JURIDISCH: voor welke gebreken blijf je als aannemer aansprakelijk?

De aannemer en de architect zijn volgens onze wetsregels gedurende 10 jaar aansprake­lijk voor het geheel of gedeeltelijk tenietgaan van het door hen opgerichte gebouw, wegens een gebrek in de bouw of door de ongeschiktheid van de grond. Deze verantwoordelijkheid slaat dus op “ernstige gebreken” die de stabiliteit of het goede behoud van het gebouw in het gedrang brengen.

Lees verder

OXYMATIC SMART is een aangename verrassing voor zwembadprofessionals

In oktober zorgde Oxymatic Smart voor een aangename verrassing voor alle bezoekers van de Beurs Piscina & Wellness in Barcelona. De grote belangstelling was te danken aan de introductie van dit revolutionaire, ecologische watersysteem voor het volledige beheer van het zwembad, via touchscreen en mobiele applicatie. De invoering van deze geavanceerde technologie vormt een nieuwe manier van denken over het beheren van zwembaden en is innovatief voor zowel professionals als gebruikers. De reacties van de mensen die de stand bezochten waren zeer positief, omdat ze zagen dat het product precies bood wat ze verwacht hadden: een combinatie van ecologie en domotica in één systeem, met alle gegevens beschikbaar in de «cloud» zodat je voor het onderhoud van op afstand talrijke functies en parameters kan controleren en aanpassen.
Lees verder

GOUDEN PROJECT uit de wedstrijd beste zwembadbouwer 2015/2016

 

Hugelier won goud in de categorie + 75000. Dit schitterende overloopzwembad met ruime plages verlengt als het ware de woonkamer in de tuin. Het nestelt zich op een natuurlijke manier tussen de riante villa en het uitgestrekt poolhouse met bar, eethoek en zithoek. De witte natuursteen doet het bad oplichten en perfect aansluiten bij de witte gevel van de woning.

Lees verder