Allforpools wordt onderdeel van Pollet Pool Group

De Waalse zwembadspecialist Allforpools is voortaan onderdeel van Pollet Pool Group. Allforpools is een gevestigde waarde in de markt als importeur en verdeler van zwembadmateriaal en fabrikant van automatische afdekkingen. Pollet Pool Group bestaat op vandaag uit 9 Europese distributiebedrijven en 2 fabrikanten. In België is de groep vooral actief in Vlaanderen met de firma PPG Belgium. Dankzij de overname van Allforpools, verstevigt Pollet Pool Group haar “Supporting Pool Builders” filosofie in het zuiden van ons land. Voor Allforpools is dit de gewenste omslag naar een 100% B2B-partner in de zwembadsector.

Lees verder

Afkoelen en andere tendensen in wellness

Er wordt steeds meer belang gehecht aan mentaal welzijn én fysieke wellness. De wellnessindustrie wordt al een tijdje overspoeld door een golf van selfcare. Je goed in je vel voelen is een trend die zich ook in het nieuwe decennium verder zet. En afkoelen speelt hierin de hoofdrol. Maar door de economische crisis komen ook duurzaamheid en verbruik bovenaan de trendlijst te staan. Wij spraken met Koen Heeren, de CEO van Alpha Industries, over afkoeling en andere wellnesstrends die we op korte termijn mogen verwachten en dat leverde een interessant gesprek op.

Lees verder

Constructie en dimensionering van zwemvijvers

Een selectie tips & tricks

De naam zegt het: een zwemvijver is een vijver én een zwembad in één. Zwemvijvers kunnen perfect geïntegreerd worden in het totaalconcept van een tuin. In tegenstelling tot een regulier zwembad, blijft een zwemvijver ook tijdens de winter een streling voor het oog.

Maar een zwemvijver aanleggen vereist specifieke vakkennis. Daarom leggen we ons oor graag te luisteren bij een professional voor enkele nuttige aanbevelingen.

Lees verder

T&A Group x Walter Pool: bezoek aan de productiesite in Dettwiler

Walter Pool, ontwerper en fabrikant van zwembad- en spa-afdekkingen en sinds kort behorend tot de T&A Group, is druk bezig met het uitbouwen van een nieuwe productielocatie. Deze bevindt zich in Dettwiller, op een paar kilometer van de huidige fabriek in Brumath, ten noorden van Straatsburg.

Tijdens de laatste sales meeting hadden de verkoopteams van de T&A Group de gelegenheid om de nieuwe bedrijfslocatie in première te gaan bezoeken. 

Lees verder

SCP BENELUX – Een energiezuinig zwembad is mogelijk!

AQUAX FULL INVERTER TURBO SILENCE WARMTEPOMP

Energieverbruik is momenteel een veelbesproken onderwerp en zwembaden vormen daarop geen uitzondering.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verbruikt een goed ontworpen en intelligent uitgerust zwembad heel weinig energie. SCP Benelux biedt een breed scala aan apparatuur waarmee u water en energie kunt besparen terwijl u de baders maximaal comfort biedt.

Lees verder

Bereid uw zwembad voor op de winter met CF Group Benelux

Het winterklaar maken van zwembaden is een cruciale stap om de kwaliteit van de voorzieningen tijdens de winter te behouden. Het negeren van dit onderhoud kan leiden tot dure schade en de levensduur van zwembaden in gevaar brengen. Eén van de belangrijkste producten om te overwegen zijn de winterafdekkingen, die een beschermende barrière vormen tegen bladeren en vuil. Sommige afdekkingen, zoals de Ivernéa van CF Group Benelux, beschermen de lamellen van de afdekking tijdens de actieve overwintering. Bij fabrikant-distributeur CF Group vind je daarnaast ook een uitgebreid assortiment aan overwinteringschemicaliën om ervoor te zorgen dat het water tijdens de koude periodes goed in balans is en om het zwembad in de lente gemakkelijker weer in gebruik te kunnen nemen. 

Lees verder