Waterafstotende mortel BEALMortex® Etanche

BEALMortex® Etanche is een waterafstotende mortel die gebruikt wordt om oppervlakken op minerale basis waterdicht te maken (funderingen, kelders, zwembaden, …). De laatste jaren kent deze mortel heel wat succes bij zwembadprojecten. BEALMortex® verzoent namelijk een decoratieve afwerking met technisch vakwerk en volgt alle vormen. Daarnaast kan het ook niet alleen in zwembaden gebruikt worden, maar ook voor boordstenen, vloeren, terrassen, tafels, meubelen, douches, …

Art dec’eau lanceert Premium Ceramic Pools op Batibouw 2012.

Op Batibouw stelde Art dec’eau de Premium Ceramic Pools voor als instap-familiezwembadlijn. Vanaf 25.000 euro excl. btw duikt men al in een zwembad van 30m2. De lagere prijs is te danken aan het feit dat Premium Ceramic Pools zich beperkt tot de essentie zonder in te boeten op waterplezier of kwaliteit. Premium Ceramic Pools bieden een stevigheid en duurzaamheid die in deze prijsklasse tot nu toe niet te vinden was, omdat het 100% keramisch composietzwembaden zijn. Die hebben een langere levensduur waarop Art dec’eau  20 jaar garantie durft geven. Ook de kleureffecten en de schittering onder het zonlicht van een Premium Ceramic Pool zijn even mooi als van een zwembad uit de hogere prijsklasse omdat de afwerking even hoogwaardig is.
De Premium Ceramic Pools zijn beschikbaar in een brede waaier van afmetingen en dieptes. De Europese productie garandeert de koper een snelle levering.
www.artdeceau.be

IntelliPool van Pentair: slimme sturing van je zwembad

Met de frequentiegestuurde IntelliFlo zette Pentair al een belangrijke stap in de richting van ecologisch beheerde zwembaden. Met het IntelliPool systeem gaat Pentair nog een stap verder.
Het is nu namelijk mogelijk om de hele Pentair zwembadinstallatie van op afstand te monitoren én te sturen. Zo kan je op ieder moment, in real time via smartphone of een internetverbinding, de status van het zwembadwater opvragen en de installatie bijsturen. Bijkomend voordeel is dat dankzij dit handige monitoringsysteem op afstand, veel meer zwembaden tegelijkertijd in de geserviced kunnen worden. Om de zwembadbouwers te helpen in de marketing van de IntelliPool organiseert Pentair op regelmatige basis trainingen om het systeem tot in de puntjes te leren kennen en te gebruiken.

Meer info over het Intelli-programma of over opleidingsprogramma’s kan je opvragen via [email protected].

Zwemmen in chloor afgeraden voor kinderen jonger dan 1 jaar

De Hoge Gezondheidsraad raadt ouders met kinderen jonger dan 1 jaar af om naar een zwembad met chloor te gaan voor watergewenning. Volgens de raad zijn er meer nadelen dan voordelen.
Volgens de Hoge Gezondheidsraad houdt een zwembad voor baby’s tot 1 jaar een risico in. Omdat de longen nog zwak zijn, zijn baby’s gevoeliger voor producten als chloor. Bovendien kunnen een mindere waterkwaliteit en de hogere temperatuur in het peuterbad ook infecties veroorzaken. Dat kan gebeuren als de zwembaden niet goed opgevolgd worden op vlak van waterkwaliteit.
De Hoge Gezondheidsraad adviseert daarom niet naar het zwembad te gaan met baby’s, zeker als het kind in kwestie specifieke gevoeligheden heeft of last heeft gehad van long- of huidaandoeningen.
Het volledige rapport vind je op https://www.health.belgium.be/internet2Prd/groups/public/@public/@shc/documents/ie2divers/19067681.pdf

Reflea: monoblok met overloop

Met de Reflea bevestigt LPW Corporate zijn positie als innoverend bedrijf in de sector van monoblokzwembaden. De Reflea is een monoblok die overloopt aan de vier zijden. De strakke look geeft de tuin én de woning een heel aparte, exquise uitstraling. Dankzij gerichte beplanting kan men ook perfect de look & feel van een zwemvijver oproepen. Het water in de Reflea stroomt over de speciale boordstenen die net onder het wateroppervlak liggen naar een buffertank waar het grondig wordt gefilterd en gereinigd. Dat gebeurt via de steeds meegeleverde technische installatie, waarbij standaard een ionisator en UV-apparaat zijn ingebouwd.
www.lpw.be

Covrex® gaat Solar

Covrex® Solar, de nieuwste ontwikkeling van LPW Corporate,  is het resultaat van meer dan 4 jaar onderzoek. Deze solar zwembadafdekking verwarmt het water door absorptie van zonne-energie. Door het gebruik van PMMA in de productie van de lamellen hebben ze een hoge slagvastheid  en weerstaan ze goed aan het verouderingsproces. Net zoals bij de ‘Covrex® Classic’ zijn de lamellen onderling verbonden door een soepele verbinding in polyurethaan. Die verbinding is een belangrijk pluspunt, want dit voorkomt grotendeels de algenvorming in de holtes en vergemakkelijkt het onderhoud van de afdekking.

E-Clear ook succesvol in publieke zwembaden

Media en de medische wereld berichten steeds vaker over de gevaren en neveneffecten bij het gebruik van chloor in zwembaden. Studies en publicaties, wereldwijd, hebben nu wel bewezen welke negatieve impact chloor heeft op de algemene gezondheid van mensen.
E-Clear biedt een verzekerd alternatief zodat zwembaden, privaat en publiek, op een efficiënte manier kunnen worden behandeld zonder chloor. Momenteel lopen enkele pilootprojecten bij publieke zwembaden. Sinds het Waalse Gewest overweegt – de nieuwe wetgeving is nog niét goedgekeurd door het parlement! – om ook voor publieke baden betrouwbare alternatieven voor chloor toe te laten, is de interesse naar alternatieve technologie inzake waterbehandeling sterk toegenomen. Waterbehandeling van zwembaden zonder negatieve bijwerkingen van chloor, maar mét een doeltreffende desinfectie behoort met E-Clear perfect tot de mogelijkheden. Het unieke zuurstofoxidatiesysteem zorgt er voor dat bacteriën, algen en virussen snel worden geëlimineerd en de waterkwaliteit enorm verbetert. In combinatie met een doeltreffend filtersysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciaal glasfiltermedium (GFM+), zijn dit garanties op kristalhelder, zijdezacht zwembadwater. Het spreekt voor zich dat de E-Clear techniek ook volledig toepasbaar is bij zwemvijvers en biologische zwembaden. Een zwemvijver met het comfort van een zwembad! E-Clear wordt reeds jaren toegepast met groot succes door innoverende zwembadbouwers die zich willen onderscheiden op de markt en hun cliënteel willen laten genieten van een ongeëvenaard comfort.

Zwembadranden vervolledigen assortiment terrastegels van marlux


Met de zwembadranden van Xtirio begeeft Marlux zich op de markt van de zwembadbouwers. Het bedrijf stelt drie variaties voor: de Kera Linea en de Pietra Linea die inspelen op de trend van natuurlijk wonen en de Manhattan voor een stuk minimalistische esthetica.
De nieuwe zwembadranden van Kera Linea lenen zich voor een ‘natural spa’. Ze hebben een natuurlijke matte uitstraling en een vlakke structuur, mét de garantie van een optimale bescherming en prima onderhoudsgemak dankzij de matte M-Coat.
Ook de tegels en zwembadranden Pietra Linea leunen dicht aan tegen de natuur. Ook deze matte terrastegel heeft een natuurlijke uitstraling, maar dan met een subtiele structuur en een inspirerend kleurenpalet. Deze collectie is neutraal en rustgevend, maar tegelijk erg sterk.
Voor liefhebbers van minimalisme in de tuin, ontwikkelde Marlux de Xtirio Manhattan. Deze strakke betontegel met matte afwerking zorgt met zijn sober design voor een geslaagde ‘less is more’-look op het terras.