SCP Benelux verlengt je zwemseizoen tot in de winter met de AquaX TURBO SILENCE INVERTER 

Verdubbel de duur van het zwemseizoen.
SCP Benelux presenteert de nieuwe GardenPAC AquaX Turbo Silence Inverter warmtepomp met revolutionaire Inverter-technologie.

Na 5 jaar research stellen we jullie graag de GardenPAC AquaX met de unieke TurboSilence lnverter voor. Het “Whole TurboSilence”-besturingssysteem is geoptimaliseerd op basis van full-Inverter technologie. Hierdoor zijn de regeltechniek van de inverter-compressor en de warmtewisselaar perfect op elkaar zijn afgestemd. Het resultaat? Dat zijn turboprestaties aan een stille werking.

De GardenPAC AquaX is 10 keer stiller dan standaard inverter warmtepompen: geen compressorgeluid waardoor alle hoge frequentie geluiden worden vermeden.
Lees verder

DA-GEN: Dryden Aqua Generator

DA-GEN® is een vernieuwend desinfectiesysteem met een intelligente controlebox die de hydrolyse en de elektrolyse in zwembaden aanstuurt. DA-GEN genereert hoofdzakelijk vrije radicalen die optimaal desinfecteren – zonder schadelijke bijproducten te produceren – en een kleine hoeveelheid chloor voor het desinfecteren van restvuil.
Lees verder

DAB stelt naast de E.swim 150 nu ook de E.swim 300 voor!

DAB heeft naast de E.swim 150 nu ook de E.swim 300 aan zijn programma toegevoegd.
Kenmerkend voor deze lijn pompen is dat ze extreem stil zijn en een zeer laag stroomverbruik hebben. Andere kenmerken van deze pompen zijn, dat ze zowel flow of toeren geregeld kunnen worden. De pompen zijn van alle veiligheidssystemen voorzien en te combineren met bijna elke besturingsunit.

Meer info: https://dabpumps.be/

FITT B-Active Rigid: Langetermijn-druktest

Nadat FITT een nieuwe buis heeft ontwikkeld, worden en de materialen en de structuur standaard uitvoerig getest. Maar daarbuiten voert FITT ook nog talrijke andere testen uit om de prestaties van het nieuwe product te valideren.

Deze uitvoerige testprocedures werden ook toegepast op de FITT B-Active Rigid PVC-A buis. Dit product heeft dus sinds de ontwikkeling alle vereiste testen ondergaan; ook de langetermijntest om de prestaties op lange termijn te kunnen evalueren.

Deze test werd uitgevoerd volgens de norm UNI EN ISO 1167 die een algemene gestandaardiseerde testmethode vastlegt om de interne hydrostatische druk te meten. Deze test wordt uitgevoerd bij een temperatuur van 20°C en met een interne druk van 32 bar die gedurende meer dan 1000 uren wordt aangehouden.
Lees verder

BINDER: Fit door de kracht van turbines

In het water bewegen is gezond en geeft optimale ondersteuning bij de regeneratie van de gewrichten na een operatie. Dankzij de brede en krachtige stroming die ze opwekken, maken de door turbines aangedreven tegenstroominstallaties van BINDER uw conditietraining bijzonder efficiënt. Elena Krawzow, wereldkampioene paralympisch zwemmen, vertelt waarom dat zo is.

„Een zwembad is bijzonder goed geschikt voor hersteloefeningen. Door in water te bewegen worden de gewrichten immers nauwelijks belast,” verklaart de duurzwemster en psychotherapeute. „Daarom kun je in het zwembad oefeningen doen die aan land niet aangeraden zouden worden. “Een bijkomend voordeel van revalidatiesport in het zwembad is de grotere veiligheid: „In het water kun je bij een verkeerde beweging eigenlijk geen blessures oplopen en de intensiteit van de oefeningen kan ook veel beter onder controle gehouden worden,” zegt Krawzow.
Lees verder

Versterk je merk met Alpha Industries

Alpha Industries staat bij particulieren vooral bekend onder de merknamen Alpha Wellness Sensations en Dr. Kern. Natuurlijk is ‘branding’ voor ons als bedrijf zeer belangrijk, en we zijn dan ook zeer trots om eigenaar te mogen zijn van deze gerenommeerde merken.

Alpha Industries kan echter ook jouw partner worden in de optimale ontwikkeling van jouw handelsmerk.
Lees verder

Pollet Pool Group zet de JEE-O buitendouches in de kijker

Je voor of na het zwemmen even afspoelen onder de tuindouche is zalig. Maar ook na een lange werkdag, een intensieve sportinspanning of op zwoele zomeravonden is een tuindouche de ultieme verfrissing.

De stijlvolle JEE-O buitendouches bestaan voor 100% uit roestvrij staal en worden gekenmerkt door een robuust en krachtig ontwerp. Alle douches uit de JEE-O collectie zijn zowel in een geborstelde als gepolijste uitvoering te verkrijgen en sluiten door hun strakke, tijdloze design aan bij klassieke en moderne tuinen.
Lees verder