BINDER: Deze tegenstroominstallatie moet men getest hebben

Langdurig zwemmen zonder om te keren: De unieke HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER maakt het mogelijk. Bij talrijke sportevenementen dit jaar konden bezoekers de installatie testen – en zij waren enthousiast.

Geen wonder, want HydroStar is geen gewone tegenstroominstallatie. De stroming stroomt gelijkmatig en krachtig om de zwemmer heen en belast het lichaam niet eenzijdig, zoals dat het geval is bij pompaangedreven systemen. Deelnemers van de Triami Sprint Triathlon in het Nederlandse Deventer, mede georganiseerd door de plaatselijke zwembadbouwer Bos Zwembaden, konden zich recent overtuigen van de enorme prestaties van deze turbine-zweminstallatie. De actie was een groot succes: “HydroStar is zeer goed voor de techniektraining omdat men altijd op dezelfde plaats blijft en niet hoeft om te keren”, beschreef Triatleet Wiljam Nijenhuis, die al 40 jaar op wedstrijdniveau zwemt, zijn indruk. Ook zwembadbouwer en triatleet Ronald Bos is gefascineerd door de mogelijkheden die HydroStar biedt: “Het is het ideale trainingsapparaat voor prof- en amateurzwemmers.” Het enthousiasme van de sporters valt goed te begrijpen, want de brede en krachtige stabiele stroming doet beroep op alle spiergroepen tegelijk.
Lees verder

Alpha Industries heeft onlangs haar mooiste totaalproject gerealiseerd

In samenwerking met de lokale architecten en bouwheer werd in het prestigieuze 5-sterren Nobil Luxury Boutique hotel te Chisinau een spa van 185 m2 volledig ingericht.

De Venus sauna schittert nog meer in deze prachtige coulisse. De 3D hout/steen combinatie met designkachel en automatische opgiet garandeert een unieke saunabeleving.

En wat te denken van de indrukwekkende stoomcabine met zowel zit- als ligplaatsen ! Bezoekers kunnen hier van een extra steam blast genieten, waarbij de hete lucht door 4 uitgangen vanuit het plafond naar beneden geblazen wordt.
Lees verder

SCP: EcoSalt ™ -elektrolyser, nu inclusief in-line cel met flowsensor

Eenvoudig, economisch en al vele jaren bekend om zijn betrouwbaarheid, is de EcoSalt ™ -elektrolyser ideaal voor privé-zwembaden en voor zwemspa’s. De nieuwe in-line cel, met geïntegreerde flowsensor, biedt bescherming tegen afwezigheid of gebrek aan flow voor meer gemoedsrust. De cel heeft een omgekeerde polariteit (zelfreinigend). Bovendien maakt de eenvoudige installatie van het apparaat het mogelijk om het zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.
Lees verder

POMAZ: Kijk eens naar deze beelden, gemaakt met onze EVA Eveye HD onderwatercamera

Wij kunnen voortaan op afstand zien wat er onderwater in ons showbad gebeurt, omdat we de EVA Eveye onderwatercamera ingebouwd hebben. HD beeldkwaliteit onderwater, op te nemen of zelfs te delen indien u dat wenst, een uniek product van fabrikant EVA.
Welke zwembadbezitter wil dat nou niet? Zeer geschikt voor bv ouders die hun kind onder water willen zien spelen en bewegen en dat ook achteraf aan hen wil tonen, pure beleving, nog meer plezier van het zwembad.
Lees verder

Geniet van je weekends!

Dit jaar neemt LMP een nieuw gamma SPA’s over. Het productassortiment is verder verbeterd door de lancering van deze reeks artikelen.

4 gamma’s worden voorgesteld: Native, Evolution, Collective en Dynamic.
Twee tot zes zitplaatsen (inclusief twee ligplaatsen), van 24 tot 60 stralen, met dual-speed pompen en LED-verlichting (chroomtherapie).

2 versies: draagbaar of ingebouwd. Voor de meeste versies is de ozonator inbegrepen.
Op de apparatuur is 2 jaar garantie, de structuur en de tank 5 jaar.
Ideaal voor hotels, lodges en bed en breakfast.
Lees verder