Wie wordt de Belgische Zwembad- Wellness & Zwemvijverbouwer van 2019/2020?

Ook dit jaar organiseren Zwembaden Plus en de BSPA de wedstrijd “Beste Zwembad-, wellness- en zwemvijverbouwer”. Het is zoals steeds de bedoeling om de Belgische zwembad-, zwemvijver- en wellnesswereld verder te professionaliseren en zwembad-, zwemvijver- en wellness-bouwers de kans te geven uit te blinken en te benchmarken met de collega’s.

Lees verder

Een Aura S1-plus zwembadafdekking maakt afdekken op het water overbodig!

Een lamellenafdekking heeft vele voordelen; we kennen ze allemaal. Isoleren, verwarmen en automatisch openen en sluiten van het zwembad bijvoorbeeld. Echter, een elektrische aandrijfmotor in het water, wanddoorvoeren naar de besturing, rvs wat toch niet zo roest vast blijkt te zijn, kalk afzettingen tussen de lamellen, zo maar wat zaken welke extra service en onderhoud met zich meebrengen.

Lees verder

LMP vult zijn reeks ‘’INVERTER’’-warmtepompen aan

Vesuvio Full Inverter ‘’CF Group’’

  • De nieuwe Vesuvio Full Inverter-warmtepompen zijn uitgerust met een nieuwe technologie die het mogelijk maakt een COP van 15 te bereiken.
  • Deze werkt vanaf -7°C voor de VESIN28M en VESIN36T.
  • Mogelijkheid om het water te verwarmen of te koelen.
  • Twee gebruiksmodi: ‘’Smart’’ voor standaardgebruik en ‘’Silence’’ (of nachtmodus)
    voor vermindering van het aantal dB.
  • Ontdooien met warm gas en elektronische ontspanning.
  • Volledige reeks in verschillende vermogens (tussen 10kw en 36kw) voor zwembaden tot 170m3

Lees verder

HIDE kit blindraam

Een deksel, van een skimmer of lasdoos, in het terras. Een noodzakelijk kwaad maar zeker niet de wens van de zwembadbezitter. Het is optisch immers veel fraaier om het deksel weg te werken in hetzelfde materiaal/stijl als de aankleding van het terras zelf. Met daarbij een belangrijke kanttekening voor u als zwembadbouwer, het deksel dient uit service-oogpunt en onderhoud natuurlijk bereikbaar te blijven. Om bv. een skimmermand leeg te maken of een verbinding te controleren, het terras daarvoor openbreken is natuurlijk nooit een oplossing.

Lees verder

DE 100% “FULL INVERTER”-WARMTEPOMPEN van Hayward

ALTIJD DE IDEALE TEMPERATUUR, tot 30% ENERGIEBESPARING EN BOVENDIEN STIL!

Het volledige PAC Hayward®-assortiment integreert nu de “Full Inverter” IN-TECH-technologie die een compressor en een DC Inverter-ventilator combineert.

Een combinatie die de beste verhouding tussen comfort en energieverbruik kan opleveren door het verwarmingsvermogen te moduleren en nauwkeurig aan te passen om de gewenste watertemperatuur te verkrijgen, afhankelijk van de externe klimaatomstandigheden.

Lees verder

AWT Alpha Industries op Batibouw!

AWT Alpha Industries was in 2019 voor het eerst aanwezig op Batibouw als fabrikant van wellness. Onze merken ‘Alpha Wellness Sensations’ en ‘DR-Kern’ werden in naam van onze dealers gepromoot op de grootste bouwmarkt van België.  Wij besloten om met onze carrousel met 8 verschillende wellnesservaringen, groots uit te pakken met een Finse-sauna, stoombad, bio-sauna, infrarood, zout & ijsgrot, UV-kamer en paarden-infrarood.

Lees verder

Met HydroStar verandert uw zwembad in een fitnesscentrum

Veel huiseigenaren hebben een eigen zwembad, maar gebruiken het nauwelijks omdat ze zeer frequent moeten wenden. Nu bestaat er een eenvoudige manier om van deze zwembaden een echte fitness- en wellnessoase te maken: de unieke HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER. Het systeem is duidelijk krachtiger dan door een pomp aangedreven systemen en kan gemakkelijk achteraf worden ingebouwd.

Lees verder