Fabrieksbrand Pentair Aquatic Systems

Maandag  9 april laatstleden is er in onze productiesite in Herentals (België) brand uitgebroken. Dit incident heeft plaatsgevonden in de nabijheid van een machine gerelateerd aan de productie van zwembadfilters voor de afdeling Pentair Aquatic Systems. Dankzij de bestaande brandblussystemen en veiligheidsmaatregelen, de veiligheidsteams ter plaatse en de plaatselijke brandweer is men erin geslaagd de brand te beperken tot een zeer klein gebied. Bovendien is er niemand gewond geraakt.
Lees verder

Aquafive

Als toonaangevende fabrikant van warmtepompen biedt Zodiac verwarmings-oplossingen die het mogelijk maken het zwembadseizoen te verlengen. 
Door hun gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van installatie, zijn de Zodiac warmtepompen het ideale middel om elk zwembad tot een aangename temperatuur te verwarmen zodat iedereen in alle omstandigheden optimaal van zijn zwembad kan genieten.
Lees verder

Nieuwe toonzaal van T&A

De gloednieuwe toonzaal van T&A is uitgebreid en zowat verdubbeld naar een oppervlakte van 120 m². De toonzaal beschikt over een met mozaïek bekleed overloop binnenzwembad van 6 meter op 2,5 meter met geïntegreerde ‘Aqua-top’ lamellen en ‘AquaGuard’ veiligheidsafdekking. Deze ruimte staat ter beschikking van de dealers die op hun beurt de producten kunnen tonen en demonstreren aan hun potentiële klanten.
Lees verder

Alpha Wellness Sensations genomineerd

Alpha Wellness Sensations werd genomineerd voor de prestigieuze Wellness & Spa Innovation Award 2018. Deze werd voor haar IR Lounge ELT cabine door de German Wellness Association in Düsseldorf uitgereikt. Hiermee werd het innovatief vermogen van dit uniek product op het allerhoogste niveau gehonoreerd. Het gepatenteerde IR lounge concept viel eerder al in de prijzen (Red Dot Design Award), maar wordt nu dus met het door marktleider JK Ergoline ontwikkelde ELT (Energizing Light Technology) apparaat uitgebreid.
Lees verder

Distri Pond

Board

De Board plaat is een veelzijdig en stevig paneel met een grove binnenlaag en een gladde, fijne buitenlaag. Ze vormt een hoogwaardig alternatief voor houten panelen en heeft de perfecte eigenschappen voor gebruik bij allerlei constructietoepassingen.
Licht hanteerbaar en met een extra lange levensduur, tonen deze kunststof panelen zich bestand tegen water en vocht en zijn bovendien splinter-, onderhouds- en rotvrij. 
Board panelen kunnen bewerkt worden zoals hout: boren, frezen en zagen. Verbinden kan met schroeven en verbindingsbeslag.
Ze zijn verkrijgbaar in de diktes 12 mm en 19 mm met of zonder anti-slip oppervlakte.
Deze kunststof platen geven plastic afval een tweede leven. Ze passen perfect in het rijtje van ecologische bouwmaterialen. Een investering in duurzaamheid én in het milieu.
Lees verder

Pahlén pH-MiniDos: pH controle d.m.v. CO2

Pahlén AB, Zweeds fabrikant van zwembadmateriaal voor de professionele zwembadindustrie, wil het gebruik van CO2 voor pH-stabilisatie stimuleren op de Europese zwembadmarkt.

Lange tijd geleden werden gelijkaardige meet- en doseertoestellen voor controle en stabilisatie van pH vanuit de Verenigde Staten naar Europa ingevoerd. Na het beëindigen van de ondersteunende activiteiten vanuit de USA verdween deze doseermethode langzaam van de meeste Europese markten.
Lees verder

Hayward

DE FILTER MET SWIMCLEARTM-ELEMENTEN VOOR BEDUIDEND HOGERE PRESTATIES!

Ideaal samen met een pomp met variabele snelheden om het verbruik van energie en chemicaliën te verminderen, biedt de SwimClearTM-filter met meerdere elementen een optimale combinatie van filterfijnheid en retentiecapaciteit. Het resultaat is onvergelijkbaar helderder water ten opzichte van een conventionele zandfilter.
Lees verder

BINDER: HydroStar

HydroStar geeft uw gezondheid een boost

De HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER transformeert elk zwembad in een belevenisbad voor het hele gezin. Vanaf nu is deze ook als compleet pakket met led-schijnwerpers en afstandsbediening verkrijgbaar.

Of het nu gaat om wedstrijdzwemmen, gezondheidstraining of wellnesstoepassingen: HydroStar brengt beweging in uw dagelijkse leven. Het systeem wekt een brede, krachtige stroom op, die gelijkmatig om het lichaam heen stroomt. Zelfs in kleinere zwembaden wordt zo endurance zwemmen zonder keren mogelijk. Ook voor watergymnastiek en revalidatiesport is de turbine-zweminstallatie ideaal.
Lees verder

LMP

De tijd is aangebroken voor een ‘verbonden zwembad’ met ultiem comfort voor de eigenaars door de nieuwste technologie! Hayward lanceerde voor dit doel de Control Station, een nieuwe afstandsbediening in het Hayward®-assortiment voor particuliere woningen.

Met deze afstandsbediening wordt de werking en het onderhoud van het zwembad vereenvoudigd en verbeterd. Waterbehandeling, randapparatuur zoals filtratie, verlichting, verwarming, waterspellen … (4 hulprelais en 1 relais gevoed op 230 V) kunnen voortaan worden beheerd vanaf een ludieke applicatie op smartphone of tablet, zowel door de gebruiker als door de professional die met het onderhoud van een zwembadenpark belast is.
Lees verder

Rechtzetting

In de ZwembadenPRO die u recent mocht ontvangen, is er een foutje geslopen bij het artikel over Inox Zwembaden op pagina 86. De foto van het bad op pagina 86 is niet van LPW maar wel van Bollen Zwembaden.