WALU DECK isoleren, beveiligen en ruimte scheppen

Het Franse Walu Deck biedt zowel optimale beveiliging als isolatie, zowel een onderdak als een beschermkap. De overdekking is geschikt voor gebruik het hele jaar rond. Bovendien optimaliseer je de ruimte van je tuin doordat je een extra terras creëert wanneer er niemand zwemt. Het zwembad kan immers worden gebruikt als een speeltuin, een plek om te ontspannen of een eethoek in de openlucht.

Het sluitsysteem is volkomen veilig voor uw kinderen en huisdieren en voorkomt verdamping en warmteverlies. Het Walu Deck is eenvoudig te installeren, zonder elektrische aansluitingen en kan snel en moeiteloos bediend worden. Het WALU Deck is verkrijgbaar via iedere zwembadenbouwer.

www.walter-piscine.com

Natuurlijk vlokmiddel

De nieuwe DELPHIN Multiflock Bio  is een natuurlijk vlokmiddel op basis van hernieuwbare grondstoffen . De ontwikkeling is gebaseerd op biopolymeren die koolhydraat- bestanddelen in zijn structuur bevatten. Het product is volledig biologisch afbreekbaar. DELPHIN Multiflock Bio is geschikt voor gebruik in zwembaden en hot tubs en compatibel met alle ontsmettingsmethodes. In tegenstelling tot de traditionele vloeibare vlokmiddelen, kan het ook zonder problemen gebruikt worden in combinatie met filterpatronen. De vlokken hopen zich op tegen de wand van het filter, maar verstoppen de poriën niet en kunnen daardoor gemakkelijk worden weggespoeld. Bovendien verwijdert het vlokmiddel ook zware metalen en mangaan, die vaak leiden tot problemen, uit het water en worden ook de resten van zonnebrandolie verwijderd zodat de vorming van vette randen op de waterlijn voorkomen wordt.

De jury van de Product Innovation Award “Golden Wave” van Europa’s grootste Pool & Spa Magazine “Schwimmbad & Sauna” was erg onder de indruk van DELPHIN Multiflock Bio en bekroonde het met de Golden Wave 2013 in de categorie Waterzuivering & Chemicals.

www.aquatechno.be

KLAFS eVitarium

De eVitarium van KLAFS is bekroond met de prestigieuze “Interior Innovation Award 2014”.  Het elegante ontwerp van het hydrogalvanisch warmwaterbad eVitarium past bij elke badkamer of spa suite en verschilt in optisch oogpunt weinig van een moderne badkuip. Toch betekent deze badkuip een revolutie in de badkamer. De eVitarium is namelijk een bad dat een lichte elektrische stroom opwekt en van boven naar onder of vice versa door het water en je lichaam stuurt. Het versterkt daarbij de elektrische stromen die sowieso in ons lichaam aanwezig zijn. Er is namelijk overal om ons heen elektriciteit: in onze woningen, onze vervoermiddelen, op kantoor maar ook in de natuur en zelfs in ons lichaam. Ook het vegetatieve zenuwstelsel communiceert via elektrochemische impulsen die onze bewegingen te controleren, bijvoorbeeld het spannen en ontspannen van de spieren.

In het eVitarium® stuurt het programma een lichte elektrische stroom door het bad en dus ook door de lichamen van de baders. Wanneer de stroom van boven naar beneden uit de romp loopt, heeft het een ontspannende werking op het lichaam. Wanneer de stroom echter van beneden naar boven – vanuit de voeten – stroomt, heeft een verkwikkend effect. Beide stromingsrichtingen hebben één ding gemeen – ze verhogen tot vijf maal de bloedtoevoer naar de huid en verdrievoudigen de doorbloeding van de diepere spieren. Kleine bloedvaten en haarvaten worden verwijd, de stofwisseling word gestimuleerd, de aanvoer van voedingsstoffen om uw huid en spieren te regenereren versnelt en afvalproducten worden beter afgevoerd. De warme badwater verder ondersteunt dit proces.

Het eVitarium is heel makkelijk te bedienen. Het bad kan automatisch gevuld en geleegd worden, regelt de intensiteit van de elektrische stroom en de activering van de geïntegreerde gekleurde verlichting. De technologie en design zijn prachtig in een klein en makkelijk bedienbaar touchscreen gecombineerd. De eVitarium combineert ontspanning en energie in een harmonisch akkoord.

www.gervi.be

Zwembadwedstrijd

De winnaars van 2013 zijn nog maar net bekend of we denken al aan de wedstrijd van dit jaar. De wedstrijd Beste Zwembad-, Zwemvijver- en Saunabouwer van het Jaar mocht zich dit jaar verheugen in meer dan honderd deelnemers. Het getuigt van het belang dat deze wedstrijd heeft binnen de wereld van wellness en zwembaden. Een gouden, zilveren of bronzen medaille of zelfs maar een Eervolle vermelding zijn immers marketingtools die hout snijden. Winnaars zetten hun medaille op hun website en in alle promotionele uitingen omdat ze weten dat het werkt. Het geeft potentiële klanten een gevoel van vertrouwen en veiligheid.

Dossier uitbouwen

En uiteraard zijn er ieder jaar winnaars en mensen die niet gewonnen hebben. Die laatsten zijn echter geen verliezers. Ze hadden gewoon de pech dat er deelnemers deelnamen die nog béter waren. Of wiens dossier misschien beter uitgebouwd was. Want dat is een belangrijk element dat door veel deelnemers nog over het hoofd gezien wordt. De eerste schifting gebeurt immer op basis van het inlichtingenformulier én de foto’s. Vul dat formulier zo volledig als mogelijk in en zorg voor goede foto’s. Van het zwembad, van details én van de technische ruimte.

We komen hier nog op terug in de volgende nieuwsbrieven. Maar hou het nu al in gedachten. En begin misschien al eens na te denken over welk bad in aanmerking komt voor de editie 2014. Kies dan liefst een bad dat af is en waarvan je in dit voorjaar mooie foto’s kunt laten nemen. Bijvoorbeeld door onze eigen Kris wiens reputatie in het wereldje als een komeet omhoog schiet.

Kant-en-klaar Poolhouse vervolledigt zwemomgeving

LPW is pionier op het vlak van composiet monoblokzwembaden. De kwaliteit van de baden staat al sinds jaar en dag buiten kijf. Het bedrijf uit Aarschot pakt dit jaar uit met een nieuwigheid: naast kwalitatief uitstekende zwembaden nemen ze nu ook de zwembadomgeving onder handen via een kant-en-klaar poolhouse dat aan zowel de hoge technische als esthetische eisen van LPW voldoet. Het is een compact poolhouse dat is opgetrokken uit aluminium profielen, een houten vloer en houten wanden. Het perfect geïsoleerde gebouw omvat een technische ruimte, een kleedruimte en een overdekt terras. Het poolhouse is een standaardmodel, voorzien van alle bekabeling en aansluitpunten. Afhankelijk van smaak en mogelijkheden kunnen onze klanten ook opties kiezen zoals daar zijn: vensters en zonnepanelen op het dak.

www.lpw.com.

Alpha Industries nu ook tuinmeubelen

Alpha Industries pakt dit jaar ook uit met tuinmeubelen. Vermits het bedrijf met zijn sauna’s, zonnebanken  en infraroodsauna’s met een seizoensproduct zit, zochten ze een alternatief om ook in de zomerperiode actief op de markt te kunnen gaan. Tuinmeubilair bleek dé gedroomde oplossing. Het sluit voor een groot stuk aan bij het bestaande productengamma en kan perfect gemaakt worden in de fabrieken in Moldavië. Het resultaat is een heldere lijn van tafels, statafels, bartafels, stoelen, krukken en banken bestaande uit een aluminium frame en houten bladen. In eerste instantie zijn die bladen van cederhout, maar zowel de houtsoort als de gepoederlakte kleur van het frame kunnen aangepast worden aan de wensen van de klant. De frames kunnen ook gepersonaliseerd worden met de naam, het logo of een flard tekst, al naargelang de klant verkiest.

www.alpha-industries.eu

Klafs nieuwe zonneweide

KLAFS , de wereldwijde marktleider op het gebied van sauna, zwembad en spa, stelde onlangs zijn nieuwe zonneweide voor . De zonneweide creëert een zacht kleurtje en geeft de zonebader hetzelfde gevoel als zonnen in de open lucht. Deze zonneweide kan harmonieus worden geïntegreerd in het plafond en geeft niet alleen een kleurtje, maar stimuleert ook de vorming van collageen indien gewenst .

Het is algemeen geweten dat zonlicht en zonnewarmte een positieve invloed hebben op onze psyche, maar ook op onze lichamelijke gesteldheid. In de wintermaanden moeten we deze invloed vaak ontberen. Maar deze nieuwe zonneweide zou biopositieve invloeden hebben op de bloedsomloop en het zenuwstelsel, de prestaties van het lichaam verbeteren en de capaciteit van het immuunsysteem versterken. Bovendien wordt de calciumopname van de organen en beenderen, en dus de botdichtheid en groei, verbeterd door de Vitamine D3. Dit alles stabiliseert het fysieke en mentale prestatievermogen en versterkt het immuunsysteem. De nieuwe zonneweide van KLAFS heeft  een baanbrekend nieuw ontwerp en een slankere, plattere cover.

www.gervi.be

Zeydon: Nieuwe online zwembadwinkel

Sinds kort is de nieuwe Zeydon Webshop online te bereiken via shop.zeydon.be

Deze shop kwam er mede op vraag van verschillende Zeydon zwembad eigenaars, die onze service waarderen en nu nog makkelijker de nodige producten voor het zwembad kunnen kopen.

De verkoop van een zwembad stopt immers niet na de levering. Zeydon biedt een one-stop-shop met verkoop, plaatsing en afwerking, naverkoop en nu ook deze webshop.

Het aangeboden gamma producten zal tegen volgende lente nog sterk uitgebreid worden. En uiteraard zijn ook andere zwembad eigenaars van harte welkom!

www.zeydon.be

Ultratemp® E- warmte pompen

In haar zoektocht naar producten die steeds milieu- en energievriendelijker zijn, ontwikkelde het R&D team van Pentair de UltraTemp-E, een krachtige warmtepomp die gebruik maakt van het ozonvriendelijke koelmiddel  R410A. Deze warmtepomp is gebruiksvriendelijk dankzij de gebruiksvriendelijke, meertalige LCD bediening. Ze heeft ook een schitterende prestatiecurve. De warmtewisselaar in 100% zuiver titanium levert corrosievrije prestaties voor een extra lange levensduur.

De actieve ontdooiingsfunctie registreert koelmiddeltemperatuur en voorkomt bevriezing zodat de warmtepomp bij temperaturen tot -3 °C kan functioneren en de Pool/Spa functie laat eenvoudige dubbele temperatuurregeling toe.

De warmtepomp is compatibel met het IntelliPool® automatiseringssysteem zodat bediening, diagnose en alarmmelding op afstand mogelijk zijn. Via de AutoSet-functie (opheffing tijdsturing) wordt de watertemperatuur gecontroleerd en schakelt de watercirculatiepomp in en uit wanneer nodig om de zwembadtemperatuur op het gewenste peil te houden.

www.pentairpooleurope.com

Pomaz stelt voor: DAISY

Omdat proper zwemwater een uitermate belangrijk gegeven blijft, werkt Pomaz voortdurend aan de verbetering van de filtersystemen. Op Aquanale presenteerde het bedrijf, samen met haar partners Aquasolar en Dryden Aqua DAISY. DAISY staat voor Dryden Aqua Integrated System en is de visuele vertaling (in beeld en geluid) van een belangrijke boodschap die Pomaz al jarenlang verkondigt:  het AFM filtermedium als concept compleet met toebehoren, de huidige en toekomstige norm van waterbehandeling in zwembaden.
DAISY is het gevolg van een doordachte samenwerking van diverse producten, uniek in samenstelling en eigenschappen en is dé oplossing voor kristalhelder en gezond water, gezonde lucht en dat alles tegen zo laag mogelijke operationele kosten.

www.pomaz.nl

Licht en veiligheid

Een van de hoogtepunten op de beurs van Keulen was het nieuwe camerasysteem met geïntegreerde VitaLight ®: de POWER LED 2.0 spots gemaakt in samenwerking tussen Hugo Lahme en Angeleye. Het volledig nieuw ontwikkelde systeem bewaakt het zwembad continu én verlicht het ook erg homogeen. De intelligente Angeleye software herkent een roerloos lichamen in het zwembad onder een virtuele waterstand en doet een alarm afgaan binnen 15 seconden zodat het zwembad personeel zeer snel kan reageren. Met de Power Led 2.0 sla je dus twee vliegen in een klap: je krijgt de meest innovatieve, high performance verlichting in één systeem met het meest geavanceerde onderwater toezicht op de markt.

www.lahme.de

Nieuw filtratieproduct

Met Clinobrite® introduceert Clinobrite Benelux een nieuw filtratieproduct dat gebaseerd is op het mineraal Zeoliet dat onder andere ook gebruikt wordt om water te ontharden. Clinobrite® is een 100% natuurlijk filtratieproduct en vervangt het filterzand in de pompinstallatie van uw zwembad. Het absorbeert ongewenste ammonium uit het zwemwater en maakt zo een aanzienlijke besparing op het water- en chloorverbruik mogelijk. Clinobrite® biedt een efficiënte, gebruiksvriendelijke zuivering door de combinatie van microfiltratie en actieve ionisatie. Voorbeeld: een filter gevuld met Clinobrite® verwijdert 40-50% meer watervervuiling dan een normaal zandfilter terwijl het chloorverbruik met 50-60% daalt. Met Clinobrite® hoeft u ook minder vaak de filters te reinigen, waardoor de druk in de installatie constant blijft.

www.clinobrite.eu