Ga GRATIS naar de ZwembadBranche Dag in Mechelen

Op dinsdag 23 april 2024 gaat de nieuwe Belgische vakbeurs Zwembadbranche Dag door in de Nekkerhal in Mechelen. Het wordt een niet te missen evenement voor professionals in de zwembadsector in België. Je maakt er kennis met nieuwe producten, diensten en leveranciers. Je hebt de mogelijkheid om verschillende workshops bij te wonen en er worden tal van inspirerende ‘talks’ georganiseerd. Zo ben jij op één dag weer helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. En last but not least … Een bezoek aan de ZwembadBranche Dag kost helemaal niets. De toegang tot de beurs, alle workshops, hapjes, drankjes en zelfs de parking is helemaal gratis.

Lees verder

De mooiste Eclipse-sauna’s verwezenlijkt door Alpha Wellness Sensations

Heb je al kennisgemaakt met de cilindervormige Eclipse-sauna van Alpha Wellness Sensations? Eclipse is bekroond als winnaar in de categorie innovatieve architectuur tijdens de prestigieuze ICONIC AWARDS. Deze verbluffende projecten laten je meteen zien waarom de Eclipse zo geprezen werd door de jury.

Lees verder

Over waterschaarste en verdamping

Veranderingen in het klimaat en toenemende weersextremen vormen een grote uitdaging voor de toekomst van Europa en de rest van de wereld. Waterschaarste zal ongetwijfeld een belangrijk aspect vormen binnen deze klimaatproblematiek. Welke invloed heeft dit op de zwembadsector en welke verantwoordelijkheden moeten we als professionals nemen? We gingen een interessant gesprek aan over dit thema met Joeri Dils, voorzitter van de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals en zaakvoerder van T&A.

Lees verder

Distri Pond: Ecolat plaats je snel en efficiënt

Ecolat biedt een ecologisch verantwoord alternatief voor traditionele hardhouten afboordingen van gazons, tuinen, opritten en vijvers. Gemaakt van 100% gerecycleerde restplastics, heeft het een natuurlijke uitstraling.

Met een veelzijdig assortiment aan opties is Ecolat geschikt voor diverse toepassingen. Of je nu strakke, rechte borders wilt creëren of bochten en glooiingen wilt accentueren, Ecolat biedt zowel lange rechte latten als flexibele rollen. De Ecopic paaltjes zorgen voor een stevige verankering.

Elk product van Ecolat draagt bij aan een duurzame cyclus. Gemaakt van 100% gerecycleerde restplastics, kunnen deze producten opnieuw worden gerecycled, waardoor ze een blijvende en positieve impact hebben op het milieu.

Lees verder

COSMY THE BOT van BWT Group: lichtgewicht, krachtig en aanpasbaar

COSMY THE BOT, de nieuwe elektrische robot van BWT Aquatron, is zeer veelzijdig en biedt gebruikers de mogelijkheid om de motorkap en zijpanelen in 8 verschillende kleuren te personaliseren. Dit kan moeiteloos worden gedaan door ze simpelweg vast te klikken, los te maken en opnieuw vast te klikken, zodat ze perfect passen bij de smaak en het decor van de gebruiker. De kit voor het aanpassen van kleuren is apart verkrijgbaar. Cosmy is verkrijgbaar in 4 modellen: COSMY THE BOT 100, 150, 200 en 250.

Lees verder

NIVEKO Motion Pool: een monoblok mét bewegende bodem!

“De tijd is aangebroken om de grenzen van het zwembad te verleggen en de deur te openen naar een nieuw tijdperk in de zwembadindustrie,” klinkt het bij NIVEKO, al meer dan 30 jaar producent van uiterst kwalitatieve monoblokzwembaden. Deze visie brengen ze tot leven met een nieuw zwembad met een tijdloos design en dat flexibel genoeg is om aan de behoefte te voldoen van alle leden van het gezin, kinderen, ouderen en personen met beperkte mobiliteit inclusief. NIVEKO stelt met trots zijn nieuwe Motion Pool voor: dé monoblok met een beweegbare bodem.

Motion Pool is een revolutionair concept dat alles belichaamt waar NIVEKO voor staat: hoogwaardige kwaliteit, cutting-edge technologie en een tijdloos design. Maar het zwembad introduceert ook een multifunctionele ruimte bij je thuis die flexibel genoeg is voor elk lid van het gezin, maar tegelijkertijd een uitzonderlijk, ultramodern product is.

Lees verder

Lancering van CF, het nieuwe merk van de CF group

CF group onthult CF, zijn nieuwe merk van zwembaduitrusting. Na lang geschitterd te hebben met Vitalia, kiest CF group voor een evolutie door het merk samen te voegen onder de vereenvoudigde naam CF. De nieuwe identiteit is opgebouwd rond een gediversifieerd gamma van innovatieve, betrouwbare oplossingen gericht op de bescherming van het milieu en de mens, de kernwaarden van het merk en de groep.

Lees verder

Hayward pompen met variabele snelheid

Waarom kiezen voor een pomp met variabele snelheid?
· Meer flexibiliteit: een veelvoud aan snelheden om zich aan te passen aan alle werkingsbehoeften van het zwembad (terugspoelen op hoge snelheid, filtratie op lage snelheid, enz.)
· Lager stroomverbruik: werking met verminderde snelheid dankzij permanente magneetmotoren. Een combinatie die tot 85%* elektriciteit bespaart!
· Stiller: dankzij werking bij lage snelheid.
· Perfecte filtratiekwaliteit en minder chemicaliën: dankzij filtratie bij lage snelheid is de waterkwaliteit beter en zijn er minder chemicaliën nodig.
· Een pomp die zichzelf na 3 seizoenen terugbetaalt!

Lees verder