Project in de kijker: wellnesscentrum Thermen R zit er warm bij dankzij Digipool ®

Het wellnesscentrum Thermen R in Roeselare geniet nu van warme waterpartijen dankzij de installatie van vijf slimme Digipool®-units. Deze intelligente, koppelbare verwarmingsunits worden gebruikt om het zwembad- en spawater op een uiterst duurzame en efficiënte manier op te warmen. Ze zijn ontworpen door Digipool® op basis van warmtepompen.

De méést innovatieve openbare sauna van West-Vlaanderen.
De noodzaak om de wellness-sector te verwarmen zonder fossiele brandstoffen is zeer hoog. Voorheen waren er weinig alternatieven beschikbaar om waterpartijen te verwarmen zonder te moeten kiezen tussen gas, stookolie of WKK-systemen. Thermen R is de eerste openbare sauna die kiest om het probleem aan te pakken met een Digipool®-opstelling. De waterpartijen hebben een gezamenlijke inhoud van ongeveer 370 men worden opgewarmd met vijf Digipool®-units, waaronder een spa van 36°C, een warm bad van 36°C, en binnen- en buitenzwembaden van respectievelijk 28,5°C en 28°C. De spa en het buitenzwembad worden negen uur per dag niet afgedekt, terwijl het warme bad en het binnenzwembad nooit worden afgedekt.

Als oplossing zijn drie DAD-T45s units in cascade geplaatst voor het grote zwembad, en voor de warme baden zijn twee DAD-T25s units geïnstalleerd. Deze units zorgen voor een ecologische manier van verwarming van het zwembad- en spawater, zelfs bij temperaturen tot -10°C, zonder het gebruik van fossiele brandstoffen. Dit leidt tot een jaarlijkse besparing van 56 ton CO2. Er werden ook drie extra variabele watercirculatiecircuits gerealiseerd, waardoor de installatie zichzelf kan bijsturen om de hoogste efficiëntie te behalen.

Het effect was onmiddellijk zichtbaar in de cijfers. Vanaf de eerste dag werd er al 150 m3 gas bespaard. Natuurlijk werd er meer elektriciteit verbruikt, wat goed was voor 320 kWh per dag op de teller, inclusief het verbruik van de circulatiepompen. De gemiddelde buitentemperatuur bij deze cijfers was 6-7°C.

Komende maand worden er ook zonnepanelen geïnstalleerd die 114 kW kunnen opwekken. De Digipool®-units worden gekoppeld aan de opbrengst van deze PV-installatie via de standaard ingebouwde SmartGrid-aansluiting.

Lees er meer over op onze website of neem vrijblijvend contact op!

Meer info:
FEA INTERNATIONALIZ
Krommewege 32A5
9990 Maldegem, Belgium

T +32 50 38 04 44
E [email protected]
www.digipool.be