Een nieuwe dimensie van zwemmen

De turbine-zweminstallatie HydroStar van BINDER heeft twee belangrijke onderscheidingen gewonnen

De zwembadtechniek-specialist BINDER is onderscheiden met twee belangrijke branche-prijzen: Het toonaangevende Europese vakblad SCHWIMMBAD+SAUNA kende de onderneming voor haar innovatieve turbine-zweminstallatie HydroStar de Golden Wave Award toe, het German Brand Institute bekroonde de merkstrategie van de onderneming met de German Brand Award (categorie „Winner“).

Lees verder

Alpha Industries verovert nu ook de Franse Center Parcs

De marktleidende wellnessproducent Alpha Industries is weer een topreferentie rijker. Na talrijke internationale prestigieuze projecten en prijstoekenningen is Alpha Industries erin geslaagd om door Center Parcs voor enkele nieuwe wellnesslandschappen geselecteerd te worden. In 2016 werden reeds een 80tal sauna’s voor het gerenommeerde vakantiepark gerealiseerd. Dit jaar zullen daar nog eens meer dan 200 cabines  in center parcs Village Nature aan Disneyland Parijs en center parcs Moselle toegevoegd worden.

Lees verder

HeatCover: vloeibare afdekking vervangt conventionele rolluik

Om je zwembad energievriendelijker te maken bestaat er één grote oplossing: het leggen van een rolluik zodat de verdamping van het water – de voornaamste bron van energieverlies – tot een minimum beperkt wordt. Je kan daarbij onder andere kiezen voor conventionele systemen als daar zijn rolluiken of overkappingen. Die zijn degelijk, maar ook tamelijk kostelijk. Een andere passende, ecologische en economische toepassing wordt geboden door HeatCover, de vloeibare afdekking.

HeatCover is een 100 % biologisch afbreekbaar product dat een laagje van 1 à 2 molecule dik bovenop het wateroppervlak vormt en een hogere kooktemperatuur heeft dan het zwembad of vijverwater zelf. Hierdoor wordt de verdamping van het zwembadwater geremd met als gevolg dat het warmteverlies sterk wordt beperkt. Door de unieke samenstelling van het product zullen er zich aan het oppervlak geen druppels vormen, maar vormt het zich om tot een uniforme monolaag die bij activiteit gebroken zal worden, maar bij gebrek daaraan zich steeds snel zal sluiten en je bad opnieuw beschermt tegen afkoelen. HeatCover is na 48 uur uitgewerkt en wordt 100% biologisch afgebroken.

Lees verder

Distripond: CU Elektrolyzer

De Copper Electrolyzer reinigt het vijverwater door middel van koperelektrolyse. Dit toestel behandelt het water op een efficiënte en veilige wijze en houdt de groei van algen onder controle. De Pond Technics Copper Electrolyzer werkt volgens het principe van elektro-ionisatie waarbij 2 koper elektroden worden verbruikt. Hierdoor komen er positief geladen ionen Cu2+ vrij in het water. Dit brengt geen schadelijke gevolgen voor mensen, aangezien de aanbevolen concentratie (0.2mg/l) vele malen onder de norm voor drinkwater ligt.

Nieuw bij Mecodo IoT: Dosing Weight system

De Mecodo IoT heeft nu als uitbreiding het ‘Dosing Weight’ controlling system.
Dit weegsysteem voor chemicaliën en andere vloeistoffen maakt het mogelijk om alle te doseren zwembadproducten te controleren op:

  1. het procentueel gewicht of inhoud van de doseervaten
  2. het verbruik per tijdseenheid (per uur of per dag) te meten en te registreren
  3. als veiligheid melding te maken via sms, email en gesproken telefonische oproep bij te lage inhoud van producten op verschillende niveaus
  4. als veiligheid melding te maken van een vooraf in te stellen maximale dosering per ingestelde tijdseenheid
  5. de doseerinrichting buiten dienst te stellen bij te lage inhoud
  6. een spanningsloos contact NO/NC als alarm in te stellen voor bvb. akoestisch alarm of een visueel alarm

Lees verder

OC-1 en Hayward pompen bij Poolquip verkrijgbaar!

OC-1 het filtermateriaal van de toekomst.

In tegenstelling tot traditionele methoden die gebruik maken van de dichtheid van de filtermaterialen werkt OC-1 op basis van de aanhechting van vervuiling aan het filtermateriaal.

Wat betekent dat de vervuiling neerslaat in de open structuur van de OC-1 in het gehele filterbed. Het grote voordeel hiervan is dat de filter niet dichtslibt door een laag vuil boven op het filterbed.

Indien traditionele filtermedia vervangen worden door oc-1 is het mogelijk om het drukverlies in zandfiltersystemen te verminderen en het filtratieoppervlak te vergroten. Dit door gebruik te maken van een constante flow ongeacht de vervuiling.

Lees verder