BINDER breidt productiecapaciteit in recordtijd uit

Met het HydroStar turbinesysteem kan je zelfs in het kleinste zwembad aan uithoudingstraining doen zonder je te moeten draaien. Vanwege de sterke stroming is het systeem zo populair dat de fabrikant BINDER afgelopen zomer op korte termijn een nieuwe productiehal moest bouwen.

De hal van 300 vierkante meter werd binnen enkele weken op het bedrijfsterrein gebouwd en huisvest zowel productie- als opslagruimte. Het nieuwe gebouw is een eerste stap in de richting van verdere uitbreiding van het bedrijf. Omdat in de afgelopen tien jaar het aantal particuliere zwembaden in Europa aanzienlijk is toegenomen, en daarmee de vraag naar het HydroStar turbinesysteem. “We breiden onze productiecapaciteit voortdurend uit om alle orders zo snel mogelijk te verwerken,” zegt bedrijfsoprichter Siegfried Binder.

Lees verder

FITT B-Active: bestand tegen extreme omstandigheden

FITT B-Active werd opnieuw grondig op de proef gesteld door het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van FITT. En ook deze keer stelde het resultaat niet teleur.

Om aan te tonen de FITT B-Active ook bij lage temperaturen een grotere weerstand heeft dan de meest voorkomende stijve buizen in PVC-U PN 16 UNI EN 1452, werd een slagvastheidstest uitgevoerd. De flexibele spiraalslang van FITT werd samen met een stijve buis getest bij de constructie van zwembaden, volgens de EN ISO 11173-norm.

Lees verder

De CHAMPION: het kerstkindje van Axess

Ons laatste model, de CHAMPION, heeft een origineel en uiterst discreet, minimalistisch ontwerp.

Waar de TERRA uit ons gamma in een net iets lagere klasse speelt, ligt bij de CHAMPION de nadruk op betaalbaarheid zonder aan kwaliteit in te boeten. De voor dit model ontwikkelde profielen zijn zelf de sterkste uit ons gamma! De CHAMPION is exclusief voor onze partner-zwembadbouwers via ons Smart Delivery Program (SDP) beschikbaar en dus niet verkrijgbaar via andere kanalen.

Lees verder

T&A is klaar voor 2020


Na 2 succesvolle beurzen in Barcelona en Keulen is T&A al in volle voorbereiding voor 2020.

Daarbij mogen de jaarlijkse opleidingsdagen natuurlijk niet ontbreken. Om de opleidingen nog beter af te stemmen op jullie wensen, bieden we verschillende workshops per doelgroep aan.

Lees verder

De opleidingsdagen van de BSPA

Interessante bijscholingen voor zwembadprofessionals

Voor het tweede jaar op rij organiseert de BSPA (Belgian Swimming Pool Association) een vierdaagse opleiding voor zwembadprofessionals. De lessen worden gehouden in samenwerking met het vooraanstaande Lyceum van Pierrelatte in Frankrijk. En zullen plaatsvinden te Geel, Klaus-Michael Kuehnelaan 9, van 20 t.e.m. 23/01/2020. 

Lees verder