ICO, gedistribueerd door SCP Benelux, het kleine eilandje dat de acties van het onderhoud vereenvoudigt

Sinds de zomer van 2017 faciliteert een geconnecteerd eiland van de nieuwe generatie het onderhoud van het zwembad. Deze innovatie, met de naam ‘Ondilo’, die ICO heet, is ontworpen om onder alle omstandigheden een goed zicht op het zwembad te houden. De ICO begeleidt zowel de particulieren als de professionals van het zwembad. Het is nu mogelijk om uw zwembaden op afstand te beheren vanaf de daarvoor bestemde console. Anticipeer, organiseer en vereenvoudig interventies bij de klant wordt haalbaar.
ICO was de winnaar van het Smart Home op de CES Innovation Awards in 2017 en won tevens de wedstrijd van het GreenTech ministerie van Milieu in 2016.
Lees verder

T&A: Hagelweerstand van onze lamellen in polycarbonaat

T&A heeft haar polycarbonaat lamellen laten testen in een onafhankelijk labo in Zwitserland. Hierbij worden hagelbollen met precies vastgelegde diameters afgeschoten op het rolluik om de zwakke plaatsen te vinden.

Er zijn 3 criteria, namelijk waterdichtheid, mechanische resistentie en uitzicht na impact. De testen tonen aan dat onze lamellen perfect intact blijven bij hagelbollen met een diameter van 3cm. Op het vlak van mechanische resistentie scoren we zelfs ø5cm wat zelfs groter is dan een golfbal!
Lees verder

HydroStar stelt zelfs professionele zwemmers op de proef

Zo’n wereldrecordpoging zien we niet elke dag: Zeven topzwemmers zullen op 14 en 15 juli in de Landesgartenschau in Würzburg hun uiterste best doen om een 51 kilometer lange wedstrijdbaan te zwemmen in minder dan 10 uur. Hun tegenstander? De krachtige HydroStar tegenstroominstallatie van BINDER.

Het wereldrecordteam koos HydroStar omdat de tegenstroominstallatie een veel bredere en krachtigere stroming produceert dan pompgestuurde systemen. Zo hoeven de zwemmers van bondscoach Stefan Lurz zich niet de hele tijd om te draaien in het demozwembad. Een van de wedstrijdkandidaten is Thomas Lurz, wereldkampioen open water zwemmen en Olympisch winnaar (zilver in Londen 2012).
Lees verder

Pentair presenteert zijn nieuwe mobiele applicatie, PIP Scanner

Pentair presenteert zijn nieuwe mobiele applicatie, PIP Scanner, gemaakt om het dagelijkse werk van zwembadprofessionals te vergemakkelijken. Het doel: de verkoop en het onderhoud van het TradeGrade-productassortiment te vergemakkelijken.

Een eenvoudige scan van de PIP-code op de verpakking of op het apparaat van dit assortiment brengt het product in werking via de toegevoegde reality-interface, die directe toegang biedt tot functionaliteiten en voordelen, video’s, handleidingen, enz.
Lees verder

Bespaar uzelf tijd met samengestelde filtersets, by Pomaz

U bent druk, heel druk. Wellicht herkent u bij groei ook het gegeven dat het op dit moment lastig is om ervaren en beschikbare techniekers te vinden. En toch wilt u wellicht DAISY+ techniek aanbieden, het succesvolle concept wat reeds jaren geleden door Pomaz geïntroduceerd werd. Zwemmen in drinkwaterkwaliteit, maar wat waren ook alweer precies de benodigde componenten?
Lees verder

De AquaRite® +

De AquaRite® + is een zoutelektrolyser waarmee het mogelijk is om apparatuur op afstand te beheersen en controleren, met een enkele behuizing voor de elektrolyse, het beheersen en controleren van zwembadapparatuur (filtratiepomp, warmtepomp, verlichting, enz.).

Het water is constant schoon zonder toevoeging van chloorsteentjes voor een ongeëvenaard badcomfort. Met de Poolwatch-applicatie kunt u uw zwembad bedienen vanaf uw smartphone of tablet.
Lees verder

Pollet Pool Group zet in juni BAYROL® in de kijker

BAYROL®, premium kwaliteit en veiligheid, ‘Made in Europe’

Pollet Pool Group is de exclusieve distributeur van Bayrol® in België, Portugal, UK en Turkije en zet deze maand de producten van Bayrol® in de kijker.
De merkbelofte van BAYROL® is eenvoudig en bestaat uit 3 missies:

1. Bayrol® wil de beste premium zwembadchemicaliën aanbieden, 100% “Made in Europe”.
2. Bayrol® wil ten allen tijde 100% veilig zijn, zelfs voor de allerkleinste zwemmers.
3. Bayrol® wil dat het zwembadonderhoud zo eenvoudig mogelijk is voor de eindgebruiker.
Lees verder

Piscine Global Europe

Piscine Global Europe, het belangrijkste evenement voor zwembaden en welzijn – ontmoet alle professionals van de branche van 13 tot 16 november 2018 in Lyon – Eurexpo.

In een tijd waarin het zwembad onderdeel van de leefwijze in woningen is geworden, biedt Piscine Global Europe een vernieuwde benadering, resoluut innovatief met het wereldwijde aanbod van de sector op het gebied van openbare en particuliere zwembaden, spa, outdoor, wellness…

In 2016 werden bijna 18.000 bezoekers verwelkomd om de nieuwe markt te ontdekken met 1.276 merken vertegenwoordigd door de 596 aanwezige exposanten.
Lees verder