20 OKTOBER IS NATIONALE SAUNADAG


Even weg van de stress en de kopzorgen !

Voor de derde maal op rij organiseert de Saunavereniging van België een nationale saunadag. Op donderdag 20 oktober kan iedereen gratis genieten van een sauna bij alle publieke sauna’s en privaat saunas die bij de SVB aangesloten zijn.

In Scandinavië maakt regelmatig saunabezoek deel uit van de cultuur in alle lagen van de bevolking en ook in onze buurlanden is een paar uur ontspannen in de sauna tijdens de dag of ’s avonds een gewoonte geworden zoals de wekelijkse wandel- of fietstocht met familie en vrienden.

In België blijven heel wat vooroordelen leven. Wat gaan anderen van mij denken? Is dat wel zo gezond? Is het wel hygiënisch?
Na een eerste bezoek is iedereen overtuigd van de weldoende effecten op lichaam en geest van een heet stoombad, de ontspannende geuren in de opgietsauna en een frisse duik in het zwembad. En vooral : niemand valt op.

De twee vorige edities van de Nationale Saunadag in 2009 en 2010 waren een succes en de SVB hoopt dit jaar nog meer mensen warm te maken – figuurlijk en letterlijk – zodat saunabezoek een populair ontspanningsmoment met familie en vrienden wordt.

Hygiëne en ethiek: de rol van de SVB

De SVB is een beroepsvereniging die focust op onder meer de hygiëne en de veiligheid. Alle leden en hun personeel verbinden zich ertoe om alle regels inzake veiligheid, hygiëne, milieu en ethiek na te leven en te zorgen voor permanente opleiding en vorming (o.a. EHBO-cursussen). De Vlarem II-wetgeving, een maandelijkse controle van water en vloeren bij een erkend labo, de legionellakeuring zijn maar enkele van de vereisten die opgelegd worden aan de leden van de SVB.

De SVB heeft duidelijk omschreven gedragsregels vastgesteld in een badreglement, zodat een SVB-sauna zonder schroom kan worden bezocht door iedereen die zich aan de regels wil houden.

Voor meer info, klik hier.