ZWEMBADWEDSTRIJD: Laat je niet verrassen, inschrijven voor 30 juni

Het is weliswaar nog op kousenvoeten, maar de wedstrijd “Beste Zwembad-, zwemvijver- en wellnessbouwer” sluipt langzaam maar zeker dichterbij. Laat je dus niet verrassen en begin nu al na te denken over welk project je wil indienen. Zorg ervoor dat het een project is dat nu al af is, waar de beplanting al in orde is en waarvan je mooie foto’s hebt/kan maken.
Het is zoals steeds de bedoeling van Zwembaden Plus en de BSPA om de Belgische zwembad-, zwemvijver- en wellnesswereld verder te professionaliseren en zwembad-, zwemvijver- en wellnessbouwers de kans te geven uit te blinken en te benchmarken met de collega’s.
Lees verder

POMAZ: Polyfaser modellen in showroom

De nieuwe Nederlandstalige folder van de Polyfaser zwembaden (en stoomcabines) is beschikbaar bij Pomaz. Het is een fraai boekwerkje met dezelfde luxe-uitstraling als het bad zelf en bevat een actueel modellenoverzicht met veel fraaie sfeerbeelden.
Zeer binnenkort zijn er in de Pomaz showroom in Geldrop weer diverse Polyfaser modellen live te zien, want kwaliteit moet je in originele vorm laten zien. Pomaz ontvangt zwembadbouwers en hun klanten meer dan graag om de meerwaarde van het bad te laten zien en te beargumenteren.
Polyfaser is al bijna 20 jaar een succesvolle en betrouwbare partner van Pomaz. Een echt familiebedrijf dat al bijna 50 jaar bestaat en zich met zekerheid tot de grootste polyester monoblok leveranciers van Europa mag rekenen.
www.pomaz.nl

HDB POOLS: Gouden laureaat tot 75.000 euro

In de wedstrijd van vorig jaar behaalde HDB Pools uit Humbeek de gouden medaille in de categorie tot 75.000 euro met een zwembad dat een staaltje van bouwtechniek en inzicht liet zien. Het overloopzwembad diende immers gebouwd te worden in een sterk hellende tuin, wat op zich een hele uitdaging was. Er werd gekozen om met terrassen te werken op verschillende niveaus. Er werd een hoogteverschil tussen zwembad en tuin van 2,5 meter overwonnen. Het gevolg is dat je nu vanuit het zwembad aan de overloopzijde een onbelemmerd uitzicht hebt op de tuin. Om de inkijk van de buren te vermijden werd een zijmuur in beton geplaatst.
Lees verder

T&A: Premium Clean Profile lamel is succes

De nieuwe solar lamel in polycarbonaat die T&A naar aanleiding van haar 20ste verjaardag lanceerde, is een inslaand succes. De lamellen verkopen als zoete broodjes dankzij de bijkomende voordelen die ze bieden:

•    Minimale algengroei d.m.v. het blokkeren van het zonlicht in de scharnierpunten
•    Makkelijk in onderhoud dankzij aangepaste einddoppen met uitsparingen voor het reinigen
•    25% meer drijfvermogen dus een verhoogde veiligheid
•    Betere isolatie: U = 3,80 W/m²K
•    4-kamer profiel 67,5 x 16,5mm
•    Lamel in slagvast en duurzaam polycarbonaat
•    Tri-extrusieprofiel met UV caplayer
•    Voor nieuwe afdekkingen en vervangdekken
•    Inzetbaar bij alle op- en inbouwvarianten
•    Montage: klikken of schuiven
www.t-and-a.be

NV DE COCK E&C Hasselt wint internationale zwembadprijs

De Cock E&C uit Hasselt ontving onlangs in Berlijn de Gouden BSW Award (Bundesverband Schwimmbad & Wellness) in de categorie “Binnenzwembaden”.

“Is dit echt een overdekt zwembad?” vroegen de juryleden zich af. Ze konden het haast niet geloven, gelet op de weelderigheid die van het complex afstraalt. De eigenaar had hier echter zijn wildste dromen kunnen uitspreken en De Cock E&C toverde voor hem een luxe zwemparadijs tevoorschijn met net dat kleine tikkeltje “pompeus”, gekoppeld aan praktische voordelen. Het dak is volledig geïntegreerd en zorgt voor de nodige warmte in de zwembadhal.

Aan de BSW Award 2015 namen 300 deelnemers uit landen van over heel Europa deel.
www.de-cock.be

AQUANALE 2017: 07 tot 10 november 2017

In iets meer dan 300 dagen, zal de volgende Aquanale van 7 tot 10 november 2017 haar deuren openen in Keulen. De voorbereidingen voor deze internationale vakbeurs voor sauna, zwembad en wellness zijn al volop aan de gang.

Maanden voor de officiële release van de aanvraagformulieren, heeft Koelnmesse al veel aanvragen ontvangen van bedrijven uit Duitsland en het buitenland om opnieuw een stand te boeken of om hun participatie te vergroten. Dit is niet de enige reden waarom de organisatoren een even grote belangstelling van de industrie verwachten voor Aquanale 2017 als voor de editie van 2015 dat met zijn zeer goede resultaten van 288 exposanten uit 30 landen en circa 26.700 vakbezoekers uit 117 landen een heus succes was. “Volgens een representatieve enquête, is ongeveer 85 procent van de exposanten van Aquanale 2015 van plan om deel te nemen aan de editie 2017 “, zegt Katharina C. Hamma, Chief Operating Officer van Koelnmesse. “Dat geeft ons een echte opsteker voor de voorbereidingen.” Aanvraagformulieren zullen beschikbaar zijn vanaf augustus 2017.
www.aquanale.de

T&A: Nieuw!

Rolluikenfabrikant T&A uit Geel zal vanaf mei gefaseerd overstappen naar US lassen van haar lamellen. In een eerste fase starten ze met de PVC opake (= gekleurde) lamellen. De voordelen van US lassen zijn legio:
•    Geen droogtijd dus kortere levertermijn
•    Betere afwerking (zie foto driehoekjes)
•    Volledig geautomatiseerd proces

 

 

 

 

Tevens hebben ze vanaf nu naast PVC platen ook composiet platen ter beschikking om onderwaternissen af te dekken. Deze platen zijn uitermate sterk, chloor- en temperatuurbestendig, eenvoudig op maat te zagen en makkelijk te betegelen dankzij een antislip afwerking.

 

 

 

 

 
www.t-and-a.be

LMP POOL PARTS: Open Dag 2016

Net als elk jaar hield LMP Pool Parts ook dit jaar zijn “Open Dag” om een groot aantal nieuwe en exclusieve producten te presenteren. Meer dan 80 bedrijven gingen in op deze uitnodiging.
Dit jaar was de dag opgevat als een mini-expo (in een VIP-tent) waar klanten en LMP-partners werden uitgenodigd om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en om de dag af te sluiten met een ‘walking dinner’ . Dat laatste doet LMP Pool Parts om zowel klanten als leveranciers te bedanken voor hun loyaliteit. Tijdens deze uitzonderlijke dag – die plaats vond onder de vlag van 45-jaar LMP Pool Parts) hadden de bezoekers  de mogelijkheid om nieuwe producten te ontdekken en te profiteren van veel gunstige voorwaarden.
Lees verder

JURIDISCH: Kan uw wanbetaler ontsnappen aan zijn verplichtingen omwille van overmacht?

We stellen vast dat meer en meer mensen beroep doen op  “overmacht” om toch maar hun factuur niet te moeten betalen! In ons aansprakelijkheidssysteem is het normaal dat de schuldenaar niet ter verantwoording geroepen kan worden wanneer hem in geval van bijvoorbeeld wanbetaling geen enkel verwijt treft. Dit betekent dat indien de schuldenaar door een totaal “onvoorziene omstandigheid” zijn overeenkomst niet kan uitvoeren, hij voor deze niet-uitvoering niet aansprakelijk zal gesteld worden!
Lees verder

DAISY+: Zwemmen in drinkwater, maar dan echt!

Het Daisy systeem van Dryden Aqua zet grote stappen in de hele wereld. Met AFM, het geactiveerde filtermedium als hart, worden louter successen behaald. En niet alleen bij particuliere zwembaden, want inmiddels zijn er ook diverse officiële rapporten van testcases bij publieke zwembaden met opmerkelijk positieve resultaten (uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria). En dat is nog niet alles, want er is wéér nieuws te melden.
Lees verder