BINDER: fit door de kracht van turbines

In het water bewegen is gezond en geeft optimale ondersteuning bij de regeneratie van de gewrichten na een operatie. Dankzij de brede en krachtige stroming die ze opwekken, maken de door turbines aangedreven tegenstroominstallaties van BINDER uw conditietraining bijzonder efficiënt. Elena Krawzow, wereldkampioene paralympisch zwemmen, vertelt waarom dat zo is.

„Een zwembad is bijzonder goed geschikt voor hersteloefeningen. Door in water te bewegen worden de gewrichten immers nauwelijks belast,” verklaart de duurzwemster en psychotherapeute. „Daarom kun je in het zwembad oefeningen doen die aan land niet aangeraden zouden worden. “Een bijkomend voordeel van revalidatiesport in het zwembad is de grotere veiligheid: „In het water kun je bij een verkeerde beweging eigenlijk geen blessures oplopen en de intensiteit van de oefeningen kan ook veel beter onder controle gehouden worden,” zegt Krawzow.
Lees verder

BSPA vertegenwoordigd Belgische bouwers bij EUSA Awards

Deze prijs voor de zwembadsector wordt sinds 2013 jaarlijks verleend door de European Union of Swimming Pool and Spa Associations (EUSA) in samenwerking met de nationale zwembadfederaties van Europa. Hij bekroont de mooiste privézwembaden. In de volgende zeven categorieën wordt telkens een bronzen, een zilveren en een gouden winnaar aangeduid: overdekte privézwembaden, niet overdekte privézwembaden, privézwembaden met overkapping, privézwembaden met automatische overkapping, privézwembaden bij nacht, privéspa’s en privé hot tubs.
Lees verder

FITT B-Active: druktesten voor zwembadleidingen, hulpstukken en lijm

Het onderzoek stopt nooit in de R&D-laboratoria van FITT.

De slangen en buizen voor zwembaden van de familie FITT B-Active en ook alle op de markt verkrijgbare hulpstukken in combinatie met de meeste gebruikelijke lijmen, werden aan grondige druktesten onderworpen.

Om de perfecte aansluiting en dichtheid tussen de verschillende elementen van het hydraulische system aan te tonen, werden deze testen uitgevoerd volgens de norm EN ISO 1167. Dit is een norm die een algemeen geldende methode vastlegt om de interne drukweerstand van thermoplastische buizen, slangen, hulpstukken en assemblages te bepalen.
Lees verder

AURA is dé innovatieve partner als het om zwembadoverkappingen gaat!

Hoogwaardige zwembadoverdekkingen- en overkappingen, snel en volgens afspraak geleverd. Dat is de kracht van AURA.

Sinds 1991 vertrouwen meer dan 9000 klanten uit heel Europa op de producten en
innovatieve oplossingen van AURA. Zowel wat productontwerp als productieproces is AURA koploper in de sector.

Samen met de zwembadbouwer staan we sterk om iedere tuin in een wellnessparadijs te veranderen. Tel daarbij de hoge kwaliteit en korte levertijd op en je begrijpt wel waarom zwembadspecialisten uit heel Europa AURA een betrouwbare partner vinden.

Als zwembadbouwer heb je graag zekerheid wat de levertermijn betreft. Dankzij een geavanceerd productieproces, dat AURA in 2010 introduceerde, kunnen wij normaliter binnen vijf weken leveren. Ongeacht het seizoen of product.
Lees verder

T&A breidt verder uit

Vanaf augustus starten de uitbreidingswerken bij T&A. Er wordt een nieuwe hal gebouwd met een oppervlakte van 5000 m² die zowel dienst zal doen voor opslag- en productieruimte. De groei van de voorbije jaren, trouwens nogmaals op een extreme manier bevestigd in 2020, heeft ons doen beslissen om verder uit te breiden. T&A viert dit jaar haar 25-jarige bestaan. In die 25 jaar hebben we ons ontwikkeld tot een toonaangevende en betrouwbare partner voor automatische zwembadafdekkingen.
Lees verder

Keep it cool met Alpha Industries

Een sauna- of hammambezoek is ontspannend maar ook gezond voor je lichaam. Toch kan je pas van alle gezondheidsvoordelen genieten wanneer je ook juist afkoelt. De saunahitte kan je afwisselen met koud water om de bloedsomloop te bevorderen. De hitte zorgt ervoor dat je bloedvaten wijder worden, en door de kou vernauwen ze opnieuw.

Het is bewezen dat afkoelen de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert, de bloedsomloop verbetert en de opbouw van het immuunsysteem bevordert. Afkoelen is een “training” van je bloedvaten en dat maakt een saunabezoek net zo gezond!

Afkoelen kan op verschillende manieren. Een douche, een voetbad, dompelbad, een afkoelemmer of afkoelslang. Koud water, is een veelgebruikte methode na een saunabezoek. Wil je meer beleving? Dan zijn de ijs- en sneeuwgrot, de ijsfontein, de sneeuwdouche of het afkoelbad de perfecte keuze voor jou.
Lees verder

Bestel je afdekkingen bij PPG met de Aquadeck Ordertool

Het zijn drukke tijden in de zwembadwereld, dat beseffen we bij PPG maar al te goed. Iedere tijdswinst is mooi meegenomen. Daarom kan je bij ons je zwembadafdekkingen zeer snel en eenvoudig op maat bestellen met de Aquadeck Ordertool.

Dit ingenieuze systeem werd al eerder gelanceerd door Aquadeck. Maar de tool won de afgelopen jaren enorm aan populariteit en is vandaag de meest gebruikte bestelmethode voor zwembadafdekkingen.
Lees verder

Aquafive overgenomen door Fluidra

Het is voor ons een waar genoegen om u te mogen aankondigen dat we tot een akkoord zijn gekomen betreffende de overname van het bedrijf Aquafive, al meer dan 25 jaar een Belgische distributeur van zwembadmateriaal voor de vakman en historisch reseller van het merk Zodiac in België.

Aquafive beschikt over een uitstekende geografische ligging en een team dat bekend staat om zijn expertise.
Lees verder