“La Plage”: zwemmen, spelen en zonnebaden

In haar zoektocht naar innovaties die beantwoorden aan de actuele noden van de markt, ontwikkelde LPW uit Aarschot “La Plage”, het zwembad voor gedeeld plezier. Met zijn geringere omvang is dit zwembad uitstekend geschikt voor en zeer populair in stadstuinen. “La Plage” is de kleinere uitvoering van het ZK12 zwembad maar met een breedte van 4 meter en een lengte die beperkt is tot 9 meter. Het strakke design van “La PLage” beantwoordt volledig aan de huidige trend en is een overduidelijk succes. Zwemmers zijn ook gecharmeerd door de strakke hoektrap, het zonneterras en de over de hele lengte van het bad uitgebreide eerste trede die een extra zitbank vormt waarop liefhebbers zalig kunnen zonnebaden enkinderen veilig kunnen spelen.

Het bad heeft vier ledspots die het water in verschillende kleuren kunnen doen oplichten. “La Plage” wordt standaard geleverd met een goed isolerend en hagelbestendig Covrex Classic rolluik. Door het isolerend effect van het keramisch polyester en de honingraatstructuur en de mogelijkheid om het uit te rusten met een Varioflowpomp is het bad energiezuinig. Het technisch gedeelte kan bediend worden via smartphone of klassieke afstandsbediening.

www.lpw.be

Breektanks D&O Belgaqua – gekeurd

D&O Technics brengt met de MINI DSCT, de HOMEBOX en de COMBITANK DSCT drie breektanks op de markt van het type AB conform de norm EN1717 & EN13077. Breektanks type AB vallen onder vloeistofcategorie 5, zijnde vloeistof die een gevaar inhoudt voor de menselijke gezondheid door de aanwezigheid van microbiologische of virale elementen”.

“AB” is een verticale en permanente onderbreking tussen het laagste punt van de voedingsopening en het kritisch niveau. De overloop moet “rechthoekig zijn en het inkomende water d.m.v. de mechanische vlotter onder foutcondities bij positieve druk kunnen afvoeren”. (citaat technische voorschriften blauw boekje)

D&O Technics zorgt in deze voor alles: het ontwerp, de productie van de tank tot en met een vrije uitloop.

www.denoo-technics.be

Zeydon: Nieuwe online zwembadwinkel

Sinds vandaag is de nieuwe Zeydon Webshop online te bereiken via shop.zeydon.be

Deze shop kwam er mede op vraag van verschillende Zeydon zwembad eigenaars, die onze service waarderen en nu nog makkelijker de nodige producten voor het zwembad kunnen kopen.

De verkoop van een zwembad stopt immers niet na de levering. Zeydon biedt een one-stop-shop met verkoop, plaatsing en afwerking, naverkoop en nu ook deze webshop.

Het aangeboden gamma produkten zal tegen volgende lente nog sterk uitgebreid worden. En uiteraard zijn ook andere zwembad eigenaars van harte welkom!

Pomaz stelt voor: DAISY

Omdat proper zwemwater een uitermate belangrijk gegeven blijft, werkt Pomaz voortdurend aan de verbetering van de filtersystemen. Op Aquanale presenteerde het bedrijf, samen met haar partners Aquasolar en Dryden Aqua DAISY. DAISY staat voor Dryden Aqua Integrated System en is de visuele vertaling (in beeld en geluid) van een belangrijke boodschap die pomaz al jarenlang verkondigt:  het AFM filtermedium als concept compleet met toebehoren, de huidige en toekomstige norm van waterbehandeling in zwembaden.
DAISY is het gevolg van een doordachte samenwerking van diverse producten, uniek in samenstelling en eigenschappen en is dè oplossing voor kristalhelder en gezond water, gezonde lucht en dat alles tegen zo laag mogelijke operationele kosten.

www.pomaz.nl

Kan uw klant eenzijdig een aannemingsovereenkomst verbreken? Blijft uw aansprakelijkheid als aannemer dan gelden?

Onze wetgeving voorziet in een eenzijdige verbreking van een aannemingsovereenkomst in hoofde van de opdrachtgever. Artikel 1794 van ons Burgerlijk Wetboek stelt duidelijk dat de opdrachtgever de aanneming tegen een vaste prijs door zijn enkele wil kan verbreken, ook al is het werk reeds begonnen. Doch hij moet wel de aannemer schadeloos stellen voor al zijn uitgaven, al zijn arbeid en alles wat hij bij de aanneming had kunnen winnen.

Een dergelijke eenzijdige verbreking door de opdrachtgever heeft onmiddellijke uitwerking. Dit houdt concreet in dat u als aannemer de bouwplaats moet verlaten en dat u zich tegen deze eenzijdige opzegging eigenlijk niet kan verzetten. De aannemer blijft wel tien jaar aansprakelijk voor de onderdelen die hij geplaatst heeft.

www.solangetastenoye.be

‘Wellness Wand’ verenigt sauna, stoombad en douche in eigentijds strak concept

 

Mensen willen thuis steeds vaker genieten van de luxe, de rust en de wellness die ze anders enkel op hotel en in wellnesscentra terugvinden.  Voor wie er de ruimte voor heeft, is de ‘Wellness Wand’ van VSB Wellness wellicht een optie. De gecombineerde wellness vloeit naadloos in elkaar tot een designvol, eigentijds concept.

 De ‘Wellness Wand’ is innovatief en geeft elke wellness ruimte een designvolle en rustgevende uitstraling.  De wand bestaat uit een moderne luxe sauna, in combinatie met een stoombad en een douche, al dan niet met een Sunshower in de douche.

Met deze nieuwe lijn doet VSB Wellness zijn reputatie van trendsetter alle eer aan. Reeds 25 jaar is VSB specialist in maatwerk van sauna’s en wellness projecten, zowel voor particuliere klanten als voor de projectmarkt. Als saunabouwer ‘pur sang’ reageerde het al eerder op de vraag om haar sauna’s steeds klantspecifieker -dus op maat en smaak- te bouwen en ze af te werken met een trendy design en mooie, duurzame materialen.

Die keuze van materialen bepaalt ook nu weer de strakke look & feel van de ‘Wellness Wand’. Als achterste wandplaat worden karaktervolle houten planken samengevoegd waarop men de authenticiteit van honderden jaren ontbering in wind, regen en zon kan aflezen. Het gaat telkens om ecologisch gekapt hout uit Afrika, Canada en Scandinavië.  De achterwand kan echter ook bestaan uit verlichtte glasplaten met print of uit een andere houtsoort. Die afwerking is immers naar keuze. De tussenwanden bestaan uit superstrak keramisch plaatmateriaal dat naadloos opgaat in het geheel. Die Silkstone® is vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen en is verder krasvast, hittebestendig, hygiënisch en bestand tegen sterke zuren en agressieve reinigingsmiddelen. De buitenafwerking gebeurt met het hoogwaardige Corian®.

Op het gebied van ontwerp, verlichting, afmetingen en interieurindeling zijn er diverse opties naargelang beschikbaar budget en ruimte.  Door de keuze van combinaties kan men soms op ruimte besparen. Elke klant krijgt steeds inspraak en bekomt na de ontwerpfase een tekening die niet alleen het visueel perspectief duidelijk maakt maar ook nog wijzigingen mogelijk maakt. Het VSB-designteam houdt uiteraard rekening met alle technische aspecten: de capaciteit van de oven in relatie tot de ruimte, de toevoer van zuurstof, de meest ideale luchtcirculatie, de goede combinatie van materialen. Hierna volgt een duidelijke en allesomvattende prijsopgave.

Het mag duidelijk zijn dat VSB Wellness instaat voor het complete traject, van ontwerp tot naservice, zowel voor een sauna- of wellnessoplossing thuis als voor grote projecten, zowel voor relatief lager budgetten als grote budgetten, voor  losstaande units als voor complete projecten. VSB wil die betrouwbare totaalpartner zijn die met de klant meedenkt, ontwerpt, produceert (in de eigen ateliers), installeert, en nazorg biedt.

Ook voor wie een sauna als aparte entiteit wil, kan bij VSB Wellness terecht voor standaard of maatwerk in Finse sauna’s (blokhut of panelencabine), buitensauna’s, combi sauna’s (Fins+infrarood), tot zelfbouwpakketten toe.

Behalve de traditionele sauna’s met kachel en de hoger vermelde designsauna’s, ontwerpt, produceert en installeert  VSB Wellness ook nog de infraroodcabine op basis van de kortegolf- en langegolftechniek met direct heat-straling, op maat of standaard. Als bijzondere buitenafwerking gebruikt VSB bij deze types gemelamineerd plaatmateriaal. Dat is door jarenlange nauwgezette research uitgegroeid tot een hoogwaardig esthetisch en technologisch materiaal dat in zeer veel houtkleuren en dessins verkrijgbaar is. Hierdoor kan het uitstekend afgestemd worden op de kleuren van het interieur.  Met de ‘Moods & Woods’-lijn van VSB, zijn zelfs volledig gepersonaliseerde, eye-catchende infraroodcabines mogelijk waarbij print, kleur en decor voor de panelen door de klant zelf worden gekozen (apart persbericht hierover beschikbaar).

Voor veel mensen kan de keuze voor het type sauna een drempel vormen. De website van VSB gidst de geïnteresseerde alvast gericht via een korte enquête. Op de vraag ‘welke sauna past bij u?’ volgt bvb. een tweede vraag of de sauna voor de gezondheid (welke gezondheidsklachten) dan wel ter ontspanning dient, en of men dan vochtige of droge lucht verkiest. Zo wordt de geïnteresseerde op weg geholpen, samen met een aantal faq’s zoals ‘wat is het verschil tussen een Finse sauna en een infraroodcabine?’

Info: www.vsbwellness.be.

Perscontacten

  • Projectcoördinator België: Peter Callens, [email protected], 0476/61 18 36.
  • Persrelaties, phibo press communication, Philip Bossuyt, 0477/24.64.43 (ook aanvraag visuals)
  • Marketing & Communicatie VSB: Daphne Bakker, +31-(0)13-504 70 50, [email protected]