Helder water in de zwemvijver dankzij een moeraszone met bodembedekking, mechanische filter of een combinatie van beide?Het is een vaststaand feit dat zwemvijvers tegenwoordig steeds dichter bij zwembaden aanleunen. Dat niet alleen op het vlak van uitzicht en vorm, maar ook op het gebied van waterkwaliteit. Vooral de laatste jaren maakt de trend naar helder, zuiver water een flinke opmars mee. Er zijn talrijke methoden om het water van een zwemvijver te filteren. Uiteraard is er de moeraszone met zijn natuurlijke filterfunctie, maar ook dan is voorfiltering geen overbodige luxe. Want dankzij mechanische filtering wordt het vijverwater niet alleen helderder, maar worden ook zweefstoffen eruit verwijderd.

Lees verder

Luchtontvochtigers voor binnenbadenJe klant wilt graag een binnenzwembad. Op zich is dat geen probleem want als zwembadprofessional ken je de kneepjes van het vak en ga je deze uitdaging dus met plezier aan. Maar hoe zit dat weer met de luchtontvochtiging? De wateroppervlakte van een binnenzwembad zorgt voor een grote hoeveelheid waterdamp. De relatieve luchtvochtigheid kan zelfs stijgen tot boven de 95%. Zo een hoge luchtvochtigheid voelt niet alleen drukkend en onaangenaam, hierdoor wordt de omgeving ook een waar paradijs voor schimmels en bacteriën. Een luchtontvochtingssysteem is dan ook onmisbaar bij elk binnenzwembad.

Lees verder

2,7 miljoen lezers maken kennis met de winnaars van de wedstrijd “Belgische Zwembad-, Wellness- & Zwemvijverbouwer 2021/22”

Begin januari verscheen het artikel “Zo maak je die waterdroom waar” in de groenpagina’s van Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Hierin legt tuinjournalist Marc Verachtert de grootste verschillen uit tussen een familiezwembad en een sportzwembad. Maar ook waterbehandeling en zwembadveiligheid komen uitvoerig aan bod.

Lees verder

Gezond en fit met de tegenstroominstallatie van BINDER

Gezonder eten, meer sporten: veel mensen aan starten het jaar met goede voornemens. Deze goede voornemens zijn met de turbineaangedreven tegenstroominstallatie HydroStar en EasyStar van BINDER gemakkelijker vol te houden. Door de unieke, individueel instelbare flow kan iedereen langzaam zijn conditie verbeteren, in welke conditie je lichaam zich ook bevindt..

Lees verder

De Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals organiseert: Belgian Pool Day 2022

Beste zwembadbouwers 

De Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals zal op zaterdag 12 maart 2022 van 9.00 tot 17.00 uur de tweede editie van de Belgian Pool Day organiseren. Dit event zal aan alle leden die dat wensen de mogelijkheid bieden om toekomstige zwembadeigenaars te verwelkomen.  

Lees verder