Online veiling van schoonheidsbehandeling- en wellnesstoestellen

Troostwijk Auctions organiseert op donderdag 21 juni 2012 een online veiling van wellnessproducten en machines voor schoonheidsbehandeling. Goederen kunnen bekeken worden op woensdag 20 juni. Foto’s, catalogus en alle details zijn beschikbaar op de veilingwebsite.

In deze verkoop o.a. massagetafels, relaxzetels ‘Casada’, afslanktoestellen ‘Slim-Up’, vapozone en dermabrasie toestellen, mobiele cosmetica- en pedicurekoffers, parfums voor hem en haar, make-up borstelsets ‘Maxima’ en buitenzwembaden.

Info: https://www.troostwijkauctions.com/nl/wellness/01-16701/
Mail: [email protected]
Tel: +32 (0)3 287 62 62

Belgiës grootste woonsite: ontdek RSWonen.be

RSWonen 2012 VoorjaarRSWonen.be – voluit ‘Riant & Stijlvol Wonen’ en de internetvariant van het gelijknamige magazine – is online. De site heeft de ambitie om de meest toonaangevende Nederlandstalige webstek te worden voor geïnteresseerden in homedesign. Voor professionals én liefhebbers van wonen en interieur wordt het een bron van inspiratie en ideeën.

Door foto’s en commentaren toe te voegen, kunnen gebruikers de site zelf laten groeien en elkaar helpen met het uitwisselen van woonideeën. Mettertijd zal RSWonen.be uitmonden in een database met daarin talloze exterieur- en interieurfoto’s, redactionele bijlagen en productvoorstellingen.

Professionele ontwerpers kunnen er hun portfolio’s presenteren en zo iedereen laten meegenieten van hun visie op woning- en landschapsontwerp.

Anderen kunnen hun favoriete foto’s verzamelen en contact opnemen met de pro’s, maar ook zelf foto’s uploaden van hun huizen en tuinen. Daarnaast is er een forum ‘Vragen’ waarop gebruikers elkaar tips kunnen geven en van gedachten kunnen wisselen over de do’s en don’ts van wonen.

Wil je zelf beelden en (korte!) teksten op de site zetten dan kan je daarvoor een account aanmaken. Het aangeleverde materiaal is daarna moeiteloos onder te brengen in de diverse stijlen, categorieën en locaties. Het gebruik van de site is gratis en hij is kinderlijk eenvoudig in gebruik.

Een account aanmaken is niet verplicht. Je kan je ook gewoon te goed doen aan de uitgebreide beeldencollectie en zo je dromen concreet vorm geven.

www.rswonen.be

Bioclimatic Klereo™: een kwestie van evenwicht

Met Bioclimatic – van de Franse producent Klereo™ – is er een systeem op de markt dat het zwembadwater holistisch benadert. Het zwembad is een natuurlijke omgeving, onderhevig aan biologische en klimaatveranderingen: zon en UV, water-en luchttemperatuur, type van gebruikte waterbehandeling, enzovoort. Iedere verandering in een van die parameters heeft invloed op alle andere. Als je dat evenwicht in balans wil houden door telkens op een van de parameters in te grijpen, ben je voortdurend bezig, zonder dat je er zeker van kan zijn dat je water gezond is. Het Bioclimatic Klereo™-concept beschouwt het zwembad als geheel en het in balans houden van het zwembadwater als een algemeen proces. In plaats van een uitgebreide interventie (algemene toevoeging van chloor bijvoorbeeld of continu filteren), die de balans vaak enkel nog meer verstoort, stuurt het Bioclimatic-programma automatisch bij waar nodig op basis van de bio-klimatologische data die het toegestuurd krijgt.

Klereo™ wordt in België verdeeld door:
Patrick Jacques
A l’eau piscine sprl
Rue de la Bruyère Saint-Martin
1320 Beauvechain

Eddy et Jonathan D’Hondt
Het BuitenHuis
Bevrijdingslaan 157a
9200 APPELS- DENDERMONDE
www.hetbuitenhuis.be

Laureaten ‘Vijverafdeling van het jaar 2012’

Distri Pond organiseerde voor de derde keer de wedstrijd ‘Vijverafdeling van het Jaar’. Het bedrijf wil hiermee de professionaliteit belonen onder zijn professionele vakhandelklanten over heel België.
Na een grondige selectie gaat het goud van ‘Vijverafdeling van het jaar 2012’ naar ‘Les Pieds dans l’Herbe’ in Frameries, nabij Bergen.
Lees meer …

Voorzichtig bij het gebruik van chemicaliën

Wees voorzichtig met het gebruik van chemicaliën. Bij deze geven we een aantal praktische tips die je kan doorspelen aan je klanten bij gebruik van chemicaliën.

Het opslaan van chemicaliën:

 • Houd chemische producten buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
 • Bewaar ze op een koele, droge plaats uit het directe zonlicht.
 • Bewaar ze in de originele containers. Gebruik nooit inhoud uit ongelabelde containers.
 • Containers moeten altijd gesloten blijven wanneer ze niet in gebruik zijn.
 • Zorg voor een goed geventileerde opslagplaats.
 • Meng nooit oxidatiemiddelen en zuur. Oxidatiemiddelen geven chloorgas vrij als ze in aanraking komen met zuren.
 • Zet geen vloeistoffen boven poeders of vaste stoffen. Stapel geen containers.
 • Bewaar geen materialen of chemische stoffen boven je hoofd.
 • Bewaar geen chemicaliën in de buurt van benzine, meststoffen, herbiciden, vet, verf, tegelschoonmaakmiddelen, terpentijn of ontvlambare materialen. Deze tip is vooral belangrijk wanneer chemicaliën worden opgeslagen in loodsen of kleine opslagruimten.

Het omgaan met chemicaliën:

 • Lees en volg altijd de instructies voor een veilig gebruik van chemische stoffen.
 • Draag geschikte beschermende uitrusting en kleding inclusief handschoenen, schoenen en brillen.
 • Behandel chemicaliën in een goed geventileerde ruimte.
 • Gebruik aparte, schone metalen of plastic maatbekers voor het overgieten of meten van chemische stoffen. Gebruik nooit houten scheppen.
 • Wees voorzichtig met de reactie van chemicaliën met vocht of waterhoudende items als een kopje water of koffie. Ook de natte schep terug in een emmer met water zetten kan een reactie veroorzaken.
 • Indien van toepassing, altijd verdunnen door toevoeging van chemicaliën aan het water. Nooit andersom, tenzij het label op de verpakking het zo aangeeft.
 • Meng geen verschillende chemische stoffen.
 • Nooit gemorste chemicaliën terug in de verpakking stoppen.
 • Rook niet bij de omgang met chemicaliën.
 • Niet blootstellen aan hitte of vuur.

In geval van nood:

ANTIGIFCENTRUM: 070 245 245

 • OGEN: als je chemische stoffen in je ogen krijgt, onmiddellijk uitspoelen met water gedurende 15 minuten en onmiddellijk een arts raadplegen. Zie de instructies op de chemische verpakking.
 • HUID: als je chemische stoffen op je huid krijgt, onmiddellijk spoelen met water en ga onmiddellijk een arts.
 • INADEMING: als je na omgang met chemische middelen een brandend gevoel in je neus of keel krijgt, duizelig of misselijk wordt, moet overgeven, en/of moeite hebt met ademhalen, onmiddellijk een arts raadplegen.
 • INSLIKKEN: als er chemicaliën worden ingeslikt, bel onmiddellijk het antigifcentrum. Niet geforceerd braken opwekken, tenzij aangegeven op de verpakking.
 • BRAND: als er een brand uitbreekt, geen gebruik maken van een poederbrandblusser; gebruik alleen grote hoeveelheden water. Als de vlam niet meteen dooft, verlaat de omgeving en bel de brandweer.
 • CHEMISCH LEK: onmiddellijk opruimen van elke gemorste chemische stof morst volgens de instructies van de fabrikant. Als er een heftige reactie is opgetreden, onmiddellijk contact opnemen met de brandweer.

The Dolder Grand wint the World Spa Award 2012

Tijdens het gala ‘Professional Beauty Award 2012’ in London werd het Dolder Grand Resort in Zurich weerhouden voor de award ‘Hotel Spa of the Year Europe’. De gasten van het hotel kunnen uitgebreid genieten van de exclusieve en luxueuze wellnessomgeving sinds KLAFS in 2008 de ruimte omtoverde tot een waar, twee verdiepingen tellend wellnessparadijs.
Lees meer …

Piscine 2012 & Aqualie 2012

Aqualie 2012Piscine 2012Van 13 tot 16 november 2012 verzamelt de internationale zwembadgemeenschap weer in Lyon voor de tweejaarlijkse salons Piscine en Aqualie. Het eerste biedt een staalkaart van alle nieuwigheden en merken voor privézwembaden, het tweede richt zich voornamelijk op de markt van de openbare zwembaden. Wij komen hier in volgende nieuwsbrieven nog op terug, maar kijk alvast op www.piscine-expo.com en op www.aqualie.com.