Nieuw van Pond Technics: Lamia Meerkamerfilter

De prijsgunstige polyester meerkamerfilters zijn de ideale oplossing voor een efficiënte biologische filtratie. Een meerkamerfilter laat toe om in een relatief beperkte ruimte een hoogwaardige biologische afbraak van de afvalstoffen te verkrijgen. Zo biedt de meerkamerfilter een ideale oplossing voor het filtratie vraagstuk bij een veeleisende koivijver.
Lees verder

Krachtige training ook voor profzwemmers

Met HydroStar naar het wereldrecord: In het zwembad van de firma BINDER hebben profzwemmers op de tuinbouwshow 2018 in Würzburg in het kader van een benefiet-triatlon een afstand van 51 km afgelegd in minder dan 10 uur.

Het team rond de twaalfvoudige wereldkampioen en drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen in openwaterzwemmen Thomas Lurz zwom tegen de unieke turbine-zweminstallatie van BINDER en was enthousiast over de prestaties van deze installatie. De wereldkampioen zwom voor de eerste maal tegen een tegenstroominstallatie: „De stromingssterkte was precies goed. HydroStar is uitermate geschikt voor de training voor langeafstandszwemmen en sprint, dus de aanschaf voor hobby-triatleten en hobbysporters is absoluut zinvol. Zo kan men ook in kleinere zwembaden langdurig zwemmen, wat zonder de installatie niet mogelijk was. En door de gelijkmatige stroming worden veel spiergroepen tegelijkertijd aangesproken.“
Lees verder

Nieuw! Saunamatras en -kussen

Om het saunabezoek nog aangenamer te maken, ontwerpt Alpha-Industries een saunamatras en -kussen, aangezien een houten bank en zeker een houten kussen niet zo comfortabel zijn.  Het materiaal is wasbaar, toch raden we bij gebruik aan om een handdoek over de matras en het kussen te leggen zoals je dat ook doet op een houten bank om het zweet op te vangen.

www.alpha-industries.com

Pentair pompen met variabele snelheid – Kies het niveau voor uw behoeften

SCP Benelux biedt dit jaar twee nieuwe Pentair pompen met variabele snelheid: Whisperflo ™ VS2 en Intelliflo® Whisperflo VSF

De Whisperflo ™ VS2-pomp heeft 3 programmeerbare snelheden / bereiken en een instelbare handmatige modus; eenvoudig te programmeren dankzij het LCD-scherm, dat ook stroomverbruik, snelheden en filtertijden weergeeft.
Het beschikt over een krachtige 2.7CV (2.01KW) motor, 24-uurs real-time klok, gemakkelijk toegankelijke elektrische aansluitingen en een intuïtieve interface die eenvoudig kan worden geprogrammeerd en gebruikt. Bovendien bespaart deze pomp energie tot 70% en blijft hij superstil.
Lees verder

FlowVis flowmeter standaard op prefab filtersets

Een moderne zwembadinstallatie kan eigenlijk niet meer zonder een flowmeting, zwembadbouwers en gebruikers willen immers graag en altijd de flow kunnen aflezen. Dat zal mede het succes van de FlowVis mechanische flowmeter verklaren. FlowVis biedt namelijk een betaalbare (advies verkoopprijs € 175,00) en zeer praktische invulling. De werking is even simpel als doordacht. Zodra de flow over de leiding toeneemt, beweegt de klep binnen in de flowmeter zich richting de open positie. De positie van de klep geeft direct de gecalibreerde flow aan op de flowverdeling bovenop de flowmeter, snel en accuraat.
Lees verder

Deelname BSPA aan nieuwe zwembad-en wellnessbeurs

Eind november vindt in Court-Saint-Etienne een nieuwe zwembad- en welnessbeurs plaats. Bezoekers kunnen hier ideeën opdoen bij tal van standhouders. Vele spelers uit de sector van zwembaden en wellness zullen een degelijk en Belgisch aanbod presenteren. Ook de BSPA zal met een stand vertegenwoordigd zijn op deze enige nationale publieksbeurs rond zwembaden en wellness. Deze nieuwe beurs wil een doeltreffend antwoord geven aan nieuwe verwachtingen van klanten die een zwembad, spa, jacuzzi, sauna, hamam of wellness willen laten bouwen.

www.salondelapiscine.be