EU reglement 2019/1148 van kracht vanaf 1 februari 2021

• Vanaf 1 februari 2021 is de particuliere verkoop van zwavelzuur met een concentratie van meer dan 14,9% verboden.
• Producten met een zwavelzuurconcentratie van 15% of meer mogen enkel aan professionele klanten worden aangeboden.
• Er is geen overgangsregeling. Het reglement is onmiddellijk van kracht vanaf 1 februari 2021.
• Het is de verantwoordelijkheid van de fabrikant, verdeler of zwembadbouwer om te controleren of de klant een privégebruiker of professionele klant betreft. In het reglement (beschikbaar op de ledenpagina van de BSPA website) zit een voorbeeld van een in te vullen verklaring.

Meer info: bspa.be

PCFR, de specialist voor autonome oplossingen voor zwembaden heeft een nieuwe algemene directeur

September 2020 – PCFR, de specialist in autonoom onderhoud van zwembaden, kondigt de benoeming van Kater Faure aan in de Algemene Directie. Deze benoeming komt op een tijdstip dat deze middelgrote onderneming in het zuiden van Frankrijk de verkoop van zijn producten lanceert aan de overkant van de oceaan. Een blik op dit innovatieve bedrijf dat een revolutie teweegbracht in de wereld van de zwembaden.
Lees verder

BSPA heeft het over de impact van zwembaden op het milieu tijdens EUSA-vergadering

Op 21 september 2020 vond de vergadering van de EUSA (European Swimming Pool Association) plaats. Joeri Dils (voorzitter BSPA) nam hieraan deel. Eén van de belangrijke punten is de nieuwe normgeving m.b.t. de impact van zwembaden op het milieu (TC 136, WG5 – Energy). Deze werkgroep neemt het energieverbruik van zwembaden onder de loep.
Lees verder

Warmtepompen 100 % « FULL INVERTER » by Hayward

ALTIJD DE IDEALE TEMPERATUUR, een BESPARING VAN 30% ENERGIE EN DAT IN ALLE STILTE!
Het hele gamma van PAC Hayward® beschikt voortaan over de technologie IN-TECH « Full Inverter », die een compressor en een VDC Inverter-ventilator combineert.
Een combinatie die de beste verhouding comfort / energieverbruik biedt. Daartoe moduleert en adapteert ze het verwarmingsvermogen om met de grootst mogelijke nauwkeurigheid de gewenste watertemperatuur te behouden in functie van de weersomstandigheden.
Lees verder

Alpha Wellness Sensations wint prestigieuze ICONIC AWARD in de categorie architectuur

Bij de prestigieuze ‘ICONIC AWARDS’, de internationaal gerespecteerde, onpartijdige ontwerp- en architectuurwedstrijd, draait alles rond innovatieve vormgeving. Bij Alpha Industries zijn we dan ook super trots dat we in de categorie innovatieve architectuur in de prijzen vallen met onze Eclipse Serie.

De Eclipse Serie is gebouwd rond een volledig geïsoleerde metalen structuur en verder volledig afgewerkt met natuurlijke en kwaliteitsvolle materialen die geproduceerd zijn met respect voor de natuur. De cilindervormige Eclipse Serie, met diameters van 250 cm tot 360 cm, is zonder twijfel het meest betoverende outdoor wellness concept.

Je kan desgewenst een sauna, een hammam of een infraroodcabine combineren met relax- en kleedkamers tot een heus wellness-dorp dat volledig opgaat in de natuur eromheen. Bij de ‘Iconic Awards’ beschrijven ze dit als holistische architectuur.
Lees verder

Nieuwe breektank ontwikkeling van DAB

In veel landen is een breektank voor het vullen van een zwembad een vereiste.
Daarom heeft DAB een breektank ontwikkeld die aan de Vewin-eisen voor Nederland en de Belgaqua-eisen voor België voldoet.
De breektank wordt aangeboden in twee varianten. De Active Jetinox 82 met een start-stop systeem en met de esybox mini die frequentiegeregeld wordt waardoor de waterafname en het energiegebruik zeer efficiënt geregeld wordt.

Meer info: dabpumps.be

PPG: uitgebreid online spare parts platform

Sinds een tweetal jaar springt Pollet Pool Group volop op de digitale kar. Simon Bolleire: “Dicht bij onze zwembadbouwers staan, is voor ons als firma heel belangrijk. We ondersteunen hen sinds jaar en dag met een uitgebreide papieren catalogus, opleidingen, een technisch team voor telefonische ondersteuning en zelfs ondersteuning ter plaatse … Toch merkten we de afgelopen jaren dat het belang van een goede online aanwezigheid bleef toenemen. Hoe kan je die filosofie van ‘Supporting Pool Builders’ dan ook digitaal vertalen? Met een 100% B2B-webshop speelden we hierop in. Ons volledige aanbod werd online beschikbaar voor uitsluitend zwembadbouwers.”
Lees verder