Zwem langer, warmer en zuiniger met een warmtepomp van CondensControl

Bij een warmtepomp wordt er gebruik gemaakt van warmte-energie, door de verdamper aan de lucht of het zwembadwater onttrokken. Met deze warmte-energie wordt via de condensor water opgewarmd met zo weinig mogelijk ‘opgenomen’ en zo veel mogelijk ‘afgegeven’ vermogen. Daarom is een warmtepomp niet meer weg te denken voor de verwarming van elk zwembad

Vraag inlichtingen via uw zwembadinstallateur of contacteer ons op [email protected]

Nieuwe Roldeck® Manager: Hilbert Monsuur

Vanuit de Divisie strategie heeft de Starline Group BV per 11 april jl. Hilbert Monsuur als Roldeck Manager aangesteld.
Hilbert Monsuur is 36 jaar oud, getrouwd en woont met zijn vrouw in Paal, Limburg. Samen hebben zij vier kinderen en een vijfde is op komst.
Na zijn studie aan de katholieke Hogeschool in Limburg, met als afstudeerrichting elektromechanica meet- & regeltechniek, heeft hij diverse jaren ervaring opgedaan in diverse functies in de afdekkingen branche, zowel in België als in het buitenland.

Lees verder

Mijn Pomaz

Pomaz blijft als toeleverancier van kwalitatieve zwembadcomponenten bezig om de kennis- informatieverstrekking richting haar klanten te optimaliseren. Daar is recent weer een grote stap in gezet door het introduceren van Mijn Pomaz.

Mijn Pomaz is een allesomvattend online platform, een persoonlijke omgeving voor de zwembadbouwer bij en binnen Pomaz. Het is veel meer dan een webshop alleen, het is tevens een database van informatie, op vele fronten. En dat is precies wat we u willen bieden, kennis en inzicht. Wij hebben gezocht naar een overzichtelijke omgeving, met uitgebreide snel te vinden productinformatie, overzicht op order en prijsniveau, media-aanbod etc.

Lees verder

Nirox UV-C units in inox : hét wapen tegen zweefalgen

Deze hoogwaardige UV-C units worden gekenmerkt door een grote doorstroomcapaciteit. Nirox UV-C systemen zijn de echte top op het gebied van waterbehandeling met UV-stralen. Deze professionele apparaten werden ontworpen voor drinkwaterbehandeling. Nu staan ze ter beschikking van de veeleisende koiliefhebber en van de zwemvijverliefhebber die zeker wil zijn van helder en gezond water.

UV-C units bestaan uit een buislamp die in een kwartsbuis zit en UV-C stralen uitzendt. Ze elimineren ongewenste organismen, zonder het gebruik van chemische stoffen. Alleen wat in het water zit en langs de buis passeert wordt aangevallen door deze lichtstralen.
UV-C units beschadigen de structuur van de celkern van algen en bacteriën en stoppen zo hun vermeerdering.

Voordelen

• Solide roestvrijstalen behuizing (reflectie van stralen)
• Energiebesparing door elektronische starter (geen balasten)
• Regenwater- en spatwaterdicht (vrije opstelling)
• Verticale opstelling (hoger rendement door minder vervuiling)

Distri Pond geeft u graag het nodige advies voor uw zwemvijverproject:

[email protected] | 013 61 88 70

Kan een opdrachtgever zomaar een andere aannemer onder de arm nemen?

Onze wetgeving voorziet in een “eenzijdige verbreking van een aannemingsovereenkomst” in hoofde van de opdrachtgever/klant.

Artikel 1794 van ons Burgerlijk Wetboek stelt dat de opdrachtgever de aanneming tegen een vaste prijs door zijn enkele wil kan verbreken, ook al is het werk al begonnen. Doch hij moet de aannemer schadeloos stellen voor al zijn uitgaven, zijn arbeid en alles wat hij bij de aanneming had kunnen winnen.

Een dergelijke eenzijdige verbreking door de opdrachtgever heeft onmiddellijke uitwerking en werkt voor het toekomstige. Dit houdt in dat de aannemer de bouwplaats moet verlaten en dat hij zich tegen deze eenzijdige opzegging eigenlijk niet kan verzetten.

Lees verder

Maak een zee van uw zwembad…

De HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER kan gemakkelijk achteraf worden ingebouwd. HydroStar is geen normale tegenstroominstallatie: De HydroStar zwemmachine realiseert door middel van turbines een brede, sterke en laminaire stroming. Het lichaam wordt gelijkmatig gedragen zoals in een stromende rivier en wordt niet puntsgewijs belast, zoals bij pompaangedreven modellen. HydroStar werkt op hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte turbine technologie en kan ook in bestaande zwembaden snel en eenvoudig worden ingebouwd.

HydroStar biedt voor iedere doelgroep puur zwemgenot. Dat komt vooral door de stroming, die de zwemmers het gevoel geeft dat ze zich in een rivier bevinden. De turbine-zweminstallatie is ook geschikt voor de inbouw in bestaande zwembaden: daarvoor wordt deze ofwel met een speciaal voor de klant geconstrueerde ophanging van hoogwaardig kunststof of roestvrij staal onder de randsteen van het zwembad bevestigd of – in een roestvrij stalen trap geïntegreerd – rechtstreeks in het zwembad geplaatst. De vrijstaande, zelfdragende trap wordt volgens de specificaties van de klant geproduceerd (minimale breedte: 1 m) en naar wens met een luchtbruisinstallatie in de eerste trede uitgerust.

HydroStar is verkrijgbaar in zes verschillende vermogensklassen met capaciteiten van 160, 215, 275, 320, 430 en 550 m3 per uur. Hij verbruikt slechts 20 tot 50 % van de energie die conventionele tegenstroominstallaties nodig hebben en kan heel comfortabel met de afstandsbediening, piezo-knoppen of touch display worden bediend. Ook het achteraf vergroten van de capaciteit van de installatie, door een turbine met een grotere capaciteit in de gecombineerde inbouwschacht te plaatsen, gaat heel eenvoudig.

BINDER vervaardigt HydroStar volgens de meest actuele Europese DIN-norm voor privé gebruikte zwembaden (DIN EN 16582-1:2015-11).

De turbine-zweminstallatie is onderhoudsvrij, want de keramische glijlagers van de borstelloze 24VDC motor worden door het water gesmeerd.

De turbine zwemmachine heeft bovendien de Golden Wave Award van het gerenommeerde vakblad schwimmbad + sauna ontvangen. HydroStar werd in de categorie “Zwembad-attracties” voor zijn innovatieve technologie onderscheiden.

GOUDEN PROJECT UIT DE WEDSTRIJD 2016/2017

Hugelier Zwembaden won goud in de categorie ‘Renovatie’.

Dit is een oogstrelend mooie renovatie van een bestaand monoblok skimmerbad naar een bouwkundig overloopzwembad. Het fel witte bad en de strakke witte omgeving, mét palmbomen, doet denken aan Ibiza. Temeer dankzij de mooie blauwe accenten van de mozaïekbekleding in het water.

De brede trappen en de grote plage laten toe om als het ware in het bad te schrijden. Het bad ligt geklemd tussen een rustiek poolhouse en een modern loungebar en schreeuwt om mondaine toeristen die er de dag van hun leven beleven.

Excellent! CHALEUR-Lounge wint de Red Dot voor hoge designkwaliteit

De jury heeft beslist: na meerdere dagen evalueren van duizenden producten uit de hele wereld, ontving de infraroodcabine CHALEUR-Lounge de ‘Red Dot’ onderscheiding. Met de revolutionaire CHALEUR-Lounge is Alpha Industries erin geslaagd een echte innovatie met een uitstekende vormgeving te combineren. Dat heeft het Red Dot Award vakgremium Product Design 2017 erkend en met het internationaal begeerde kwaliteitsmerk gewaardeerd.

Lees verder