Het Internationale Zwemvijvercongres in Mechelen op 27 en 28 september

Op 27 en 28 september 2023 vindt het 12e Internationale Congres Zwemvijvers in Mechelen plaats. Het Internationale Zwemvijvercongres vindt sinds 1999 om de twee jaar plaats. Het is de eerste keer dat België het gastland is voor dit gebeuren. Een goede zaak voor de sector want het is telkens een inspiratiebron voor innovaties en nieuwe ideeën. Het congres Zwemvijvers is een echt knooppunt voor interdisciplinaire uitwisseling tussen onderzoekers, fabrikanten en bedrijven gespecialiseerd in het plannen, bouwen en onderhouden van bijna natuurlijk zwemwater.

Het hoofdthema van deze editie is “Oplossingen gebaseerd op de natuur”. Meerdere deskundige sprekers geven tijdens dit congres hun gespecialiseerde kennis door aan de deelnemers. Tijdens workshops worden praktische aspecten belicht op een interactieve manier. Een absolute aanrader voor wie professioneel bezig is met zwemvijvers.

Lees verder

De zwemspa, van alle markten thuis!

Heerlijk om in te ontspannen met familie en vrienden … En zalig voor uitdagende work-outs in de privésfeer van de tuin. Zwemspa’s zijn dankzij hun veelzijdigheid populairder dan ooit. Maar ook op de kleiner wordende tuinen en gekrompen budgetten van de eindklant bieden ze een degelijk antwoord. We nemen een kijkje naar wat er beschikbaar is op de markt.

Lees verder

Bespaar tot 30% aan elektriciteit met de Hayward Full Inverter technologie

Dankzij de Full Inverter-technologie passen de warmtepompen van Hayward zich in realtime aan naar de weersomstandigheden om de watertemperatuur aan een zo laag mogelijke kost op peil te houden. Naast de zichtbare besparingen op de elektriciteitsfactuur, vermindert het R32-koelmiddel de uitstoot van broeikasgassen door de warmtepomp met 60%, zonder impact op de ozonlaag.

Lees verder

Hoe bepaal je het debiet van een pomp?

Het debiet van de zwembadpomp is een essentieel stukje informatie dat je zal helpen om een efficiënte watercirculatie te installeren. In dit artikel bespreken we een eenvoudige en praktische methode om het debiet te berekenen zodat je als zwembadbouwer de juiste beslissingen kunt nemen bij het ontwerpen en bouwen van een zwembadinstallatie. Je hebt er slechts drie instrumenten voor nodig: een meter, een potlood en een horloge.

Lees verder

Interview met Roy Peeters, general manager bij Aquadeck®

Elke Aquadeck®-afdekking wordt volledig op maat geproduceerd.

Bij Aquadeck® beschouwen we de afdekking als hét sleutelonderdeel van een zwembad. Het is de finishing touch van een waterpartij en bepaalt het karakter van de tuin. Als onderdeel van de Pollet Pool Group hecht deze toonaangevende fabrikant veel waarde aan kwaliteit. “We streven ernaar het comfort en gemak voor zowel zwembadprofessionals als eindklanten te verbeteren” vertelt Roy Peeters, general manager bij Aquadeck hierover.

Lees verder