Alpha Industries in Frankfurt

Onlangs heeft Alpha Industries aan de ISH vakbeurs in Frankfurt deelgenomen. Deze internationale beurs staat bekend als het belangrijkste evenement op gebied van sanitair en verwarming.

IMG_3334

Alpha Industries wilde hiermee haar producten aan de Duitse sanitairmarkt voorstellen en zich tegelijkertijd op een bijkomend wereldwijd platform als trendsetter profileren. Het resultaat was uitermate bevredigend met 230 contacten uit 48 landen. Veel decision makers waren verbaasd  over het unieke design en comfortgevoel van o.a. onze lounge infraroodcabine ( Red Dot Design 2017 winnaar ! ) en Venus sauna.

IMG_3217

Het is op deze beurs duidelijk geworden dat wellness niet alleen meer en meer als gemeengoed beschouwd wordt, maar ook steeds sterker zijn intrede in de badkamer maakt. Dit is immers de plek bij uitstek waar mensen willen ontspannen en genieten. Deze ontwikkeling heeft er o.a. voor gezorgd dat in samenwerking met het gerenommeerde Aquaconcept uit Duitsland het Colsani assortiment in het leven is geroepen. Dit private label product is specifiek voor de sanitairhandel ontwikkeld met als highlight de Colsani 5-in-1, een unieke combinatie van (bio)sauna, infrarood, stoom en belevenisdouche op amper 6m2 !

Wellness in eigen tuin

Zoek je een tuinsauna, die ook qua design mag gezien worden, dan kan je zeker de saunabarrel overwegen. Een tuinsauna van ‘Saunabarrel by Modis®’ is niet alleen een eyecatcher in je tuin, hij is ook ruim, functioneel, comfortabel en bovendien ‘Handmade in Belgium’ !

Saunabarrel by Modis® werd opgericht in 2004 door Matthias en Inge Vandendriessche.
Van productie tot verkoop over montage, alles gebeurt door de zaakvoerders, waardoor je kunt rekenen op correcte informatie, aanpassingen op maat en een vlotte service.

270cmsaunabarrelmoorslede

De saunabarrel springt onmiddellijk in het oog. De ronde vorm zorgt voor een efficiënte verdeling van de warmte. Stook je met een houtkachel dan is de saunabarrel op een halfuurtje warm, de elektrische variant doet er wat langer over.

De Canadese rode ceder oogt mooi, doorstaat alle weer en wind, krijgt na verloop van tijd een grijze patine en hoeft geen onderhoud (schilderen, oliën,… niet nodig).

Kom helemaal tot rust

Wil je in je eigen omgeving tot rust komen, je weerstand opbouwen en je af en toe volledig ‘loskoppelen’, dan is de saunabarrel ideaal.

Bij ‘Saunabarrel by Modis®’ kan je niet enkel terecht voor sauna’s, want ook hottubs, buitendouches, dompelbaden,… maken deel uit van het gamma. Alle info over de modellen en het bedrijf erachter kan je vinden op de site (www.saunabarrel.be) en/of Facebook (Saunabarrel by Modis).

300cm saunabarrel bij vijver

Wil je de saunabarrel en hottub in real life ontdekken ? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan de demo-tuin waar de saunabarrel en de hottub in een realistische omgeving opgesteld staan.

Saunabarrel by Modis® – Salettestraat 11 – 8700 Tielt

+32 475 27 81 95 – www.saunabarrel.be[email protected]

EVA Eveye HD onderwatercamera – een extra funfactor voor in het zwembad

Het plezier dat zwemmen biedt wil je niet alleen beleven, maar ook vastleggen en wellicht zelfs met anderen delen. Dit is nu mogelijk met de EVA Eveye HD onderwatercamera: een extra funfactor voor in het zwembad. De EVA Eveye is in te bouwen in bestaande nissen of de EVA nissen en is bij inbouw te stellen. De EVA Eveye is geen drenkelingen detectiesysteem, maar kan wel als extra ogen dienen voor toezichthouders bij de uitgang van een glijbaan, wildwaterbaan of stroomversnelling.

Lees verder

Nieuw logo CondensControl

logo condensecontrol 2017Een gevestigde waarde, een nieuwe wind, CondensControl vernieuwt zijn logo.

CondensControl heeft beslist om vanaf 2017 met een nieuw logo naar buiten te treden.
Een druppel opgevangen door de dubbele C van CondensControl geeft de essentie weer van wat het bedrijf doet.

Of ziet u er een vlam in, die de warmte van de warmtepomp symboliseert? Ook dat is juist!

 

condens-control

Strategische divisie opsplitsing binnen Starline Group BV

VALKENSWAARD – Starline Group BV, oudste en enige Nederlandse producent van zwembaden, spa’s en afdekkingen, kwam afgelopen 3 april naar buiten met een divisie opsplitsing binnen de Starline Group. Achter deze divisie opsplitsing schuilt een heldere strategie. Afgelopen jaar traden zij al naar buiten met een compleet vernieuwde, moderne en passende huisstijl met het oog op de toekomst. Starline Group BV, met hoofdkantoor in Valkenswaard, deed tijdens de crisisjaren forse investeringen en zet zich nu met een hernieuwde positionering nadrukkelijk op de kaart. Een duidelijk signaal naar de mondiale zwembad en wellness branche.

Forse investeringen Starline Group BV

Starline Group BV heeft in de afgelopen zes jaar op diverse vlakken fors geïnvesteerd. Waar veel bedrijven kopje onder gingen door de crisis, deed Starline Group BV er een schepje bovenop. Zo werd er voor de productie van composiet zwembaden in 2010 in Overpelt (België) de grootste productiefaciliteit van Europa geopend. In 2011 werd ook de productie van de afdekkingen er naartoe verhuist. In totaal gaat het om een productiefaciliteit van 65.000m2. Begin 2014 werd in Valkenswaard het Zwembad-infocentrum met een oppervlakte van zo’n 4000m2 rigoureus gerenoveerd en getransformeerd tot een eigentijds centrum voor inspiratie en advies op het vlak van zwembaden en spa’s. Halverwege dat jaar versterkte Starline Group BV haar internationale positie op gebied van zwembadafdekkingen door de overname van Ocea België en Ocea UK. In 2014 werden er tevens twee nieuwe zwembadlijnen (Nova en Nexxt Line) geïntroduceerd. In 2015, werd gestart met de productie van een eigen Starline spa range.

Starline heeft naast bovengenoemde groeistrategieën een strategie van diversificatie ingezet en produceert inmiddels ook sinds 2012 vele andere polyester producten zoals bouwkundige gevels, damwanden, sanitaire cabines en specifieke producten voor verschillende branches.

Duidelijk is dat Starline Group BV de crisis aangreep om strategisch sterker te worden en de concurrentie achter zich te laten. Op 3 april treedt Starline Group BV definitief en officieel naar buiten met de opgesplitste divisies binnen de Starline Group. Hierbij wordt de volledige focus per productgroep nog beter gewaarborgd. Verder heeft elk divisie een nieuw fris logo. De divisies van de Starline Group zijn:

STARLINE_SCHEMA

Starline Pool

Starline Pool is een van de grootste divisies binnen Starline Group B.V. De divisie Pool telt zes verschillende lijnen monoblock zwembaden die verkocht worden via een exclusief dealernetwerk van 20 dealers in de Benelux. De zwembaden worden ontworpen en geproduceerd in de productiehal in Overpelt. De zwembaden kunnen binnen één week geïnstalleerd worden in een huis of tuin.

Starline Spa

De divisie Spa telt 10 verschillende lijnen. Ook deze spa’s worden geproduceerd in de productiehal te Overpelt en verkocht via een exclusief netwerk aan dealers. Niet alleen worden de spa’s hier geproduceerd; ook het ontwerp en de distributie gebeurt vanuit Overpelt. Met de splitsing van divisies heeft de divisie Spa ook een eigen website gekregen.

Starline Composites

Starline Composites is niet alleen actief in de zwembadmarkt, maar ook in diverse andere segmenten als het gaat om composieten. Denk hierbij aan opslagsystemen, bouw en sanitair. In de bouw bijvoorbeeld wordt het veel gebruikt om unieke en bijzondere elementen toe te voegen. Composiet is een erg sterk materiaal wat een laag gewicht heeft, duurzaam en goed bewerkbaar is.

Roldeck®

Roldeck® is de eigen merknaam van de lamellenafdekkingen die gemaakt worden in de productiehal in Overpelt. Deze lamellenafdekkingen zijn esthetisch en zijn een erg gebruiksvriendelijk product. Het kan bijvoorbeeld door middel van een besturingssysteem op afstand bestuurd worden. Een belangrijke functie van het Roldeck is dan ook het verminderen van onderhoud aan het zwembad. De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waaronder solar. Met deze lamel wordt het water opgewarmd. Zo wordt dus veel energie bespaard. Een Roldeck® past daarnaast op ieder zwembad, welke vorm dan ook.

Poolquip

Poolquip is de zwembad groothandel voor de professionele installateur en de vakhandel in de Benelux. Een uitgebreid productengamma, technische ondersteuning, service en after-sales maken Poolquip tot een succes. Voorheen verkocht Poolquip ook Starline producten. Met de opsplitsing is het gedeelte Starline ook daadwerkelijk naar Starline gegaan. Dit om de focus te garanderen.
De splitsing van divisies betekent voor Poolquip ook een nieuwe uitstraling. Een nieuw logo en een nieuwe slogan; “your pool, our equipment”. Deze slogan dekt de lading van Poolquip; uw zwembad en wij hebben alle middelen.

Strategie heeft gezorgd voor een gestage omzetstijging

Algemeen Directeur Victor de Vries: “Starline is in Europa een bekend en gevestigd merk in deze branche. Wij laten nu met ons nieuw ingeslagen weg zien dat we een duidelijke toekomstgerichte visie hebben en dat we de klant veel nieuws te bieden hebben. In de komende 5 jaar wordt deze strategie voortgezet. Starline Group BV is sinds 1995 marktleider in de zwembadbranche in de Benelux en is ook internationaal actief, voornamelijk in Engeland, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië. De plannen zijn om ons marktleiderschap internationaal verder uit te breiden.”

De geldigheid van een verbrekingsvergoeding (t.a.v. consumenten)

Verbrekingsvergoedingen zijn uiteraard een vaste waarde in algemene voorwaarden. Meestal wordt (enkel) bepaald dat de klant een vergoeding van een bepaald percentage, al dan niet gelijk aan het voorschot, zal moeten betalen in geval van verbreking van de overeenkomst. Los van de algemene tegenstelbaarheid van de algemene voorwaarden, dient op het vlak van geldigheid van dergelijke bepalingen t.a.v. van consumenten vooral rekening te worden gehouden met de stringente bepalingen van het Wetboek Economisch Recht (WER).

Lees verder

Pollet Pool Group & Aquadeck introduceren een nieuwe kleur Anti-alg lamellen afdekking: de PLATINUM SOLAR

Aquadeck breidt zijn assortiment anti-alg lamellen verder uit met de polycarbonaat Platinum Solar lamel. Deze innovatieve lamel is uniek in de zwembadmarkt en combineert een solar opwarmingseffect met een chique, luxueuze ‘platinum’ uitstraling.

image001

De lamel maakt gebruik van de innovatieve Aquadeck Anti-Alg techniek en is een aanvulling op het bestaande gamma polycarbonaat Anti-Alg lamellen. Voortaan heeft u de keuze tussen:

  • polycarbonaat solar
  • polycarbonaat transparant
  • polycarbonaat metallic solar
  • polycarbonaat Platinum Solar (Nieuw).

Met de anti-alg zwembadafdekking gaat Aquadeck de strijd aan met algvorming: minder onderhoud, meer genieten.

Nieuw bij Aquadeck is ook de verlengde garantietermijn op technische onderdelen van 2 naar 4 jaar.

Voor meer informatie: www.aquadeck.nl of www.polletpoolgoup.eu

Zwemspa’s van Portcril

Portcril heeft 2 reeksen zwemspa’s die zowel voor de getrainde als de recreatieve zwemmer een oplossing bieden. Deze zwemspa’s bieden een krachtige training, maar blijven toch beperkt in afmeting (4,2 x 2,32 m). Elk model kan zowel als in- of opbouwversie verkregen worden. Dieptes zijn te kiezen tussen 1,2 en 1,5 m.

Lees verder

Zilveren project uit de wedstrijd 2016/2017

Deze BIOTOP zwemvijver ligt bij een pastoriewoning. De volledige tuin werd aangelegd door de zwembadbouwer. De biozones met 2/3 regeneratiezone en 1/3 zand-biofilter zijn even groot als het zwemgedeelte. Dat zwemgedeelte is opgebouwd uit BIOTOP elementen die bestaan uit gerecycleerd materiaal dat terug te recycleren is na uitbraak. De afboording van de biozones bestaat uit Ecopik met ecolat. In het zwemgedeelte is een ondiepe zone van 80cm voorzien. Deze is afgewerkt met Chinese gevlamde kalksteen. Een kleine vlonder loopt door de biozone die is uitgewerkt in gebouchardeerde Belgische blauwsteen. De vijver sluit nauw aan bij de woning waarij het houten padouk terras de overgang vormt naar het wellnessgedeelte van de woning.

Lees verder