NIEUW – AquaRite UV LS

AQUARITE® UV LS is een uitstekende oplossing voor de zuivering en behandeling van water. Dit systeem combineert de drie beste desinfecteringstechnologieën: uv, zoutelektrolyse en hydrolyse. Tijdens de Covid-19 pandemie is het een onmiskenbaar voordeel als je het zuiverste en veiligste zwembadwater kunt garanderen…

EEN SYNERGIE VAN 3 TECHNOLOGIEËN VOOR EEN UNIEKE DESINFECTERING
Electrolyse met een laag zoutgehalte

Samen met de uv-technologie en met hydrolyse maakt elektrolyse met een laag zoutgehalte het mogelijk om een minimaal chloorgehalte te handhaven dat immers nodig om over perfect gedesinfecteerd en desinfecterend water te beschikken. Deze synergie heeft zonder enige twijfel enkele voordelen:

  • Ideaal zwemcomfort: een bijzonder laag zoutgehalte en dus zonder de ongemakken die chloor met zich meebrengt (inwerking op huid, ogen, haren…). De gereduceerde PH-graad is betrouwbaarder dankzij het gereduceerde zoutgehalte dat zwerfstroom beperkt. Dat is vooral een voordeel voor wellness-baden.
  • Besparing op onderhoud: er moet minder zout aangekocht worden. Het verbruik loopt terug van 3 tot 4 g zout/liter naar 1,5 g zout/liter.
  • Praktischer onderhoud: het water uit het zwem- of wellness-bad kan direct in de riolering geloosd worden omdat het zoutgehalte onder de 3 g zout/liter ligt.
  • Langere levensduur van de installatie: het risico op oxidatie van de metalen onderdelen van de zwembaduitrusting (ladder, filters…) wordt dankzij het zeer lage zoutgehalte verminderd.

UV-TECHNOLOGIE
Uv-technologie wordt bijzonder veel toegepast in grote openbare zwembaden. Ze neutraliseert chlooramine dat immers uit chloor ontstaat en dat verantwoordelijk is voor kwalijke geuren. Met behulp van twee lampen van 55 watt vernietigen de uv-stralen 99% van de chloramines, algen, bacteriën en micro-organismes, zodat de waterkwaliteit in alle omstandigheden perfect blijft.

WATERHYDROLYSE
Deze technologie steunt op de productie van vrije radicalen uit een cel. Uit een reactie met het water ontstaan vrije radicalen die wat desinfecterende werking betreft drie keer krachtiger zijn dan klassiek chloor. De vrije radicalen die door hydrolyse opgewekt worden, vernietigen micro-organismen en bacteriën in het hydraulische systeem op efficiënte wijze, zonder huid en ogen te irriteren.

SLECHTS ÉÉN INTELLIGENTE CONSOLE OM ALLES MEE AAN TE STUREN
Met de intelligente console AQUARITE® kun je de waterkwaliteit in real time controleren: redoxgegevens, pH en chloor. Ze stuurt en controleert ook de uv-lamp en houdt het aantal gebruiksuren bij.

Als het echte brein van de installatie met 7 beschikbare controlekanalen, kan AQUA-RITE® de filtering, de verlichting, het desinfecteren en de pH sturen, maar ook elke ander onderdeel van het zwembad of van de tuin. Het merk speelt daarbij geen rol: warmtepompen, tuinbesproeiing…

EEN DIKKE PLUS: CONTROLE VANOP AFSTAND
Voor hen die hun installatie vanop afstand willen controleren is er de app Poolwatch die compatibel is met Google Home. Hij is als optie beschikbaar op AQUARITE® en vergemakkelijkt het onderhoud van je zwembad. Dit is een niet te verwaarlozen gemak voor eigenaars van tweede verblijven, dat trouwens werkt via wifi of via een ethernetverbinding.

Meer info:
www.hayward.fr/catalog/electrolyseurs/electrolyseur-aquarite-uv-ls

SPECIALE ACTIE:
Van 1 mei tot 30 juni 2021 krijg je een korting van 15% op je 1ste AquaRite UV LS. Wie hem probeert, is overtuigd!

Neem contact op met je verkoper van Hayward om te weten hoe het werkt.