Belgische Zwembad-, Sauna- & Zwemvijverbouwerwedstrijd 2012

wedstrijd zwembadbouwer logoOok dit jaar is er weer een wedstrijd voor zwembad-, zwemvijver- en wellnessbouwers. Meer over de editie van 2011 vindt u in het magazine Zwembaden- & Wellnesspro dat u deze maand in de bus krijgt. Het vakblad is in een nieuw jasje gestoken en bevat weer tal van nuttige bijdragen voor de vakman in de zwembad- & wellnesssector.

In het magazine bevindt zich ook het inschrijvingsformulier voor de wedstrijd. Online inschrijven via zwembadenpro.be kan natuurlijk ook en is bovendien makkelijker. Er zijn twee grote wijzigingen t.o.v. de editie van vorig jaar: de laagste prijscategorie voor de zwembaden is verhoogd en er is een derde categorie in de zwemvijvers bijgekomen. Inschrijven voor de wedstrijd kan nog tot en met 15 augustus 2012.
www.zwembadenpro.be/wedstrijd

De wedstrijd van de Belgische Zwembad-, Sauna- en Zwemvijverbouwer van het Jaar komt tot stand in samenwerking met:

CDH

LMP Pool Parts

Renolit

Distri Pond

Technics & Applications

Bayrol - Duktrad Marketing

Pentair nieuwe branding

Sinds 27 april van dit jaar opereert Pentair Water Pool and Spa onder de algemene naam Pentair Aquatic Systems en voert het bedrijf een nieuw, algemeen logo. Met deze nieuwe, algemene naam en een nieuw logo voor al zijn productgroepen, wil het als één innovatieve groep op het vlak van waterbehandeling op een doorzichtige manier op de markt aanwezig zijn. Het blijft zijn doelstelling – op wereldvlak de grootste en beste worden en blijven in innovatieve producten en systemen voor zwembaden, spa’s en watercultuur – op een transparante manier verder nastreven. Deze aanpassing in het marketingbeleid zal voor de distributeurs geen gevolgen hebben. In de Duitstalige markten zal Sta-Rite als apart merk onder de Pentair-vlag blijven opereren en zijn logo en merkidentiteit behouden.

RSwonen.be

Met RSWonen.be brengt PSG Editions een bijzonder interessante site online die een meerwaarde kan betekenen voor iedereen die met comfortabel en stijlvol leven bezig is. Professionelen kunnen er ongelimiteerd foto’s kwijt van hun mooiste projecten en producten, met dien verstande dat ze moeten vallen onder ‘wonen’ in de breedste zin van het woord.
Op de site kan men zoeken naar nieuwe ontwerpideeën, door de foto’s op de homepage bladeren en de allernieuwste trends ontdekken. Aan de linkerkant kan men op de opties ‘ruimte’ en ‘stijl’ klikken om door talloze professioneel ontworpen ruimtes te surfen. De bezoeker kan de foto’s die hem/haar aanspreken verzamelen in een eigen favorietenmap om daar naderhand op te kunnen terugvallen.
Voor iemand die op zoek is naar een ontwerper of architect is RSwonen.be een ideale partner. Er staan tal van ruimtes die zijn ontworpen door professionals (al dan niet uit een welbepaalde regio). De bezoeker kan er iemand uitkiezen die hem of haar aanspreekt. De resultaten kunnen ook verfijnd worden op basis van stijl (zoals hedendaags of traditioneel) of op basis van het soort ruimte (zoals badkamer of slaapkamer).
Verder is er de mogelijkheid om vragen over ontwerpen te posten op het forum. Er wordt feedback gegeven door professionals en mensen met een eigen huis. Wie dat wil kan mee discussiëren of andere mensen helpen met hun renovatieproject of vragen over inrichting. Je kan zelf ook foto’s van ruimtes die je leuk vindt uploaden naar Riant & Stijlvol Wonen.
Ook voor professionals bestaat die mogelijkheid. Ze kunnen hun beste foto’s op de site zetten, voorzien van een kort tekstje. De site is kinderlijk eenvoudig in gebruik en  het gebruik ervan bovendien helemaal gratis. RSWonen.be is nog maar kort online en moet nog groeien. De uitgever van de site heeft hoe dan ook de vaste wil de site te doen uitmonden in een reusachtige inspiratiebron voor iedereen die met wonen begaan is.
www.rswonen.be

Varioflow filterpomp: energiezuinig, milieubewust én gebruiksvriendelijk

LPW Corporate komt met de Varioflow tegemoet aan de vraag naar energie- en milieuvriendelijke filterpompen. De pomp vermindert de energie-, water- en chemicaliënkosten, is milieuvriendelijk en gaat langer mee. Ze voegt er nog enkele extra’s aan toe: een externe sturingskast, communicatie met de andere technieken en een hoge gebruiksvriendelijkheid.
De Varioflow is een intelligente filterpomp die het energieverbruik met 70 tot 80 procent reduceert, zo goed als geluidsarm is en het verbruik van water en chemicaliën vermindert. Ze kan het debiet en dus het filteren en zuiveren van het water op een variabele manier bepalen en doet dat via vier parameters: dag/nacht, buitentemperatuur, watertemperatuur en gebruiksfrequentie. Bovendien verschilt ze van al haar concurrenten doordat ze haar eigen externe systeem van sturing heeft dat wordt ingebouwd in de algemene sturingskast en dat is afgestemd op de andere zwembadparameters. Het systeem is zeer makkelijk instelbaar dankzij de standaardinstellingen ‘normaal’, ‘intensive care’ en ‘winter’.
www.lpw.be

Badboot in het water

Het grootste drijvende openluchtzwembad ter wereld werd op zaterdag 16 juni in Maasbracht te water gelaten. Het gevaarte heet Badboot en het bestaat uit 450 ton staal met een totale oppervlakte van 1.200 m². Begin augustus zet de Badboot vanuit Maasbracht over het water koers richting Antwerpen. Midden augustus wordt het schip dan met de nodige toeters en bellen gelanceerd in het Kattendijkdok van het Antwerpse Eilandje. Het eindresultaat wordt 120 meter lang, zal 600 mensen aan boord kunnen ontvangen en zal bestaan uit een zwembad van 40 meter, twee evenementenzalen, verschillende verdiepingen en een restaurant annex loungeterras. Met deze Badboot kan Antwerpen vanaf augustus met een wereldprimeur uitpakken.
https://www.badboot.com/