SwimControl aanbod 2010

logo SwimControlSwimControl  verdeelt en fabriceert een volledig gamma aan waterbehandelingstoestellen zoals doseerpompen en controllers.

SwimControl FX cut

Peristaltische doseerpompen
Tot het gamma 2010 van SwimControl behoren peristaltische doseerpompen (slangenpompen) van 1 tot 100 liter per uur. Deze zijn verkrijgbaar met een vast debiet of snelheidsregelbaar. Deze pompen zijn verkrijgbaar met Santroprene® slang of voor speciale toepassingen met silicone  slang. De ON/OFF-schakelaar is standaard, evenals uitbreidbaar met een aansluiting voor een niveauschakelaar  (vlotterschakelaar).

SwimControl FX doseerpompenDoseerpompen met magneet
Een tweede serie doseerpompen zijn de magneetpompen met capaciteiten van 1 liter per uur tot 22 liter per uur. Deze serie maakt het mogelijk met elke controller op de markt te communiceren. Elke aansturing van proportionele pulsen en ON/OFF-schakeling is mogelijk. Dit steeds met omzetting van het gewenste aantal slagen per minuut volgens het inputsignaal. Elk model is verkrijgbaar buiten de standaard PP behuizing in PVDF, AISI, PVC, …

De vloermodellen FX en  muurmodellen MX  zijn verkrijgbaar:

 • met vlotteraansluiting.
 • met ingebouwde controller voor proportionele regeling van pH, redox of vrije chloor.
 • in een ‘Silenced Version’ waarbij het geluidsniveau van de slagen uitzonderlijk laag is.
 • met ‘Auto Bleed’ of automatische ontluchting.

Een uitgebreid gamma aan controllers voor pH, redox, vrije chloor, totale chloor, doorlaatbaarheid, TDS, zuurstof, ozon. Mogelijkheid om ampérometrisch of potentiostasische vrije-chloormeting .

Alle sturingen On/Off, PWM (Pulse Width Modulation) of tijd-proportionele aansturing, 4-20 mA voor registratieapparatuur. Remote melding en controle via gsm, modem of serieel. Inbouwtoestellen en DIN rail controllers behoren ook tot het SwimControl leveringsgamma. SwimControl neemt voor u de studie en maakt uw plug&play waterbehandelingsset op een pvc-paneel.

Multi PRO

DCF 1.0

SwimControl MX-MXE CTRL2

DR20 small


Klik hier voor meer inlichtingen.

SLIPFIX® zegt vaarwel tegen gladde zwembadvloeren

FotoIndexIn veel zwembaden ontstaat vaak, zij het door slijtage of door esthetische keuze een probleem met gladde en natte tegelvloeren in kleedruimtes, douches, zwembadvloeren of zwemperrons. Vaak wordt, om dit tegen te gaan, een z.g. anti‐slipcoating aangebracht. Deze coatings bieden in eerste instantie een (dure) oplossing, maar na een paar maanden slijten ook deze coatings of verdwijnen gewoon door het frequente schoonmaken, waarmee de vloer veilig lijkt, maar in feite gevaarlijker wordt. Dit probleem wordt onderkend door zwembadbeheerders, maar tot nu toe is een afdoende oplossing uitgebleven.

Geen coating
FotoMetenNu komen HWCO Plus en Escential Healthcare met een gezamenlijke oplossing. In het bedrijf is in eerste instantie speciaal voor zwembaden het product SLIPFIX® ontwikkeld. In tegenstelling tot coatings wordt dit product niet aangebracht als toplaag, maar past het op microscopisch niveau de structuur van de keramische tegel zo aan dat de eigen anti‐slipeigenschappen sterk worden verbeterd. SLIPFIX® is geen coating en kan dan ook niet worden weggeveegd door gebruik van borstelmachines. Dit nieuwe product ondervindt geen verdere slijtage anders dan die van de keramische tegel zelf.

Drie jaar slipvast
FotoSlipfixSLIPFIX® is niet giftig en kan op elke keramische tegelvloer worden aangebracht. Het product is biologisch afbreekbaar, veilig en voor vele toepassingen te gebruiken. Uit onderzoek is gebleken dat de slipvastheid van een keramische tegelvloer met meer dan 80 % toeneemt door een behandeling met dit product, een eigenschap die in vele openbare zwembaden, camping zwembaden, revalidatiecentra e.d. gewenst wordt. Maar ook wordt SLIPFIX® toegepast in receptieruimtes, openbare gebouwen, (groot)keukens, bejaardencentra (douches en entree), tankstationshops, wasstraten, sportkleedruimtes e.d. Kortom, overal waar water een factor speelt op de gladheid van de vloer. Daarnaast is dit product eenvoudig aan te brengen en is de slijtage minimaal. Bij normaal gebruik blijft de vloer minimaal drie jaar slipvast, zonder nabehandeling.

Protocol
SLIPFIX® wordt geleverd in flessen van 1 of 5 liter. Het product is sterk geconcentreerd en zeer zuinig in gebruik. Met ongeveer 1 liter product kan je circa 10 m² vloer behandelen. SLIPFIX® is ISO-gecertificeerd. Hierdoor kunnen wij, na behandeling en meting van de vloer een protocol bieden waardoor een eventuele aansprakelijkheid na een valpartij mogelijk wordt beperkt. Dit product wordt verdeeld door HWCO Plus.

Klik hier voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

EVA Optic, nieuwe generatie onderwaterleds

EVA-OpticA3-180mmEVA Optic brengt ledonderwaterverlichting naar een hoger niveau, zowel op het gebied van design, kwaliteit als functionaliteit

EVA Optic introduceert de nieuwste lijn ledonderwaterverlichting, wereldwijd de eerste onderwaterlamp specifiek ontwikkeld voor highpower ledtechnologie. De lamp biedt zo veel nieuwe functionaliteiten dat de vergelijking met andere onderwaterverlichting snel ophoudt.

In het ontwerp van onze nieuwe ledonderwaterlamp hebben we de beste eigenschappen van de huidige oplossingen op de markt meegenomen. Daarnaast hebben we goed geluisterd naar zowel eindgebruikers als installateurs. Tenslotte hebben we een flink aantal unieke nieuwe producteigenschappen meegegeven aan de lamp. Het resultaat is de nieuwste generatie ledonderwaterverlichting.

EVA Optic onderwaterverlichting is verkrijgbaar in drie versies, welke allemaal zijn ontwikkeld met de allernieuwste ledtechnologie.

eva_optic_a1De EVA Optic A1 heeft 1 high-power chip led met een totaal opgenomen vermogen van slechts 20W. De A1 heeft een hogere lichtopbrengst dan een standaard 100 W halogeen onderwaterlamp. Hiermee is de EVA Optic A1 de meest energie efficiënte onderwaterlamp in zijn soort.

De zwaargewicht van onze onderwaterverlichting familie is de EVA Optic A3. Met 3 high-power chip leds en een totaal opgenomen vermogen van slechts 60 W streeft deze krachtige lamp de standaard 300 W halogeenlampen met gemak voorbij.

eva_optic_a3De EVA Optic A3 is tevens verkrijgbaar in een RGB/multicolor versie. De EVA Optic A3 RGB heeft een breed kleurenspectrum dat aanstuurbaar is middels een DMX controller of een drukknop. De multicolor lamp bevat een unieke combinatie van kleuren met een gelijke lichtintensiteit, dus geen donkere scenes.

De EVA Optic A1 en A3 zijn de best presterende onderwaterlampen op de huidige markt. Wij nodigen u graag uit om dit met eigen ogen te zien en beoordelen.

Meer informatie op www.zwembadplein.nl of www.zwembadplein.be

Strak en luxueus – AluPool

eva-optic_small01AluPool BASIC is een nieuw concept om snel een hoogwaardige zwembadkuip te realiseren.  bestaat uit elementen die met een intelligente machine zeer snel en zeer maatvast geproduceerd worden. De elementen zijn modulair waardoor het bad op elke lengtemaat realiseerbaar is (afgerond op halve meters). Het voordeel is dat dit leidt tot een hele snelle levertijd van de componenten. Met scheidingsvlies en folie wordt de kuip vervolgens afgewerkt.

alupool-eva2

AluPool EXCLUSIVE is identiek aan de AluPool Basic, maar dan uitgevoerd met een overloopgoot. Het gootsysteem wordt eenvoudig op de wanddelen geklikt. Door de ingenieuze constructie kunnen de kuip en goot snel en efficiënt bekleed worden met folie. Door de maatvastheid is het stellen van het bad en de goot een peulenschil. Elke maat kan aangeboden worden, voorzien van een trap over de hele breedte van het bad of een hoektrap en met overloopgoot. Kortom, een luxezwembad dat past bij de trend van dit moment: strak en luxe!

De AluPool is gebaseerd op een zeer gebruiksvriendelijke en hoogwaardige gepatenteerde constructie. De kwaliteit van het aluminium is EN AW-6060 T66 (ook toegepast in de jachtenbouw). De wandpanelen zijn 3 mm dik en worden voorbereid met uitsparingen voor de inbouwdelen. Het bad wordt geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen. Elke rechthoekige of L-vorm is mogelijk. De wandhoogte is altijd 150cm.

De voordelen op een rij:

 • Snelle levertijden
 • Snelle bouwtijd
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Zeer maatvast
 • Compleet geleverd met bevestigingsmateriaal en folieblik-strips
 • Schoren voorzien van steun voor leidingwerk
 • Optioneel trap over de volle breedte of een hoektrap
 • Optioneel nis voor lamellenafdekking

Op het Adviescentrum Zwembadplein is de AluPool Exclusive te bezichtigen. Op de website www.zwembadplein.nl of www.zwembadplein.be kunt u een afspraak maken of op zoek naar een zwembadbouwer bij u in de buurt.

Nieuwe FACQ showroom in Anderlecht

Anderlecht_exterieureDe nieuwe FACQ showroom in Anderlecht herbergt maar liefst 4000 m² badkamerideeën en verwarmingsoplossingen om bij weg te dromen. In deze expositiehal wordt het globale concept van de FACQ-groep gecombineerd met frisse moderniseringen en talloze verbeteringen, afgestemd op de hedendaagse behoeften van de consument.

Twee stadia
Anderlecht - categorie Trendy 057De showroom in Anderlecht is een lichte, open ruimte die erg overzichtelijk werd opgedeeld volgens verschillende classificaties. Deze indeling nodigt de bezoeker uit om de showroom in twee ‘stadia’ te bezoeken. Bij het binnenkomen betreedt men de ruimte ingedeeld per stijl. Hier worden professioneel ontworpen badkamers in hun volledigheid tentoongesteld. De bezoeker kan er de stijl van zijn of haar smaak ontdekken en naar hartenlust inspiratie opdoen voor de inrichting van zijn/haar eigen toekomstige badkamer. Vervolgens vindt men de kranen, douches, wastafels, … ook per type gesorteerd, voor wie reeds een stijl heeft gekozen of louter naar een specifiek element op zoek is. Daarnaast is er ook een ruime, zeer toegankelijke spa- en wellnessruimte voorzien, die de bezoeker meteen zin geeft om zich te ontspannen, het lichaam te zuiveren en de geest te herbronnen. Ten slotte kan men in Het Groene Huis FACQ terecht om informatie te vergaren over energie- en waterbesparing.

Anderlecht - indeling per sfeer 051Ieder zijn stijl
De showroom te Anderlecht presenteert badkamers gegroepeerd volgens de vijf grote stijlen die in de collecties van FACQ terug te vinden zijn: Cottage, Metropolitan, Trendy, Retro en Classic stijl. Los daarvan is er voor wie op zoek is naar een stijlvolle, functionele badkamer in een eerder beperkte ruimte, een afdeling Mini badkamermodellen: dit zijn badkamers met een elegante, minimalistische look die ook voor kleinere oppervlakten de nodige openheid en ruimte creëren.

Zo helder als het water zelf
De verschillende badkamerelementen zijn daarnaast ook per producttype gegroepeerd. Zo vindt de bezoeker snel een overzicht van de collectie wastafels, de collectie toiletten, kranen, baden, … die FACQ ter beschikking heeft. Op die manier kan men stap voor stap aan de inrichting van zijn badkamer beginnen. Per product wordt een handige technische fiche weergegeven waarop men de belangrijkste kenmerken, verschillende maten, alsook de prijs (incl. btw) terugvindt. Op die manier wordt de mogelijkheid geboden om in eenzelfde ruimte de verschillende modellen te vergelijken, zonder zich binnen de showroom te moeten verplaatsen. Deze indeling per product stelt ook de bezoeker die louter naar een specifiek element op zoek is, in staat om gezwind het product naar zijn smaak terug te vinden. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om via de website een afspraak vast te leggen met één van de professionele verkopers – bijna allen interieurarchitecten – die door FACQ op basis van hun ervaring en creativiteit werden geselecteerd.

Het Groene Huis FACQ
Inspelend op de vraag naar oplossingen die zowel het milieu als de portefeuille ten goede komen – daarbij rekening houdend met de wettelijke minimumnormen, premies en fiscale voordelen – biedt FACQ ook comfortinstallaties aan die ecologisch en economisch verantwoord zijn. In Het Groene Huis FACQ komt de bezoeker alles te weten over verwarmingselementen, condensatieketels, warmtepompen, ketels geschikt voor houtpellets, thermische zonne-energie, circulatie en isolatie, waterbehandeling én overheidspremies. De informatieverstrekking is volledig gepersonaliseerd en wordt dus toegespitst op de specifieke behoeften en mogelijkheden van ieders afzonderlijke huis. In Het Groene Huis wordt de bezoeker bijgestaan door een specialist die vooreerst een beeld tracht te scheppen van de situatie in de huidige woning en vervolgens samen met hem/haar op zoek gaat naar de ideale ecologische oplossingen. Hierbij worden de verschillende mogelijkheden in detail toegelicht en wordt rekening gehouden met de overheidsnormen en -premies, regionaal of federaal, die voor de betreffende ingrepen van toepassing zijn.

Praktisch
FACQ beschikt momenteel over tien showrooms voor het grote publiek (in Aalst 500 m², Alleur 1500 m², Anderlecht 4000 m², Charleroi 3500 m², Diest 2400 m², Mons 900 m², Namur 1000 m², Waver 500 m²,  Wondelgem 1500 m² en Zaventem 5000 m²). Stuk voor stuk stellen zij de bezoeker in staat om zijn of haar droombadkamer en/of de meest milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen op praktische en efficiënte wijze te ontdekken. Momenteel beschikt FACQ over drie Groene Huizen, maar het bedrijf plant elk van zijn showrooms met een Groen Huis te voorzien tegen het einde van dit jaar.

Exclusief comfort voor de wellnessbadkamer

De trend naar hoogwaardige, verfijnde badkamers zet zich onverminderd voort. Perfecte metgezellen in deze omgeving zijn de nieuwe Premium volglas doucheschermen Pasa en Pasa XP.

Pasa draaideur met vast segment + zijwandPasa op maat – Pasa XP in standaarduitvoering
Terwijl de profielloze Pasa steeds precies op maat gemaakt wordt voor nagenoeg elke badkamersituatie, is de Pasa XP met superglad muurprofiel – zonder zichtbare schroeven – leverbaar in een aantal standaard uitvoeringen voor alle gangbare douchebakken en inbouwsituaties De royale verstelmogelijkheid van maximaal 30 mm biedt het voordeel maatafwijkingen en schuine muren te kunnen compenseren.

Edel design
Wat Pasa en Pasa XP gemeenschappelijk hebben zijn de expressieve vormgeving en het gebruik van hoogwaardige materialen, eigen aan een merk „Made in Germany“. Hoogwaardige metalen scharnieren hebben een ultradun aanzicht, rechtlijnig en organisch zacht.

De ergonomische, afgeronde grepen zijn identiek in doorsnede en vormen een perfecte designeenheid.
Zo indrukwekkend het ontwerp, zo overtuigend zijn de functionele, uiterst gebruiksvriendelijke eigenschappen van beide douchecabines.

Pasa XP draaideur ééndelig met vaste segmenten + zijwandUitstekend functioneren
Opvallend kenmerk van de reeksen Pasa en Pasa XP is ook het functionele hoogwaardig metalen beslag. Zij bieden een royaal 180° pendelcomfort en zorgen voor een obstakelvrije instap en een ideale ruimtelijke aanpassing, met een optimale douchedichtheid. Het geïntegreerde liftmechanisme van de deur zorg voor een zijdezachte deurloop en een zachte sluiting van de deur, een absolute must in het bijzonder voor een installatie op vloerniveau. De aan de binnenzijde in het glas verzonken scharnieren dragen bij tot een eenvoudige reiniging – volgens vele consumentenquêtes een van de belangrijkste aankoopcriteria. Talloze pendelvarianten passen zich aan in bijna elke badkamersituatie. De kwartronde Pasa XP bijvoorbeeld staat voor de ruimtebesparende, volledig scharnierende deur. Het allround optimale gebruiksgemak wordt vervolledigd door de aan beide zijden gemonteerde handgrepen, de geïntegreerde handdoekhaken, alsook de optioneel verkrijgbare handdoekhouder.

Wenst u meer informatie, neem dan contact op met Egeda NV.

Nieuwe lamellenafdekking van Poolquip: Roldeck ProFlex

ProFlex lamellenafdekkingPoolquip introduceert medio juli de Roldeck ProFlex, een nieuwe lamellenafdekking die het Roldeck assortiment verder aanvult. ProFlex is leverbaar in de kleuren grijs, wit, crème en blauw.

Samenstelling
Roldeck ProFlex is samengesteld uit lamellen van PVC-schuim (volgens de ISO 1183 norm) en flexibele polyurethaan verbindingen. De lamellen zijn gemaakt van geëxpandeerd PVC-schuim, gecoëxtrudeerd met polyurethaan. De buitenkant is high density PVC wat een perfect glad oppervlak geeft en wat ervoor zorgt dat algen zich er niet op kunnen vasthechten. De zwembadafdekkingen zijn ontwikkeld volgens de zeer strenge Franse veiligheidsnorm NF P90-308, die betrekking heeft op zwembadafdekkingen. Hier wordt voor 100% aan voldaan.

Proflex lamellenafdekkingUniek
De ProFlex afdekkingen zijn uniek door de solide geschuimde lamellen die niet alleen meer stijfheid geven, maar ook zorgen voor een perfecte afwerking van de zijkanten zonder het gebruik van einddoppen. Hierdoor kunnen de lamellen ter plaatse op maat gemaakt worden met bijvoorbeeld een decoupeerzaag, zodat de afdekking perfect op de rondingen van het zwembad aansluit.

Roldeck ProFlex zwembadafdekkingen zijn de ideale oplossing voor overloopzwembaden omdat ze door hun design mooi recht uitrollen.

Proflex lamellenafdekkingWarmte behouden
Eén van de belangrijkste voordelen van volle lamellen is het vermogen om de warmte van het zwembad te isoleren: de ProFlex lamellen hebben een U-waarde van slechts 0.1. Het warmteverlies wordt geminimaliseerd, ook ’s nachts en tijdens koude dagen.

Alle jaargetijden
ProFlex lamellen zijn bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden, het hele jaar door. Zelfs bij extreme wintertemperaturen tot -40°C blijven de lamellen flexibel. De zwembadafdekking kan de hele winter blijven liggen zonder er een extra bescherming over heen te leggen en zonder het waterniveau te verlagen.

De lamellen behouden hun vorm bij temperaturen tot 100°C, dankzij de hoogwaardige grondstoffen van ProFlex. In de herfst kunnen afgevallen bladeren niet meer tussen de lamellen komen, de lamellen zijn namelijk met elkaar verbonden door flexibele naden, waardoor er geen spleten zijn en er dus ook geen vuil en dergelijke tussen kan komen

Onderhoud
De Roldeck ProFlex zwembadafdekking vraagt uitermate weinig onderhoud. Doordat er nagenoeg geen vuil of algen op kunnen vastkleven, zijn de lamellen makkelijk schoon te houden. Een langere levensduur wordt door Poolquip onderstreept met een garantie van 5 jaar.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met onze verkoop binnendienst, bel +31(0)40 201 97 65 of mail naar [email protected]

Verwarm ecologisch met de EPDM solar kit

EPDM-solarkitBij zwembadhandel Zwembad BVBA pakt men dit voorjaar uit met de zeer rendabele EPDM solar kit om het zwembadwater milieubewust op te warmen met alleen de zon als hulp. De kits worden aangeboden in  standaardlengtes van 3, 4, 5 of 6 meter, maar u kunt ook kiezen voor stroken van 0,66 of 1 meter breed. Voor een goed resultaat moet de solar kit minstens 50 à 75 procent zo groot zijn als het zwembadoppervlak.

De kit is zeer eenvoudig te monteren en kan worden gecombineerd met meerdere kits zodat bijna elke oppervlakte optimaal kan worden benut. EPDM solar kit detailDe solar kit wordt geleverd met 2 afsluitdoppen en 2 aansluitmoffen (Ø 50 mm) die met PVC-lijm kunnen worden bevestigd. Klik hier voor een aansluitschema.

Mits een juiste dimensionering mag u verwachten dat het water met ongeveer 6 °C per dag opwarmt.

EPDM solar kit temperatuurscalculatieDe voordelen van de EPDM solar kit zijn velerlei:

 • op voorhand geassembleerd.
 • oneindig aantal combinaties mogelijk
 • kan in de winter buiten blijven liggen (mits ontwaterd)
 • probleemloos uit te breiden naar grotere afmetingen (combikit)
 • aansluiting en installatie in zeer korte tijd
 • goedkoper dan op maat gemaakte EPDM

Wenst u meer te weten over dit product, klik dan hier.

Yuna Wellness opent floating center

Midden juni opent een uniek floating center in het privéwellnesscenter Yuna in het West-Vlaamse Marke. U kunt er dan kennismaken met het ‘floaten’, waarbij u drijvend in een verwarmd open betegeld zoutbad, weg van alle storende elementen, lichaam en geest volledig tot rust kan laten komen.

Tijdens de zomermaanden laat Yuna nogmaals van zich spreken wanneer ook de infraroodtunnelsauna en elektromagneetveldtherapie operationeel zullen zijn.

Alle info vindt u hier.

Dé trend van 2010: een zonnebank met collageenlampen

In buitenlandse schoonheidssalons heeft de revolutionaire behandeling met collageenlampen al veel succes geoogst. De verwachtingen voor ons land zijn hooggespannen. Wordt dit de schoonheidstrend van 2010?

Minder rimpels
Lichttherapie bestaat in verschillende vormen. Vaak wordt het gebruikt als behandeling van een (huid-)ziekte en meestal is er dan sprake van UV-licht. Ook pasgeboren zuigelingen worden soms ‘onder de lamp’ gelegd om schadelijke stoffen in het lichaam sneller te kunnen afbreken. De behandeling met collageenlampen maakt gebruik van zachtrood licht dat op een natuurlijke, veilige en ontspannen manier inwerkt op de huid. Het licht stimuleert er de aanmaak van collageen waardoor de huid verzacht en minder rimpels vertoont. De huid wordt strakker en oogt opmerkelijk jonger.

Jonger en strakker
collageen lampDe therapie met collageenlampen hebben we te danken aan de wetenschappers van de NASA. Al meer dan 40 jaar wordt er onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek op verricht. Dat heeft inmiddels aangetoond dat er veel voordelen verbonden zijn aan het blootstellen van de huid aan intens rood licht. Dat is namelijk in staat om de huid binnen te dringen tot een diepte van 8 à 10 mm. Daar stimuleren de golven de cellen op een natuurlijke manier om collageen en elastine aan te maken. Een verhoging van beide stoffen resulteert in een jongere en strakkere huid.

Pijnloos
Deze nieuwe behandeling is volledig pijnloos en veilig voor de gezondheid. Er komen geen naalden aan te pas. Na de behandeling is de huid merkbaar veranderd. Het aantal plooitjes en rimpeltjes op het lichaam is aanzienlijk verminderd.

De collageenlampen van Cosmedico worden verdeeld door Alpha Industries en zijn verkrijgbaar in diverse toepassingen.

Klik hier als u hierover meer informatie wenst.

Wedstrijd Belgische Zwembad-, Sauna- & Zwemvijverbouwer van het Jaar

In het magazine Zwembadenplus streven we naar een duidelijke en volledige berichtgeving over zwembaden en wellness. Daarom zijn we in 2006 een wedstrijd gestart om de vakman op het gebied van zwembaden en wellness extra in de spotlights te zetten. Met de wedstrijd van de Belgische Zwembad-, Sauna- & Zwemvijverbouwer van het Jaar bekronen we gedegen vakmanschap.

Klik hier voor meer info of om je in te schrijven.

Belgisch bedrijf in de kijker: COSY

Deze Belgische onderneming met een familiaal karakter bestaat al ruim twaalf jaar en was voorheen gekend onder de naam Estaimpuis Loisirs. De nieuwe naam COSY verraadt meer het internationale karakter van dit bedrijf met hoofdzetel in Moeskroen. COSY is gespecialiseerd in zwembadoverkappingen en kan op veel bijval rekenen in de ons omliggende landen en ver daarbuiten (o.a. Spanje, Portugal en de Verenigde Staten) Hoge ogen scoort het bedrijf met het ontwerp en de fabricage van hoge, boogvormige zwembadoverkappingen die veelal als maatwerk worden aangeboden. Er is een (mobiele) oplossing voor zwembaden – in de publieke en private sector – die tot 18 meter lang zijn. Opmerkelijk aan de constructies is dat alle zijwanden in de hoogte verschuifbaar zijn onder dak. Hierdoor kunt u als zwembadgebruiker steeds genieten van een open, windstil microklimaat.

De voordelen van een COSY zwembadoverkapping zijn:

 • een verhoogde veiligheid
 • een verlenging van het zwemseizoen
 • het zwembad is steeds proper en onmiddellijk bereikbaar
 • een soepele vorm, zonder hoeken met een visueel zeer transparante structuur die toch zeer wind- en sneeuwbestendig is
 • 3-in-1 zwembadoverkapping met in de hoogte verschuifbare zijwanden.
 • steeds een windstille oplossing met behoud van micro-‘serre’-klimaat

COSY is steeds op zoek naar serieuze businesspartners. Ziet u een samenwerking wel zitten, stuur dan een bericht naar [email protected] of neem telefonisch contact op op het nummer  056 48 97 76.

Klik hier als u meer informatie wenst.