste en zelflerende zwembadcontroller, en een nieuwe ‘PPG Deluxe ECO VS Pomp’. Nathan Leroy, Sales Director bij PPG Belgium: “Het zijn producten die voor zowel de zwembadbouwer als de eindklant, efficiënt zwembadheer op maat toelaten. Tijdens ons jaarlijks Pool Event, eind februari in Waregem, stellen we de producten in detail voor. Nu al een tipje van de sluier lichten? Heel graag.” 

“Wattr is de nieuwste zelflerende, meest gebruiksvriendelijke zwembadcontroller. Wattr spreekt moeiteloos met alle cruciale toestellen binnen je zwembadinstallatie. Denk daarbij aan de warmte- en circulatiepomp, je waterbehandeling, de verlichting en je afdekking. Wattr brengt de volledige controle van je zwembad samen in één handige app. De software begrijpt het dagelijkse energieverbruik in je woning, kent de wensen van de eindgebruiker en zet automatisch het ideale scenario in gang dankzij de thermisch/ energetische modellen. Dat levert je al snel 30% energiebesparing op én maximaal comfort.  Het enige wat de gebruiker nog moet doen is een gewenste temperatuur ingeven en een gepersonaliseerd zwemschema toevoegen aan de app. Wattr leert de gedragingen van de klant kennen en past zich daarop aan. Het systeem houdt daarnaast ook rekening met de weersomstandigheden en stuurt op basis van die paramaters alle geconnecteerde toestellen slimmer aan. Een concreet voorbeeld: een warme woensdagnamiddag, het zwembadwater is ruim boven de ingestelde comforttemperatuur en er wordt niet gezwommen in de nabije toekomst volgens het zwemschema? Dan zal Watt er automatisch voor zorgen dat de warmtepomp niet onnodig draait. Wil je als zwembadeigenaar toch zelf ingrijpen? Dat kan. Via de app hou je op elk moment de controle.”

Product-updates zorgen voor meer rendement
Ook één van de key producten uit de PPG-range, de PPG pomp Deluxe VS,0 onderging een grondige make-over. De pomp kreeg een knap tijdloos design aangemeten, inclusief geïntegreerde LED-verlichting. Dankzij de nieuwe aangepaste ventilator levert de nieuwe PPG pomp Deluxe VS zo’n zeventien procent meer rendement en zorgt voor een fikse energiebesparking. Bovendien onderscheidt de pomp zich in de markt door zijn uiterst stille werking.

Nathan Leroy: “We lanceren in 2024 ook onze ‘shop-in-shop display’ voor Maytronics. Zo bieden we onze zwembadbouwers de mogelijkheid om onze bekende robots nog beter en stijlvoller te integreren in hun showroom. Daarnaast hebben voor volgend jaar nog een draadloze robot in petto, een gloednieuw elektrolysesysteem en een update van MultiCyclone. Ook voegen we uit het Alkorplan Tile-assortiment, de liners green en grey toe aan de collectie. Deze gewapende folie simuleert het effect van groot formaat tegels en combineert zo elegantie met functionaliteit. Kortom, we hebben een pak nieuwigheden in de pijplijn met één doel: Supporting Pool Builders.”

Meer info:
+32 56 78 20 57
[email protected]
www.polletpoolgroup.be