SCP Benelux: SCP biedt een breed programma patroonfilters aan, in 2023 aangevuld met een 3e multi-patroonfilter…

Na vele jaren van groei, in een wereld die steeds meer gericht is op welzijn en comfort, moet de zwembad- en spa-markt zich nu inzetten op spaarzaamheid, met name op het gebied van energieverbruik en waterbehandeling. De Benelux-markt wordt steeds veeleisender wat betreft het respect voor het milieu en in het bijzonder van het waterverbruik, hetzij om ecologische, hetzij gewoon om budgettaire redenen.

Patroonfilters bieden een efficiënte filtratie (10-20 micron), maar ook een ecologisch verantwoorde manier van waterbeheer, zonder terugspoelen en dus minder waterverlies. Waterbesparing wordt bij SCP dan ook zeer serieus genomen, met een 3e multi-element patronenfilter die in 2023 aan het programma patroonfilters wordt toegevoegd.

SCP biedt al enkele jaren multi-patronenfilters aan van gekende fabrikanten als Hayward en Pentair. De SwimclearTM (Hayward) en de Clean & ClearTM Plus (Pentair) zijn in een paar jaar tijd uitgegroeid tot must-have producten vanwege hun optimale filtratie, die twee keer zo fijn filtert als de meeste zandfilters. Maar dat is niet alles. Het zijn vooral de afwezigheid van waterafvoer naar het riool en het gemak waarmee de patronen gereinigd kunnen worden (slechts één of twee keer per jaar) die de meeste klanten interesseren. Omdat er niet teruggespoeld moet worden, wordt het waterverbruik sterk verminderd en moet er geen nieuw water worden verwarmd of chemicaliën worden toegevoegd, wat op alle niveaus een aanzienlijke winst betekent.

Om het assortiment verder uit te breiden en nog toegankelijker te maken, zal SCP Benelux in de loop van het seizoen de nieuwe Galaxy multi-element filter ontwikkeld door de fabrikant Emaux aan het assortiment toevoegen, een functionele en heel waterefficiënte filter met een zeer concurrerende prijs. Kenmerken van deze nieuwe multi-element filter zijn de drukmeter die aangeeft wanneer onderhoud nodig is, het afneembaar en gemakkelijk vast te pakken handvat, de kniehoge tankbasis voor het eenvoudig vervangen van de patronen, een 3-delige klemset voor het snel verwijderen en installeren van de tank, een grote afvoer voor snelle en eenvoudige overwintering alsmede eenvoudig reinigen en spoelen van de filter met een tuinslang.

Dit alles geeft SCP Benelux het breedste assortiment in deze categorie producten op de markt.

Voor meer informatie of om een bestelling te plaatsen kunt u contact met ons opnemen hier

Meer info:
SCP BENELUX NV
Maalbeekweg 21 – B-1930 Zaventem
+32 (0)2 386 03 40
[email protected]