De inschrijvingen voor de wedstrijd ‘Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer 22/23’ verlengd t.e.m. 15 JULI!

We willen jou doodgraag zien op het podium! ????????
Daarom heeft het wedstrijdcomité de inschrijvingen voor de wedstrijd ‘Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer 22/23’ verlengd t.e.m. 15 JULI!

In onze sector wordt de jaarlijkse wedstrijd ‘Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer’ steeds belangrijker. Potentiële eindklanten kennen de waarde van de uitgereikte prijzen en gebruiken deze awards als maatstaaf bij het kiezen van een vakman. Zeker in deze (post)coronatijden, nu de vraag naar zwembaden exponentieel blijft stijgen, bewijst de wedstrijd zich als een echte gids naar een betrouwbare vakman.  Wie in de prijzen valt, heeft dus duidelijk een streepje voor.

Lees verder

De toekomst is (bijna) hier: connected pools & artificiële intelligentie

CF Group is de Europese leider in de productie en distributie van kwalitatieve zwembad-, vijver- en wellnessuitrusting. Ze hebben verschillende vestigingen in Europa en differentiëren zich van de markt met hoogwaardige producten die inspelen op de huidige en toekomstige behoeften van de klant. Een gesprek met Alex Cardenas, commercial-marketing & operation director van CF Group Benelux, schepte meteen een beeld over wat we op korte termijn mogen verwachten.

Lees verder

Het hydraulisch systeem: skimmerzwembaden

Je hoort wel eens vaker dat het volledige watervolume van een zwembad minstens drie keer per dag door de filter moet passeren. Dat komt neer op een omlooptijd of turnover van 8 uur. Maar bij warm weer of frequent zwembadbezoek, geven de meeste professionals de voorkeur aan een omlooptijd van 6 of zelfs 4 uur. De capaciteit van de filter en de pomp moet je baseren op het omloopdebiet (volumesnelheid).

Lees verder

Pentair Pool Europe verwelkomt Philippe Soille, de nieuwe verkooppromotor voor de Benelux

De afdeling Pentair Pool Europe verwelkomt met genoegen Philippe Soille als verkooppromotor voor de Benelux. Een functie die hij ook voor Duitsland uitoefent, als ondersteuning van Oliver Fruehwald. Philippe Soille die sinds juni deel uitmaakt van Pentair Pool Europe, heeft al een lange carrière in de verkoop van technische uitrustingen achter de rug.

Lees verder

T&A lanceert AquaFloor, de bewegende bodem die van uw zwembad in een handomdraai een isolerend terras maakt

AquaFloor
T&A produceert al bijna 30 jaar automatische zwembadafdekkingen en nam onlangs het bedrijf Morgana Floor uit Vorselaar over. Het bedrijf onder leiding van Johan Moortgat heeft zo’n tien jaar ervaring in beweegbare bodems en past perfect binnen onze groep. Het product met als nieuwe naam AquaFloor, past ook perfect in ons gamma van hoogstaande afdekkingen met kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid als speerpunten.

Lees verder

SCP BENELUX: toonaangevende leverancier van 150/100e gewapende folie!

SCP is inmiddels de belangrijkste leverancier van 150/100e gewapende folie op de markt in de Benelux. Wij hebben ervoor gekozen om een maximum van zowel 1,65 brede als 2,05 brede rollen op voorraad te hebben, om onmiddellijk te kunnen inspelen op de vraag van onze klanten.
De effen kleuren en zeker het licht- en donkergrijs behoren tot onze bestsellers. Voeg daarbij een ruim assortiment 3D-membranen van hoge kwaliteit en u hebt alles wat u nodig hebt om uw klanten een droomzwembad te bieden. Maak uw meest veeleisende klanten gelukkig!

Lees verder

De nieuwe optie ‘energieanalyse’ van PoolCop: voor een nog betere beheersing van het energieverbruik

Ontdek de nieuwe optie ‘PoolCop IoT Energy Analyser’ om de energieprestaties van uw zwembad nog meer te optimaliseren.

Dit analyseapparaat, dat compatibel is met installaties die zijn uitgerust met PoolCop Evolution of PoolCop Genesis, stelt u in staat het energieverbruik van elk apparaat in het zwembad te analyseren en te meten om de werking ervan te optimaliseren. Net als met een stroomonderbreker kunt u met de energieanalysator zeer snel een anomalie opsporen. Een abnormaal hoog verbruik van een pomp of van een elektrolyse-systeem zijn een signaal voor versleten of slecht werkende apparatuur. Met de energieanalysator kunt u deze anomalieën al bij de eerste tekenen van zwakte in de systemen opsporen en krijgt u de mogelijkheid om snel in te grijpen.
De energieanalysator kan ook identificeren welke apparaten geen energie meer verbruiken en dus niet meer werken. Ook hier stelt de energie-analysator u in staat zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Lees verder

Hayward: AquaVac 6-serie, 2 versies voor reinigingsefficiëntie op maat!

VERSIE MET BORSTEL OF SCHUIM, HET BESTE VOOR HET REINIGEN VAN ALLE COATINGS
De nieuwe modellen uit de AquaVac® 6-serie zijn nu verkrijgbaar in twee versies om uit te kiezen, voor alle soorten zwembadafdekkingen. De basisreferentie, de borstelrol met spijkers, is ideaal voor het reinigen van bassins met voeringen. De schuimoptie biedt een optimale hechting op tegelbekledingen en rvs-kuipen. Een innovatie die voldoet aan de verwachtingen van de consument en die de reinigingsprestaties verder verbetert.

Lees verder

ICE ICE BABY! Kies voor Ice Bath Therapy van Alpha Industries

Een sauna- of hammambezoek heeft een heerlijk ontspannend maar ook gezond effect op je lichaam. Dat effect komt pas tot zijn volle recht als je je lichaam naderhand op de juiste manier laat afkoelen. De hitte van de sauna afwisselen met koud water bevordert de bloedsomloop. De hitte en het zweten zorgen ervoor dat de bloedvaten in je lichaam uitzetten, bij een koude behandeling vernauwen ze opnieuw. Het afkoelen stimuleert dan de aanmaak van witte bloedcellen, verbetert de bloedsomloop en bevordert de opbouw van het immuunsysteem. Die ‘training’ van je bloedvaten maken een saunabezoek net zo gezond! Het lichaam afkoelen kan op verschillende manieren. Een douche, een voetbad, dompelbad, een afkoelemmer of afkoelslang met koud water, zijn veelvoorkomende manieren om dit te doen.

Lees verder