Laconium in Maastricht

Alpha Wellness Sensations heeft onlangs een spectaculaire infraroodcabine in Maastricht gebouwd. Dit principe van warmte bestaat al sinds de Romeinse tijd. Alleen werd de ronde kamer toen verwarmd met gloeiende kolen en nu met quartzstralers van 350W.

Deze spectaculaire ruimte ziet er niet alleen heel speciaal en gezellig uit, ze is ook erg praktisch en energiezuinig. De stralers kunnen immers apart ingeschakeld worden, voor een sessie van 5 tot 30 minuten, zonder opwarmingstijd! Op die manier blijven de energiekosten onder controle (12kW/dag) maar kan de gebruiker toch optimaal genieten van de infraroodwarmte.

Met infraroodstralers bereik je een totale ontspanning en een zuiverend effect.

https://www.alpha-industries.eu/

Doordachte techniek voor overloopzwembaden, exclusief van en bij pomaz

Overloopzwembaden zijn helemaal in. En met de juiste technieken zijn ze ook nog eens energievriendelijk. Pomaz levert exclusief diverse producten voor een doordachte technische installatie voor overloopzwembaden. Door het juist toepassen en schakelen van de diverse producten onderling kan de zwembadbezitter met juiste en sterke argumenten besparen op onder andere energie.

  • Aqua Easy automatische ventielen

Voor de automatische schakeling tussen aanzuiging via overloopgoot of direct uit het bad, via bijvoorbeeld de bodemput. Pure energiebesparing zodra de afdekking gesloten is.

Ook kent dit automatisch terugspoelventiel een zeer gering drukverlies en is deze om te schakelen zonder dat de installatie wordt stopgezet. In ruststand staat het ventiel in de stand filteren, dus ook bijzonder veilig. Gecertificeerd voor Belgaqua.

  • Aqua Easy Control Plus schakelkast

Een intelligente sturing voor overloopzwembaden die geheel automatisch en economisch omgaat met het terugspoelproces. Ook zorgt deze sturing op basis van tijd of buitentemperatuur voor het automatiseren van de omschakeling van aanzuiging via het zwembad of overloopgoot. Deze diverse intelligente schakelingen zorgen ervoor dat de Aqua Easy Control Plus sturing, in combinatie met oa de Aqua Easy automatische ventielen, zorgdraagt voor de meest gunstige economische omgang met de techniek van een overloopzwembad.

  • Optidrive frequentieregelaar

Met deze frequentieregelingen wordt door het terugbrengen van het geleverd aantal Hz al snel een energiebesparing gerealiseerd van 50%. Om echter de meest optimale besparingen te realiseren dient de pomp ‘ingeleerd’ te worden. Een energiebesparing van maar liefst 70% is dan haalbaar.

Meer info: www.pomaz.nl

Meten is weten

Volgens VlaremII moet in een zwembadhal een gemiddelde relatieve vochtigheid van 65% heersen.
De temperatuur van de lucht is tenminste 1 °C hoger dan die van het bassin met het grootste wateroppervlak. De temperatuur van het water mag maximaal 32°C zijn en in een whirlpool of spa maximaal 38°C.
Indien deze richtlijnen niet gevolgd worden, treedt condensvorming op met een onaangename omgeving voor de bezoekers tot gevolg. Het is dus kwestie om die temperaturen altijd goed te meten en te monitoren. Om dat eenvoudig, snel en goedkoop te doen stelt Hanna Instruments de draagbare thermo hygrometer HI9565 voor. Hij meet beide parameters met slechts één druk op de knop waarna een digitale uitlezing op het display verschijnt. De HI9565 kost tt 12 juli slechts 217,7 Euro (ipv 311 Euro) excl. BTW, recupeltaks en 9€ transportkosten. [email protected]www.hannainst.be

Piscina 2013 Barcelona

Van 15 tot 18 oktober heeft de grootste Europese zwembadenbeurs Piscina plaats in Barcelona. Alle grote merken die iets voorstelen in de zwembadenwereld zullen er aanwezig zijn. De beurs telt maar liefst 488 standhouders uit 29 landen. Die zijn verspreid over 28.000 m² en 17 sectorenvan zwembadbouw en aanverwante toestellen. Piscina in Barcelona is het enige Europese evenement waar standhouders hun technische installaties kunnen demonstreren en is in zoverre een unieke beurs.

10 tips om het zwembad van uw dromen te kiezen

Mensen die er aan denken om een zwembad te installeren kunnen voor informatie terecht op het blogmagazine Mijn Zwembad Bouwen dat de Belgische monoblok zwembadenproducent LPW sinds kort lanceerde. Guillaume de Troostembergh, verantwoordelijke van LPW Ceramic Pools, onthult er onder andere zijn 10 tips voor een slimme keuze op vlak van een eigen zwembad.  Daarnaast vind je er allerhande leuke artikels en tips over het aanschaffen en onderhouden van een eigen zwembad.
https://www.lpw.be/blog/mijn-zwembad-bouwen