Ontdek bluematic, het smart energy management system van Blue Drops

Laat het zwembad enkel draaien op de groene energie die de woning zelf opwekt met o.a. zonnepanelen. Met bluematic, een slimme innovatie van Blue Drops worden de energiekosten van het zwembad aanzienlijk beperkt. Bluematic is zowel geschikt voor nieuwe zwembaden als renovatieprojecten.

Als zwembadbouwer speel je een grote rol in het vergroenen van de zwembadsector. Gelukkig kan je met bluematic het zwembad energiezuiniger maken. Met een simpele installatie worden de blueplustoestellen zoals de filter, warmtepomp en waterbehandeling aan het controlesysteem gekoppeld. Zo krijg je inzicht in alle parameters van het zwembad.

De bluematic P1 data Module registreert via de P1 poort van de digitale meter de meterstanden en toont een actueel verbuik alsook de eventuele overproductie van zonnepanelen. Met die informatie wordt het mogelijk om bv. de warmtepomp automatisch te laten werken wanneer de zonnepanelen goed draaien. Op dat moment wordt het zwembad praktisch gratis verwarmd. Installeer je daarbovenop nog eens een degelijke afdekking en is de kuip goed geïsoleerd? Dan hou je de warmte van het zwemwater gemakkelijk vast zodat je op koudere dag niet hoeft te verwarmen aan een laag rendement.

Het bluematic smart energy management system kan de eindgebruiker op zijn smartphone installeren en bedienen. Voor de zwembadprofessional is er een platform dat het mogelijk maakt om het zwembad vanop afstand te monitoren.

Meer info:
[email protected]
www.bluedrops.eu