Zwem jij straks in de prijzen?

SCHRIJF JE IN VOOR DE WEDSTRIJD ‘BELGISCHE ZWEMBAD-, WELLNESS- & ZWEMVIJVERBOUWER 2023-2024’!

De prestigieuze wedstrijd ‘Belgische Zwembad-, Wellness- & Zwemvijverbouwer’ is wellicht hét belangrijkste evenement in onze sector. Ieder jaar nemen de beste professionals het tegen elkaar op in maar liefst 17 categorieën. Een award op je naam is bovendien zoveel meer dan een blijk van waardering van de jury. Ook potentiële eindklanten kennen de waarde van deze uitreiking en gebruiken de wedstrijd als gids bij het kiezen van een vakman. Ook jij kan uitblinken in de massa, schrijf je nu al in voor de editie van 2023/24.

Lees verder

Zwembadarchitectuur op hoog niveau

Sky Pool in Battersea (Londen), UK
Het Londense district Nine Elms, aan de zuidelijke oever van de Theems, is de voorbije jaren flink opgewaardeerd dankzij de aanbouw van Embassy Gardens door projectontwikkelaar EcoWorld Ballymore. Een opvallend onderdeel van dit project is de Sky Pool: een zwemkanaal dat zich 25 meter uitstrekt als een brug op de tiende verdieping tussen twee residentiële gebouwen.

Lees verder

Aquadeck®: jouw partner voor zwembadafdekkingen, vandaag én in de toekomst!

Bij Aquadeck® leeft de passie voor zwembaden en afdekkingen. Wij zien de afdekking als het meest bepalende onderdeel van een zwembad. Met zorg en vakmanschap, produceert Aquadeck® in huis lamellenafdekkingen van topkwaliteit. Dankzij die passie en kunde zijn we al meer dan 20 jaar een toonaangevend fabrikant van automatische afdeksystemen.

Lees verder

SCP Benelux: SCP biedt een breed programma patroonfilters aan, in 2023 aangevuld met een 3e multi-patroonfilter…

Na vele jaren van groei, in een wereld die steeds meer gericht is op welzijn en comfort, moet de zwembad- en spa-markt zich nu inzetten op spaarzaamheid, met name op het gebied van energieverbruik en waterbehandeling. De Benelux-markt wordt steeds veeleisender wat betreft het respect voor het milieu en in het bijzonder van het waterverbruik, hetzij om ecologische, hetzij gewoon om budgettaire redenen.

Lees verder

Wat moet je weten over de nieuwe norm: EN 17645?

De huidige energiecrisis is een wereldwijd probleem dat voornamelijk in Europa zware gevolgen heeft voor de koopkracht. En die gevolgen voelen we ook in de wellness- en zwembadsector. Terwijl er in 2021 nog het recordaantal van 6.150 zwembaden werd aangelegd in België, viel dat cijfer in 2022 terug naar iets meer dan 5.225 zwembaden. Een daling van ongeveer 15 %.

Lees verder

De variabele snelheidspompen van Hayward

Waarom kiezen voor een pomp met variabele snelheid? 

  • Flexibeler: een groot aantal snelheden om zich aan alle werkingsbehoeften van het zwembad aan te passen (terugspoelen op hoge snelheid, filteren op lage snelheid …).
  • Lager stroomverbruik: werking met beperkte snelheid dankzij motoren met permanente magneet. Met deze combinatie kan je tot 85%* aan elektriciteit besparen!
  • Stiller: dankzij de werking op lage snelheid.
  • Perfecte filterkwaliteit en minder chemicaliën: dankzij de filtratie met lage snelheid wordt de waterkwaliteit verbeterd en de behoefte aan chemicaliën verminderd.
  • Een pomp die zichzelf na 3 seizoenen terugbetaalt!

    * Werking op lage snelheid. Typische potentiële besparingen van 65%
Lees verder

BINDER verandert het zwembad in een familieparadijs

Het nieuwe zwembadseizoen staat voor de deur; en dat betekent dat veel particulieren aan het nadeken zijn hoe ze hun zwembad nog leuker kunnen maken. Gelukkig bieden de krachtige turbinezwemsystemen van BINDER dé uitkomst. Deze systemen zorgen voor extra plezier in het water en zijn ook nog eens makkelijk achteraf in te bouwen. Zo wordt het upgraden van het zwembad een fluitje van een cent.

Lees verder