BBpools geeft levenslange garantie op hun DuPont™Kevlar®Line

BBpools geeft levenslange garantie op hun DuPont™Kevlar®LineBBpools  uit Aarschot introduceert een nieuwigheid op de zwembadmarkt: de DuPont™Kevlar®Line van het Australische Leisure Pools . Na intensief onderzoek begon deze producent van zwembaden medio vorig jaar met de productie van de nieuwe lijn. Ze brachten een versterkingslaag aan op de belangrijkste structurele punten van het zwembad. Die laag bestaat uit  hoogwaardige, kwalitatieve vezels waaronder DuPont™Kevlar®, Carbon Fibre en Basalt fibre. Leisure pools noemt dit hun Composite Armour™ omdat het hier effectief gaat om een bewapening met een product dat bijvoorbeeld ook gebruikt wordt om kogelvrije vesten te maken.
De versterkingslaag zorgt voor een sterker zwembad  in termen van zowel trek- als buigsterkte. Als gevolg hiervan kan BBpools ongeëvenaarde garanties geven: levenslange garantie op de constructie en tegen Osmose, en maar liefst 30 jaar op kleurvastheid. Dankzij deze supersterke kern wordt nu in plaats van polyester 100% vinylester (epoxy) gebruikt.
Leisure Pools produceert de zwembaden voor BBpools in Australië. BBpools is het Europese importcentrum van de Leisure Pools zwembaden. Uit kwaliteitsoverwegingen opteert BBpools voor rechtstreekse import vanuit Australië i.p.v. een budgetvriendelijke productie in lage lonenlanden.
www.bbpools.be

Nieuwe fabriek voor Starline Roldeck in Overpelt

Nieuwe fabriek voor Starline Roldeck in OverpeltDe Nederlandse producent van polyester zwembaden Starline heeft in Overpelt een nieuwe fabriek van 5000 m2 gebouwd voor de productie van Starline Roldeck afdekkingen voor zwembaden. Met de fabriek is een investering gemoeid van drie miljoen euro. Starline investeerde het voorbije anderhalf jaar 11 miljoen euro in Overpelt, onder andere in een nieuwe, geautomatiseerde productielijn voor monoblok zwembaden waar het zo’n 350 zwembaden per jaar maakt. Met de bouw van deze nieuwe fabriek centraliseert Starline Pools & Equipment zijn hele productie in Overpelt. Het hoofdkantoor en de showroom blijven in Valkenswaard.
Volgens directeur Victor de Vries ondervindt Starline momenteel relatief beperkt impact van de crisis. In een aantal landen worden zelfs leuke groeicijfers genoteerd. Momenteel draait de fabriek op volle toeren. “We leggen nu een voorraad aan tegen het hoogseizoen straks”, legt Victor de Vries uit.

Een nieuw gamma overdekkingen in hout

Het gamma hoge gebogen zwembadoverdekkingen (vast of telescopisch) van Abrisud is nu ook beschikbaar in hout. De structuur in gelijmd gelamelleerd hout verzekert voldoende stevigheid, ook voor projecten met grotere afmetingen zoals openbare zwembaden. Met het gamma in hout biedt Abrisud de klant een warm alternatief voor aluminium. Al het hout dat gebruikt wordt, is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en draagt het PEFC-label. Hout leent zich uitermate goed voor zwembaden in een bosrijke omgeving of bij stijlvolle woningen. Verkrijgbaar vanaf maart 2012.
www.abrisud.nl

Ospa: nieuwe vormgeving in zwembadverlichting

Met de Design Line introduceerde Ospa op de Aquanale-beurs in Keulen een nieuwe vorm van zwembadverlichting. De armaturen zijn vervaardigd uit hoogglans edelstaal en de schroeven zijn uit het zicht weggewerkt. Het resultaat is uiterst fraai vormgegeven en een verrijking van het uitzicht van je zwembad. Ospa belooft om deze lijn verder uit te bouwen met andere accessoires.
www.ospa.be

Sunlighten infraroodcabines bekroond met Innovation

Sunlighten infraroodcabines bekroond met InnovationIn de Sunlighten infraroodsauna’s kan je dankzij de geavanceerde technologie de korte, middellange en lange golven apart instellen. Zo kan je een eigen programma samenstellen en bijvoorbeeld kiezen voor een optimale vetverbranding. De mPulsehorloge monitort je hartritme en je verbrande calorieën. Je kan je vooruitgang checken op een persoonlijke website waar je ook suggesties aangereikt krijgt om je programma in de infraroodsauna aan te passen. De Sunlightencabine werd bekroond met verschillende awards, waaronder de Innovation Award 2011 begin oktober op de Pro Beauty en Wellnessbeurs in Kortrijk. Op de beurs Piscina BCN in Barcelona werd de cabine genomineerd als innovatief product.
Meer info: www.sunlighten.be

Helder vijveren

Helder vijverenDistripond heeft een nieuwe website ontwikkeld, gericht op de particuliere zwemvijverliefhebber. Dit betekent niet dat de firma nu ook de particuliere markt op wil gaan. Ze blijft werken via verdelers, maar wil met deze website mensen informeren over de mogelijkheden van een zwemvijver, siervijver, koivijver of ecovijver. Tevens heeft ze een zoekfunctie geïnstalleerd waardoor het makkelijk is om in je buurt een vijveraanlegger te vinden.
www.heldervijveren.com

Wellness Pearl: ultieme spa-behandeltafel

Wellness Pearl: ultieme spa-behandeltafelCosmetics Andries uit Mechelen lanceerde vorig jaar de exclusieve spa-behandeltafel. “Wellness Pearl”  Het verwarmde kasteelgrind zorgt voor een uistekend ligcomfort voor je patiënt. De stoomfunctie verwarmt de huid en de spieren en een trilfunctie brengt zowel lichaam als geest tot rust.  Dankzij de ergonomische vormgeving (de Wellness Pearl is elektrisch in hoogte verstelbaar) en een handige aan- en afvoer voor koud en warm water kan je de volledige behandeling op de behandeltafel voltooien.
Meer info: https://www.webefipool.com/index.cfm/customer/cosmeticsandries

Covrex® gaat Solar

Covrex® gaat SolarCovrex® Solar, de nieuwste realisatie van LPW Corporate, is het resultaat van meer dan 4 jaar ontwikkeling. Deze solar zwembadafdekking verwarmt het water door absorptie van zonne-energie. Door het gebruik van PMMA in de productie van de lamellen hebben ze een hoge slagvastheid en weerstaan ze goed aan het verouderingsproces. Net zoals bij de ‘Covrex® Classic’ zijn de lamellen onderling verbonden door een soepele verbinding in polyurethaan. Die verbinding is een pluspunt, omdat ze de algenvorming in de holtes bemoeilijkt en het onderhoud van de afdekking vergemakkelijkt.
www.covrex.com