PCFR, de specialist voor autonome oplossingen voor zwembaden heeft een nieuwe algemene directeur

September 2020 – PCFR, de specialist in autonoom onderhoud van zwembaden, kondigt de benoeming van Kater Faure aan in de Algemene Directie. Deze benoeming komt op een tijdstip dat deze middelgrote onderneming in het zuiden van Frankrijk de verkoop van zijn producten lanceert aan de overkant van de oceaan. Een blik op dit innovatieve bedrijf dat een revolutie teweegbracht in de wereld van de zwembaden.

PCFR in het kort
Het is natuurlijk leuk om je eigen zwembad te hebben, maar het onderhoud kan je toch al snel hoofdbrekens bezorgen. Algen, desinfecteren, reinigen van de filter, filtertijden, verbruik, verwarming … het zijn maar enkele vragen waarop PCFR een antwoord biedt met zijn innovatieve oplossing PoolCop.

PCFR heeft een online systeem op punt gezet waarmee je zwembad autonoom aangestuurd wordt. « Nadat ik eigenaar werd van een eigen zwembad, heb ik de oplossing PoolCop bedacht. Dat neemt alle lasten van het onderhoud van het zwembad van je over. Het geheim? Permanente controle en analyse van gegevens die via intelligente sensoren worden verzameld », licht Lane Hoy, de algemene directeur van PCFR, toe.

De vindingrijkheid van PCFR bestaat erin dat technologie en data het hart van het systeem vormen dat dankzij een doorgedreven analyse het onderhoud van het zwembad en de waterbehandeling optimaliseert en verbetert. Lane Hoy vervolgt: « Het leek me logisch en evident dat het filteringsproces en dus ook de zuiverheid van het water de sleutel vormen voor een onberispelijke waterkwaliteit. Daarom speelt de automatische klep een hoofdrol in ons systeem. Geïntegreerde sensoren meten de temperatuur van het water en van de lucht, de druk, de PH, en de redox-waarde en verzamelen zo gegevens om de processen met behulp van algoritmen te sturen. Dit is de perfectie combinatie waardoor de eigenaar van een zwembad zich op één enkel ding kan concentreren: zwemmen! ”

Deze tool is vooral belangrijk voor professionals die zo vanop afstand een bepaald zwembad of zelfs een waterpretpark kunnen aansturen. Dankzij de data die PoolCop verzamelt beschikken de zwembadspecialisten over en tool om de interventies, het verbruik, enz. te rationaliseren.

Een strategische benoeming in de algemene directie
Als stichtend lid van het bedrijf begon Kate Faure, 50 jaar, na haar studies economie haar carrière in Kaapstad, in Zuid-Afrika, in een bedrijf dat gespecialiseerd was in toerisme. Na meer dan twee jaar wordt ze daar Regionaal Directeur en doet ze de omzet over een periode van 18 maanden met 150% toenemen. Daarna slaat ze haar vleugels uit naar Londen waar ze eerst gaat werken in een startup. Daarna beslist ze om een nieuwe horde te nemen en verhuist ze naar Frankrijk.

Samen met Lane Hoy start ze de firma PCFR, gespecialiseerd in automatisering van zwembaden, en wordt daar verantwoordelijk voor de afdelingen operations & marketing.

Na haar benoeming in de algemene directie wordt Kate Faure verantwoordelijk voor de productie, de verkoop, klantenservice en voor de financiële strategie van het bedrijf. Vandaag bereikt PCFR een keerpunt in zijn ontwikkeling met de commercialisering van zijn tool in een markt met een groot potentieel: de Verenigde Staten. Dat verklaart waarom Kate Faure voor deze belangrijke en strategische plaats in het management gekozen wordt.

Over PCFR
PCFR werd opgericht in 2010 en heeft zijn bedrijfszetel in het zuiden van Frankrijk (departement 84). Het bedrijf ontwikkelt intelligente en autonome technologieën waarmee oplossingen kunnen geboden worden voor het proactief en autonoom beheer van alles rondom het zwembad.
Door de installaties van het zwembad en de tuin samen te brengen in één centraal platform kan PCFR een optimaal dienstenpakket bieden zodat het zwembad het hele jaar door een bron van plezier blijft. PCFR heeft momenteel 10 medewerkers en verkoopt zijn producten over de hele wereld.

Meer info: www.poolcop.com