Met EasyStar van Binder wordt uw zwembad ook groot

Veel zwembaden worden alleen gebruikt voor zwemmen of spatten omdat ze te klein zijn voor duurtraining. Met een BINDER turbinebad kan dit met één druk op de knop worden gewijzigd: Het genereert een brede, krachtige stroom die zwemtraining mogelijk maakt zonder te draaien. Het compacte EasyStar-retrofitsysteem kan door de gespecialiseerde dealer in slechts enkele stappen worden geïnstalleerd.

Het bijzondere van EasyStar is de innovatieve turbinetechnologie. Het heeft veel voordelen ten opzichte van pompgestuurde tegenstroomsystemen. Een daarvan is de stroming: het is erg sterk en moeilijk om doorheen te zwemmen.

Lees verder

Alpha Industries, marktleider als producent van infraroodcabines

Sinds de jaren ’80 is Alpha Industries de eerste Europese producent van infraroodcabines en absolute marktleider in dit segment.

In een infraroodcabine wordt slechts 20% van de stralingswarmte ingezet om de lucht te verwarmen. De vorige 80% wordt rechtstreeks door het lichaam opgenomen, mede omdat het lichaam een hoog watergehalte heeft. Een infraroodcabine zit er meestal net hetzelfde uit als een klassieke houten sauna. Maar omdat infraroodstralers rechtstreeks het lichaam verwarmen, kan je ze ook buiten een cabine gebruiken. Essentieel daarbij is de straling en niet de warmte van de omringende lucht.

Lees verder

Fluidra – de Zen’it koffer van AstralPool

Nieuw van Astralpool in 2019 is de Zen’it koffer. De ideale berging voor bovengrondse oprolsystemen van het merk zelf maar ook van de concurrerende merken.

Zen’It is ontworpen als een modern outdoor meubel. In de koffer passen alle automatische bovengrondse oprolsystemen. En dankzij de elegante kleurencombinaties kan je hem moeiteloos in elke omgeving integreren. De koffer is werkelijk een toegevoegde waarde aan de ruimte rondom het zwembad.

Lees verder

FITT B-ACTIVE op de Aquanale

Het doek is gevallen over de laatste editie van Aquanale in Keulen, een van de belangrijkste wereldevenementen gewijd aan de sector zwembad, sauna en wellness.

Opnieuw heeft FITT alles uit de kast gehaald om zijn producten op een unieke manier te promoten. Een eenvoudig 4-stappenplan bleek erg succesvol om de bezoekers door de innovatieve kenmerken van de FITT B-Active familie te loodsen.

Lees verder

SCP BENELUX – Een SPA, een pluspunt voor het winterseizoen

Al bijna 2 jaar heeft SCP het Wellness-aanbod uitgebreid met de introductie van het “Week End”-spaprogramma.

Het “Week End”-assortiment is beschikbaar in drie modellen met verschillende afmetingen. Afhankelijk van het model bieden de “Week End” spa’s drie tot zes plaatsen (waaronder ligplaatsen), 30 tot 45 massage jets, 10 tot 16 LED verlichtingen aan de waterlijn, 3 tot 6 luchtregelaars, en nog veel meer… 

Lees verder

HAYWARD – Denis Gilot, een nieuwe Sales Manager voor de Benelux

HAYWARD versterkt zijn sales team in de Benelux met een nieuwe Sales Manager, Denis Gilot.

Onder de vleugels van Dennis Meijer, Sales Manager voor Noord-Europa, zal hij de professionele zwembadbouwers bezoeken en de verkoop- en marketingactiviteiten opvolgen. Hij zal ook de zwembadbouwers ondersteunen om de producten van Hayward, Kripsol en Sugar Valley naar voor te brengen en in hun verkooppunten te promoten.

Lees verder

LMP investeert in 2020 verder in interne/externe training

Binnenkort zullen zowel in eigen huis als extern diverse opleidingssessies plaatsvinden.

Er worden verschillende cursussen aangeboden aan zwembad- en wellnessprofessionals als ook vijverbouwers en tuinarchitecten. Een greep uit het aanbod: luiken en afdekkingen voor zwembaden, producten van Piscimar en Pentair, versterkte membranen, spa’s, Heissner-producten (verlichting en aanleg van vijvers), …

Lees verder